Welke tuinmeubelen passen bij mijn tuin?

Hebt u een tuin dan zal u daar doorgaans onbezorgd van willen genieten. Dat doet u het beste met een goede set tuinmeubelen. Wanneer u tuinmeubelen gaat aanschaffen komt u tot de conclusie dat er een hoop te kiezen valt. We maakten een soort keuzehulp voor je zodat u geen kostbare miskoop doet.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Wat u vooraf moet weten

Voordat u een tuinset gaan kopen is het goed om een aantal zaken op een rij te hebben. We hebben ze voor u vermeld en toegelicht.

Kijk naar uw budget Dit houdt in dat u kijkt hoeveel u te besteden heeft voor een set tuinmeubelen. Deze zijn doorgaans in meerdere prijsstellingen te koop. De ene set is exclusiever dan de andere en de prijs is er dan ook naar. Wilt u exclusiviteit dan zult u daarvoor moeten betalen. Wilt u gewoon een praktische mooie set dan kunt u het doorgaans met een lager budget af.
Met hoeveel personen wilt u zitten. Bedenk vooraf goed met hoeveel personen u gebruik wil maken van de tuinmeubelen. Tel daarbij uw gezin uiteraard en houd eventueel ook rekening met één of twee extra zitplekken.
Kijk naar de hoeveelheid ruimte in uw tuin. Dit is een belangrijke factor bij het aanschaffen van een set tuinmeubelen. U wil immers een mooie set die u ook gemakkelijk kan neerzetten en waar iedereen voldoende ruimte heeft om te kunnen zitten.
Een set tuinmeubelen naar wens. De tuinen in ons land kunnen we opdelen in meerdere soorten. Wellicht ziet u uw tuin er al tussen staan.
De urban tuin. Dit is een tuin waarbij het draait om stedelijke aspecten die u in de tuin naar binnen haalt. Denkt u daarbij aan een veelvuldig gebruik van betonnen klinkers, betonbanden en plantenbakken met een lood-uiterlijk of een beton-look. Deze tuin vraagt om tuinmeubelen die passen bij die sfeer. Denkt u daarbij aan rotan meubels of aan tuinmeubels van gevlochten rattan. Een aluminium tafel maakt het geheel af.
De back tot basic tuin. Dit is een tuin waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen. Er staan een hoop houten objecten in de tuin. Deze tuin vraagt om houten tuinmeubels waarbij weinig franje aanwezig is.
De romantische summer garden. Dit is de romantische tuin, met een terras met klinkertjes of gebakken stenen. Er staan meerdere verschillende bloem- en plantenpotten in voor de sfeer. Deze tuin vraagt om een romantische tuinset met houten zittingen en sierlijke metalen details erin verwerkt.

Als uw tuin nog geen eigen karakter heeft

Eigenlijk is uw tuin een voortvloeisel van uw inrichting binnenshuis. Wanneer u op zoek bent naar wat u mooi vindt in uw tuin kunt u het beste rondkijken in uw eigen huis. De tuin is bij veel huizen een allegaartje van meubels en accessoires, maar zo lastig hoeft het niet te zijn. Wanneer u binnenshuis al een van de bovenstaande sferen herkent kunt u die ook in uw eigen tuin toepassen.

Besparen op uw tuinmeubelen

Tuinmeubelen kunnen een behoorlijke aanslag zijn op uw budget. Wanneer u geen zin heeft om een kapitaal uit te geven aan een set tuinmeubelen doet u er dan ook heel goed aan om deze zelf te maken. Dat doet u met hout van de houtafdeling of van de houthandel wat hier speciaal voor gemaakt is. Aan de hand van een voorbeeld wat u op het internet tegenkomt kunt u doorgaans zonder al teveel moeite zelf een tuin goed inrichten. U geeft er dan een stuk minder aan uit waardoor u geld overhoudt voor andere zaken.

Langer plezier van uw tuinmeubelen

Heeft u een mooie set tuinmeubelen dan wilt u daar uiteraard optimaal profijt van hebben. U kunt uw tuinmeubelen een langere levensduur geven door u aan de volgende regels te houden:

Scherm uw meubels af. In de wintermaanden hebben sneeuw, kou en regen vrij spel op uw tuinmeubelen. Door ze af te schermen kunt u de levensduur verlengen. U kunt hiervoor bij een set die u in de winkel kocht een speciale hoes kopen waarmee u de tuinmeubels afdekt. Het is even een uitgave maar daarna heeft u er wel veel langer plezier van.
Berg uw tuinmeubels weg. Heeft u voldoende ruimte in de schuur of berging dan ruimt u uiteraard gewoon de tuinmeubels weg wanneer het geen zomer is. Dit is nog altijd de meest veilige en droge plaats voor uw kostbare tuinmeubels.
Jaarlijks wat onderhoud. Heeft u houten tuinmeubels dan zult u die jaarlijks moeten onderhouden. Een laagje lak of olie doet wonderen om het materiaal mooi en helder te houden. In de bijsluiter bij uw tuinmeubelen staat vermeld wat er onder het onderhoud valt.
Tips bij schade aan uw tuinmeubels
Heeft u tuinmeubels en zit daar al vrij snel een beschadiging of een verkleuring op, dan doet u er heel verstandig aan om eerst te kijken of er sprake is van een garantie. Wanneer u zich aan het onderhoudsvoorschrift heeft gehouden zal het zomaar zo kunnen zijn dat u recht heeft op een garantie.

Een advies op maat

Heeft u na het doorlezen van de bovenstaande tips nog steeds twijfels over de geschikte meubelen voor uw tuin, dan is het een aanrader dat u een goed advies vraagt voor u tot aanschaf overgaat. Dat kunt u doen bij de speciaalzaak. Via onderstaande button vraagt u prijzen op van meerdere winkels die tuinmeubelen verkopen zodat u tot een weloverwogen aanschaf kunt komen.

Vergelijk offertes

Related Posts

Over ons

Reactie plaatsen