KlussenKlussen

Zonnepanelen Tesla

Tesla staat over het algemeen bekend om de elektrische auto’s die steeds vaker op straat te vinden zijn. Echter heeft het merk meer te bieden dan alleen milieubewuste auto’s. Zo zijn er tegenwoordig ook dakpannen, die je in vier soorten kunt aanschaffen. De dakpan zonnepanelen van Tesla geven de luxe uitstraling aan jouw woning, waardoor je ook deze optie in gedachten kunt houden wanneer je voor een nieuw dak gaat kijken. Onderstaande informatie helpt jou daarom aan meer kennis en de mogelijkheid om direct offertes aan te vragen.

De zonnepanelen van Tesla zorgen voor veel voordelen

De dakpan zonnepanelen van Tesla bestaan nog niet heel lang. Solarcity, het bedrijf dat de dakpannen produceert, is echter geen kleine speler op de markt, waardoor je veel voordelen kunt halen uit jouw zelf opgewekte stroom. De dakpannen zijn volledig van glas, wat een compleet nieuwe uitstraling aan jouw huis geeft. Hierdoor kan de meerwaarde van het huis ook omhooggaan, waardoor je jouw dakpannen terugverdient met de verkoop van jouw huis. Echter kun je ze ook terugverdienen door gebruik te maken van jouw zelf opgewekte stroom.

Een betaalbare oplossing voor jouw dak

De dakpan zonnepanelen van Tesla hebben naast de uitstraling nog enkele voordelen, waarvan jij kunt profiteren tijdens de aanschaf:

  • Betaalbaar
  • Eenvoudig te installeren
  • Unieke modellen
  • Zonnepanelen zijn ‘onzichtbaar’

De panelen zijn niet duur in aanschaf, waardoor het voor iedereen aantrekkelijk kan zijn om op deze dakpannen over te stappen. Daarbij komt ook dat ze eenvoudig te installeren zijn. Je zet ze in feite hetzelfde als normale dakpannen, waarbij je alleen met de bekabeling blijft zitten.

In verschillende modellen verkrijgbaar

De dakpan zonnepanelen van Tesla komen in een aantal modellen, die allemaal uniek zijn. Zo zijn er vier verschillende stijlen te leveren. Een daarvan is de Tuscan Glass Tile. Deze komt overeen met de dakpannen die we op onze daken zien. De Smooth Glass Tile is hiervan de luxere uitvoering en biedt een goed alternatief voor eerstgenoemde. Ook zijn er nog twee lei modellen in het assortiment te vinden. Hoewel de dakpannen van glas zijn, zullen deze natuurlijk ogen. In feite lijken de zonnepanelen hierdoor niet op het dak te liggen, terwijl je toch zelf jouw duurzame energie opwekt.

Jarenlang plezier van een nieuw dak

De glazen zonnepanelen van Tesla lijken op het eerste gezicht niet heel stevig. Bij glas kunnen er veel vraagtekens voor komen. Echter zijn de dakpannen vele malen sterker dan de gemiddelde dakpannen die op de daken in Nederland ligt. Er zit kwarts in verwerkt, waardoor er extra stevigheid geboden kan worden. Hierdoor zijn de panelen ook beter bestand tegen weersomstandigheden. Ook kun je dankzij de duurzame materialen jarenlang plezier hebben van jouw dak. Je kunt genoeg jaren eigen stroom opwekken om er optimaal van te profiteren met jouw energierekeningen.

In vergelijking met normale zonnepanelen

Vaak zijn dakpan zonnepanelen duurder dan de gewone zonnepanelen. De zonnepanelen van Tesla zijn dit echter niet. In veel gevallen zijn ze zelfs goedkoper dan de traditionele variant. Dit komt door het productieproces. Onderstaande informatie geeft jou meer inzicht in de gemiddelde prijs van de panelen in vergelijking tot andere varianten, op basis van tien vierkante meter dat bezet wordt. Ook staan verdere risico’s en mogelijkheden in de tabel weergegeven.

Type Normaal In-dak Dakpan
Prijs 4000 euro 5500 euro 7500 euro
Terugverdientijd 6 jaar 8 jaar 11 jaar
Rendement 22 procent 20 procent 17 procent
Lekkage risico Nauwelijks Een beetje Hoog
Waarvoor geschikt? Ieder dak Ieder dak Alleen speciale pannen

Goedkoper dan een nieuw dak met losse panelen

Kijkend naar de prijzen voor een nieuw dak, zijn de zonnepanelen van Tesla een goedkope uitkomst. Daarnaast moet je eraan denken dat de zonnepanelen normaal gesproken over de dakpannen geplaatst worden. Hierdoor betaal je niet alleen voor de zonnepanelen, maar ook voor een nieuw dak wanneer dit nodig is. Als je gaat bereken wat je dan kwijt bent aan jouw nieuwe dak kom je op een hoger totaalbedrag uit dan wanneer je direct voor de panelen van Tesla zult kiezen.

 

Bespaar geld met subsidies

Tevens kun je nog meer geld besparen door gebruik te maken van de stimuleringsregeling van de overheid. Om het gebruik van duurzame energie aan te moedigen zijn er verschillende subsidieregelingen en extra terugleververgoedingen opgesteld, waarvan je kunt profiteren. Je kunt hierdoor een deel van jouw zonnepanelen van Tesla terugverdienen en daarnaast verdienen aan het opwekken van jouw eigen stroom. Je zult immers een vermindering van jouw energierekening krijgen, waardoor je jouw panelen binnen enkele jaren terugverdiend hebt.

 

Start met jouw duurzame energie

Zelf weten hoeveel jij gaat betalen voor jouw zonnepanelen van Tesla? Vraag dan direct offertes aan via de website en ontdek wat de prijzen zijn voor jouw woning. Aan de hand van de prijsopgaven zie je precies welk bedrijf het minste regelt voor de diensten die worden geleverd. Je kunt een goede vergelijking maken aan de hand van jouw budget en eventueel jouw wensen aansluiten om nog meer geld te besparen. Begin daarom zo snel mogelijk met het aanvragen van de offertes en start met jouw besparing en het opwekken van duurzame energie.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen