KlussenKlussen

Zwarte zonnepanelen allblack soorten

Hoewel steeds meer huishoudens zonnepanelen aanschaffen is er nog weinig bekend over de verschillende mogelijkheden. Veel mensen hebben daarom eenzelfde soort panelen op het dak liggen, waarbij het rendement niet voor iedereen uiterst interessant is. Daarnaast zijn vaak de kleuren van de panelen in het straatbeeld hetzelfde. Je kunt echter wel verschillende soorten zonnepanelen aanschaffen, waarbij ook de kleur een belangrijke rol speelt. Onderstaande informatie geeft jou meer inzicht in de zwart allblack soorten en de mogelijkheden die deze met zich meebrengen.

Meerdere factoren bij het vermogen van zwart allblack soorten

Het soort zonnepanelen dat je aanschaft, kan ook invloed hebben op de kleur waarin deze geleverd wordt en het uiteindelijke rendement dat de panelen opleveren. Je hebt drie verschillende productielijnen, die ook qua merk aanzienlijk van elkaar verschillen. Zo laat de een bijvoorbeeld meer licht door dan de ander en kan ook het materiaal veel verschil maken. Daarnaast ben je ook afhankelijk van de manier waarop de zonnepanelen stroom leveren. Dit kan namelijk in de vorm van een lichtnet of een accu. De zwart allblack soorten geven jou daarom ook allemaal een ander vermogen en leveren jou verschillende voor- en nadelen op. Je moet daarom goed kijken wat de beste situatie is voor jouw huis en huishouden om te zien welk soort het beste bij jouw woning past.

Materiaal kan het vermogen beïnvloeden

Het materiaal van de zonnepanelen maakt veel verschil bij de zwart allblack soorten. Onderstaande materialen zijn van toepassing:

  • Amorf silicium
  • Monokristallijn
  • Polykristallijn
  • CIGS en CIS

De amorf silicium is de dunne film. Dit materiaal is voornamelijk geschikt als je een huis hebt die in de vaak in de schaduw staat. Bij direct zonlicht werken de andere materialen beter, maar je kunt hier wel veel kosten mee besparen met het installeren. De monokristallijn is de duurste variant die je aan kunt schaffen, maar daarbij ook het hoogste rendement. De monokristallijn ziet er daarbij ook uit als een geheel en komt voornamelijk in de allblack variant. Een polykristallijn zonnepaneel komt zowel in het blauw als in het zwart. Hierbij is het frame overgespoten, waardoor het ook meer warmte aan kan trekken en het rendement naar beneden kan halen.

De plaats van de zonnepanelen van belang voor het soort

Als je gaat kijken naar de zwart allblack soorten moet je goed oplaten hoeveel licht deze zonnepanelen doorlaten. De plaats waarbij de zonnepanelen geplaatst worden, kunnen van belang zijn bij de hoeveelheid zonlicht dat je door wilt laten in jouw woning. Bij een serre kun je er bijvoorbeeld voor kiezen dat er meer doorschijnende zonnepanelen zijn, waardoor er meer licht de woning binnenkomt. Op een dak van een woning kun je meer licht vangen door middel van ondoorzichtige panelen, waardoor er meer zonlicht wordt omgezet in energie. Hierdoor kun je een hoger rendement behalen en dus ook meer besparen op jouw uiteindelijke energierekening. Dit komt voornamelijk ook doordat de meeste zonnepanelen aangesloten zijn op het lichtnet. De zonne-energie wordt hierdoor regelrecht doorgevoerd naar de apparaten die aanstaan. Een accu-variant wordt vaak gebruikt op plaatsen waar geen lichtnet aanwezig is, zoals in een vakantiehuisje of op een boot.

Warmte kan het rendement veranderen

Door naar de verschillende soorten zwart allblack soorten. De monokristallijn is dus te allen tijde zwart. De enige wat jij ziet zijn de kleine witte ruitjes die tussen de cellen te vinden zijn. Dit wordt de blacksheet genoemd. Een polykristallijn zonnepaneel komt voornamelijk in het blauw voor. Als jij een allblack variant wilt, wordt dit vaak overgespoten aluminium frame. Doordat de zonnepanelen volledig zwart gemaakt worden, inclusief de witte ruitjes die tussen de cellen zitten, wordt er meer warmte aangetrokken met het zonlicht. Het geeft wel een geheel andere uitstraling aan jouw dak, doordat alles egaal van kleur is. Het is daarom verstandig om te bekijken waarvoor jij jouw zonnepanelen gaat gebruiken en of het rendabel genoeg is om een allblack paneel te plaatsen in plaats van de standaard leveringen.

De gemiddelde prijs afhankelijk van het huishouden

Naast de zwart allblack soorten is het ook goed om te kijken wat je gemiddeld kwijt bent aan zonnepanelen. Hiervoor moet je eerst bepalen hoeveel zonne-energie je om wilt zetten en of je jouw volledige huishouden hierop wilt laten draaien of maar een klein deel wilt vervangen. Aan de hand hiervan worden namelijk het totale aantal panelen bepaald. Onderstaande tabel toont de gemiddelde prijs inclusief de installatie en de omvormer aan de hand van het aantal personen in jouw huishouden. Ook zie je in een oogopslag wat jij kunt besparen op jouw jaarlijkse energierekening.

 

Aantal personen Aantal panelen Gemiddelde prijs in euro’s Gemiddelde besparing per jaar in euro’s
1 11 Vanaf 5000 527
2 16 Vanaf 7500 782
3 20 Vanaf 9000 938
4 22 Vanaf 10.200 1055
5 25 Vanaf 11.500 1212
6 26 Vanaf 12.000 1241

 

Aantrekkelijke offertes voor jouw situatie

Zijn de verschillende besparingen aantrekkelijk geworden? Vraag dan direct offertes aan voor de verschillende zwart allblack soorten en zie bij welk bedrijf jij het goedkoopste uit bent. Je kunt jezelf veel kosten besparen en ziet direct welk budget jij voor jouw situatie opgebouwd moet hebben. Als jouw budget niet geheel aansluit aan de prijsopgaven kun je jouw wensen bijstellen en vanaf daar verder kijken. Begin vandaag nog aan het besparen op jouw energierekening en leg de verschillende offertes naast elkaar.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen