KlussenKlussen

Zonnepanelen beveiligen met alarm en bewakingscamera

Doordat er steeds vaker zonnepanelen worden aangeschaft en de waarde ervan omhooggaat, is het voor criminelen steeds aantrekkelijker om de zonnepanelen van het dak af te halen. Een goede beveiliging is daarom belangrijk, zodat je niet ineens een deel van jouw installatie mist. Het is daarom van belang om jouw zonnepanelen te beveiligen met een alarm en bewakingscamera. Onderstaande informatie toont jou de voordelen van een goede beveiliging en de mogelijkheden voor jouw zonnepanelen.

In deze kluswijzer:

Voorkom diefstal door zonnepanelen te beveiligen met een alarm en beveiligingscamera

Het stelen van zonnepanelen komt nog niet heel vaak voor, maar het gebeurt wel regelmatig. Dit komt met name doordat de panelen eenvoudig te demonteren zijn. Ook leveren de panelen al gauw 200 euro per stuk op, waardoor het voor velen een aantrekkelijke buit is. Jouw zonnepanelen beveiligen met een alarm en bewakingscamera kan daarom geen verkeerde keuze zijn. Zo voorkom je dat ook jouw panelen in de nacht weg worden gehaald en bespaar je jezelf veel geld voor het aanschaffen van nieuwe panelen. Daarnaast zijn er nog enkele mogelijkheden om jouw zonnepanelen te beschermen:

  • Serienummers
  • Toegang tot het dak veranderen
  • Vervanging van inbusbouten
  • Verzekeren van jouw zonnepanelen

 

Eenvoudig op jouw eigen systeem aan te sluiten

De zonnepanelen beveiligen met een alarm en beveiligingscamera’s kan echter al veel schelen ten opzichte van bovenstaande mogelijkheden. Hier hoef je in feite geen nieuw alarmsysteem voor aan te schaffen. Als je al een alarmsysteem hebt, hoef je alleen jouw panelen hierop aan te sluiten. Dit doe je door middel van de doorvoergaten die zich in het frame van het paneel bevindt. Hier kun je de draad doorheen doen, waardoor er een melding wordt gegeven wanneer de draad onderbroken wordt. Met een goed alarmsysteem worden de hulpdiensten direct opgeroepen en zijn de dieven razendsnel opgepakt.

 

Preventieve beveiliging tegen diefstal

Beveiligingscamera’s bieden ook een goede uitkomst. Door beveiligingscamera’s op jouw zonnepanelen te richten, kun je iedere beweging in de gaten houden. In combinatie met een alarmsysteem wordt er tevens direct een melding doorgegeven als er een verdachte situatie te zien is. In veel gevallen is een diefstal op deze manier te voorkomen. Ook schrikken dieven vaak af als er camera’s te zien zijn. Het kan daarom ook preventief werken om jouw zonnepanelen te beveiligen met een alarm en beveiligingscamera. Voor welke mogelijkheid je ook gaat, je moet altijd zorgen dat je voldoende beveiliging hebt om jouw zonnepanelen te kunnen verzekeren. Veel verzekeringen zullen hier namelijk om vragen, voordat het geld van de diefstal uitgekeerd wordt.

 

Serienummers opschrijven voor de toekomst

Het is daarom altijd goed om de serienummers van de zonnepanelen te noteren. Deze nummers staan achter op de zonnepanelen. De serienummers heb je later nodig om aan te geven welke panelen er gestolen zijn. Soms krijg je de lijst met serienummers ook van jouw leverancier meegeleverd, maar hier kun je niet altijd vanuit gaan. Nadat de nummers opgeschreven zijn, kun je ervoor zorgen dat jouw dak lastiger bereikbaar is. Dit geeft dieven geen mogelijkheid om naar boven te klimmen. Dit houdt in dat er geen containers rond het huis moeten staan en ook geen andere mogelijkheid is om het dak eenvoudig te kunnen betreden.

 

Vervang bouten door andere schroeven

Om ook het demonteren lastiger te maken, kun je de standaard inbusbouten vervangen door eenrichtingsschroeven. Deze schroeven kunnen niet worden losgeschroefd zonder dat hiermee de zonnepanelen beschadigd worden. Als jouw zonnepanelen gestolen worden, kunnen dieven er niets meer mee. Vaak kun je deze schroeven al laten plaatsen bij de installatie van jouw panelen. Mocht dit niet gebeurd zijn, kun je kogeltjes in de inbuskop slaan, waardoor deze niet meer los te krijgen zijn zonder hier geweld bij te gebruiken.

 

Goed verzekeren om geen schade te lopen

Het is te allen tijde belangrijk om niet alleen de zonnepanelen te beveiligen met alarm en een beveiligingscamera, maar ook te verzekeren met een opstalverzekering. Veel verzekeraars dekken echter geen diefstal wanneer er geen inbraakschade is. Het is daarom belangrijk dat je hier navraag over doet. Vaak ontstaat er namelijk geen schade wanneer zonnepanelen van het dak gehaald worden, waardoor de kans groot is dat jij geen vergoeding uitbetaald krijgt. Hiermee kost het jou niet alleen geld met betrekking tot de energie die zonnepanelen opwekken, maar ook de aanschaf van nieuwe panelen kan jou een aardig kostenplaatje opleveren.

 

Vergelijk offertes met jouw budget

Bespaar nu zelf kosten door offertes aan te vragen voor jouw nieuwe zonnepanelen in combinatie met een alarm en beveiligingscamera. Je ontvangt binnen slechts enkele klikken alle prijsopgaven, waardoor jij kunt kijken waar je het goedkoopste uit bent en of jouw budget groot genoeg is om voor deze optie te gaan. Als blijkt dat jouw budget niet hoog genoeg is, kun je altijd nog voor andere mogelijkheden kiezen en jezelf geld besparen. Het is daarom verstandig om direct te beginnen met de aanvraag van offertes, zodat je nog tijd hebt om over de mogelijkheden na te denken.

KlussenKlussen

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen