KlussenKlussen

Zonnepanelen grote bedrijven

Zonnepanelen werden in eerste instantie alleen bij bedrijven toegepast. Tegenwoordig zijn ze ook steeds vaker op woonhuizen te bekennen. Hoewel particulieren hier verschillende voordelen uit kunnen halen, is het voor bedrijven nog altijd aantrekkelijker om energie via deze weg op te wekken. Zonnepanelen bij grote bedrijven kunnen namelijk veel fiscale voordelen opleveren, die hieronder besproken worden.

Verschillende stimuleringsregelingen aan te vragen

Zonnepanelen bij grote bedrijven gaan gepaard met verschillende fiscale regelingen en subsidies. Hierdoor is het investeren in duurzame energie interessant. Waar voor het MKB voornamelijk de Energie Investeringsaftrek en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek gelden, hebben grotere bedrijven hier nog extra tegemoetkomingen en subsidies bovenop gekregen om het bedrijf te verduurzamen. Denk hierbij aan:

  • Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie
  • Terugleveringsvergoeding
  • Korting op energiebelasting
  • Investeringssubsidie Duurzame Energie

Investeren in duurzame apparaten bij jouw bedrijf

De Energie-investeringsaftrek, ook wel EIA, genoemd, kan ervoor zorgen dat je voordelig kunt investeren in energiezuinige toepassingen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar zonnepanelen, maar bijvoorbeeld ook naar een warmtepomp. Deze aftrek hoeft het bedrijf niet zelf te regelen, maar kan door het inschakelen van een bedrijf volledig uitgevoerd worden. De Stimulering Duurzame energieproductie (SDE+) vergoedt het verschil tussen de prijs van grijze energie en de prijs die je aan zonnepanelen voor grote bedrijven uitgeeft over een periode van 15 jaar. De kostprijs van zonne-energie ligt namelijk vele malen hoger dan die van grijze energie, waardoor veel bedrijven nog altijd geneigd zijn om aardgas te gebruiken.

Houd rekening met dak- en windbelasting

Om zonnepanelen voor grote bedrijven aan te schaffen, moet er wel rekening worden gehouden met onder andere de dakbelasting. Het dak kan maar een maximale belasting aan, waardoor het installeren van zonnepanelen goed uitgevoerd moet worden en daarbij ook niet te veel panelen op een dak geplaatst moeten worden. Experts kijken daarom altijd mee naar een zo goed mogelijke oplossing, zodat bedrijven wel altijd kunnen profiteren van de voordelen die zonne-energie met zich meebrengen. Daarnaast wordt gekeken naar de windbelasting. De wind moet onder de zonnepanelen doorblazen, waardoor de plaats, hoogte en oriëntatie van de panelen van belang zijn. Je wilt immers voorkomen dat de panelen van het dak worden geblazen.

De meest geschikte mogelijkheid voor extra winst

Bij de installatie van zonnepanelen voor grote bedrijven moet ook gekeken worden naar de meterkast. Niet iedere meterkast is geschikt om de zonnepanelen te laten werken, waardoor er in veel gevallen groepen bijgeplaatst moeten worden. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat jouw andere apparaten niet van de stroomvoorziening worden gehaald en je geen verdere hinder ondervindt. Daarnaast zorgt het ervoor dat jouw zonnepanelen genoeg energie opwekken om gebruik van te maken, waardoor een groot deel van het bedrijf kan gaan draaien op zonne-energie. Daarom moet er ook altijd gekeken worden naar de meest geschikte plek voor de omvormer, die op de meterkast aangesloten wordt. Het gehele kabeltraject wordt bij de zonnepanelen voor grote bedrijven in overleg bepaald, zodat je er geen hinder aan ondervindt.

Binnen vijf jaar terugverdiend

Naast de subsidieregeling die bij zonnepanelen voor grote bedrijven van toepassing is, zijn er nog enkele voordelen te noemen. Zo zijn zonnepanelen een investering die zichzelf terugverdienen. Zo zijn de meeste investeringen binnen vijf jaar terugverdiend. Dit houdt in dat niet alleen de aanschaf van de panelen, maar ook de accu en aanvullende materialen meegeteld worden in de winst. Je kunt jouw energierekening namelijk aanzienlijk verlagen door het leggen van een compleet dak vol zonnepanelen. Doordat je veel stroom zelf opwekt, kun je binnen vijf jaar alleen nog maar winsten behalen. Het enige waar je nog geld voor opzij moet zetten is het onderhoud.

Door professionals jouw zonnepanelen laten plaatsen

Ook is er weinig werk nodig om de zonnepanelen voor grote bedrijven te installeren. Leveranciers hebben namelijk monteurs in dienst die alles voor jou kunnen plaatsen. Dit geeft jou de zekerheid dat jouw panelen op de juiste manier geplaatst zijn en heb je altijd het gewenste effect. Door zelf voor de installatie te zorgen kun je immers fouten maken, waardoor er minder of zelfs helemaal geen energie opgewekt kan worden. De energie die je opwekt door alles door een professional aan te laten sluiten kun je op laten slaan in een accu. De energie die je te veel opwekt met jouw zonnepanelen kun je op deze manier toch nog inzetten om jouw apparaten te laten werken. Ook kun je er op deze manier voor zorgen dat je in aanmerking komt voor de terugleververgoeding.

Bekijk de mogelijkheden in de buurt

Vraag binnen slechts enkele klikken jouw offertes aan via de website en ontdek of de zonnepanelen voor grote bedrijven bij jou in de buurt voor een aantrekkelijke prijs aan te schaffen zijn. Door de prijsopgaven naast elkaar te leggen kun je direct zien waar jij het goedkoopste uit bent voor jouw aanschaf en kun je beginnen met berekenen hoeveel jij per jaar gaat besparen aan jouw energiekosten. Ook kun je bekijken welke investering er nodig is om het maximale uit jouw nieuw aangeschafte zonnepanelen te halen, zodat je kunt beginnen met een verduurzaming van jouw bedrijf.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen