Zwarte zonnepanelen allblack prijzen

Meer halen uit duurzame energie wordt steeds belangrijker gevonden. Niet alleen zie je hierdoor steeds vaker zonnepanelen op de daken verschijnen, ook worden er verschillende subsidies uitgegeven door de gemeenten om de aanschaf van deze panelen aan te moedigen. Het is daarom verstandig om meer informatie op te zoeken en te overwegen of het voor jou ook rendabel is om jouw energiebron te vervangen door zonnepanelen. Onderstaande informatie neemt jou mee in de informatie van een zwart allblack prijs.

Het herkennen van een allblack zonnepaneel

Zwarte zonnepanelen geven vaak een luxere uitstraling aan jouw dak. Voornamelijk bij de nieuwere daken is dit een mooie toevoeging, waardoor jouw huis meer waard kan zijn. De meeste zonnepanelen bestaan echter uit verschillende ruitjes, die omringd zijn door een witte rand. Er bestaan echter ook geheel zwarte panelen. De zwart allblack prijs ligt vaak wel hoger dan de gemiddelde prijs voor een zonnepaneel. De gehele lijst is hierbij bespoten om er een geheel van te maken, maar deze manier levert ook een nadeel op: er wordt meer warmte aangetrokken, waardoor er minder opbrengst van de zon wordt gerealiseerd. Je moet hierdoor goed kijken waar jij de zonnepanelen gaat gebruiken.

Prijs afhankelijk van het materiaal

Ook is de zwart allblack prijs afhankelijk van het soort zonnepanelen dat je aanschaft. Er bestaan namelijk verschillende lijnen:

  • Monokristtallijn
  • Polykristallijn
  • Dunne film lijn

Bij de monokristallijn betaal je een hogere prijs voor de panelen. De meerprijs komt neer op enkele tientjes per paneel, maar je hebt hier wel een uniforme effen kleur op jouw dak liggen. De afzonderlijke cellen zijn namelijk allemaal in dezelfde kleur toegevoegd. Je ziet hierbij wel altijd ruitvormige ruimtes tussen de cellen. Daarnaast heb je een hoger rendement dan wanneer je voor een polykristal of dunne film gaat. Hierdoor betaal je meer, maar kun je ook meer terugverdienen.

Hoog of laag rendement per productielijn

Een polykristal zwart all black prijs heeft te maken met het productieproces dat eraan te pas komt. Je hebt hierbij een onregelmatig aaneensluitende kristallenlijn, welke voornamelijk in het blauw worden geleverd. Als je deze in het zwart wilt, moet je deze aan de hand van een blacksheet laten produceren. De antireflectielaag wordt hierbij dus anders. Het rendement van een polykristal paneel komt echter wel in de buurt van de mono-variant. Een dunne film zonnepaneel is de goedkoopste variant tussen de panelen. Dit komt voornamelijk doordat de panelen een lager rendement hebben, waardoor er minder energie in jouw woning terecht komt. Maar zoals al eerder besproken kan een allblack variant over het algemeen minder rendement opleveren.

Het vermogen bepaalt het aantal panelen

Voor de aanschaf van jouw nieuwe zonnepanelen moet je daarom niet alleen naar de zwart allblack prijs kijken, maar ook naar het vermogen dat jij uit de zonnepanelen kunt halen. Vaak hebben monokristallijnen de meest efficiënte panelen. Echter worden er ook steeds meer polykristallijnen geproduceerd die aan hetzelfde vermogen komen. Het formaat van de zonnepanelen heeft hier een grote invloed op. Je hebt bij een hoger vermogen wel minder panelen nodig om een bepaalde opbrengst te krijgen en daarnaast profiteer je van een lange productgarantie.

De manier van energiewinning telt mee

Daarnaast moet je naast de zwart allblack prijs ook kijken naar de manier waarop energie gewonnen kan worden en hoelang deze garantie geldt. Monokristallijnen doen het vaak beter bij bewolkt weer, maar kunnen bij hoge temperaturen minder opbrengen doordat het volledig zwarte materiaal te veel warmte opvangt. Echter zijn de polykristallijnen in opbrengst tegenwoordig in eenzelfde lijn qua kwaliteit. Hoewel de zwarte randen gespoten zijn, doen deze net zoveel energie opvangen dan wanneer je deze in het blauw aanschaft.

De waarde van jouw huis verhogen

De reden om voor de zwart allblack prijs te kiezen is doordat er een geheel wordt gevormd op jouw dak. Dit doet veel goed aan de waarde van het huis. Er komt immers een strak geheel uit, waardoor alles goed op elkaar aansluit. Echter wordt er ook vaak voor gekozen vanwege de verlaging van de energierekeningen die dit met zich meebrengt. Je bent immers minder afhankelijk van leveranciers om jouw energie op te wekken, waardoor je ook een andere prijs gaat betalen. Daarbij komt ook dat er minder koolstofdioxide in de lucht verdwijnt, wat weer bijdraagt aan het milieu.

Een kleine meerprijs voor allblack panelen

De gemiddelde zwart allblack prijs is de laatste jaren gedaald. Steeds meer mensen hebben immers gekozen voor deze variant, wat de productie heeft laten toenemen. Echter blijven deze zonnepanelen duurder dan de panelen die in het blauw of rood geleverd worden. Je kunt hierbij rekenen op een meerprijs tussen de 7 en 8 procent. Omgerekend ben je dus 150 tot 200 euro meer kwijt ten opzichte van de gemiddelde prijs uitkomt. De gemiddelde prijzen zie je hieronder aangegeven op basis van het aantal personen in jouw huishouden en het gemiddelde verbruik van dit huishouden. Ook zie je in deze tabel hoeveel zonnepanelen je moet laten plaatsen om jouw huis geheel op zonne-energie te laten draaien.

 

Aantal personen Gemiddelde verbruik in kWh Aantal panelen Gemiddelde prijs incl. montage en omvormer
1 2300 kWh 11 Vanaf 5000 euro
2 3400 kWh 16 Vanaf 7500 euro
3 4100 kWh 20 Vanaf 9000 euro
4 4600 kWh 22 Vanaf 10.000 euro
5 5300 kWh 25 Vanaf 11.500 euro
6 5400 kWh 26 Vanaf 12.000 euro

 

Jouw besparing overzichtelijk op papier

Vraag vandaag nog jouw offertes aan voor jouw eigen zonnepanelen en ontdek de zwart allblack prijs op basis van jouw wensen en huishouden. Je hebt hierdoor in een oogopslag alle prijsopgaven overzichtelijk bij elkaar, waardoor je kunt bepalen bij welk bedrijf jij het goedkoopste uit bent en nog meer kosten bespaart op jouw energierekeningen. Op deze manier kun je ook gelijk bepalen hoeveel jouw opbrengst gaat zijn en in hoeveel jaar je jouw investering terugverdiend hebt. Vraag jouw offertes aan en ga aan de slag met jouw besparing.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen