KlussenKlussen

Welke maat rolgordijn heb ik nodig?

Als u van plan bent om rolgordijnen te gaan bestellen, dan is de belangrijkste informatie die u daarbij nodig heeft de afmetingen die u wilt dat uw rolgordijnen gaan hebben. Als u deze niet goed doorgeeft, dan krijgt u rolgordijnen die niet passen en daar is natuurlijk niemand bij gebaat. Er zijn rolgordijnen te koop met standaard afmetingen en rolgordijnen die u op maat kunt laten maken. Rolgordijnen met standaard afmetingen zijn vaak goedkoper, maar deze zijn natuurlijk niet altijd passend op uw ramen. Hier leest u over hoe u de afmetingen van uw rolgordijnen bepaalt zodat u deze mee kunt nemen naar de winkel om uw rolgordijnen te gaan bestellen.

In de dag of op de dag bevestigen?

Voordat u de afmetingen van uw rolgordijnen gaat opnemen moet u zich afvragen welke methode u wilt gaan gebruiken voor het monteren ervan. U kunt ervoor kiezen om ze op het kozijn of in het kozijn te hangen. Dit worden ook wel de ‘op de dag’ en ‘in de dag’ methodes genoemd. De keuze tussen deze twee is gedeeltelijk afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar een belangrijkere factor is het glassoort dat uw kozijn bevat.

  • Hoogrendementsglas: bevat uw kozijn hoogrendementsglas, dan is het beter om niet voor de ‘in de dag’ methode te kiezen. Als het rolgordijn zo dicht op het raam hangt, dan kunnen er tussen het raam en het gordijn hoge temperaturen ontstaan. Deze veroorzaken mogelijk een thermische breuk in uw glas, en dat is niet de bedoeling. Als u voor de ‘in de dag’ methode kiest, dan zal u een groter rolgordijn moeten bestellen, maar komen de afmetingen wat minder nauw.
  • Andere glassoorten: heeft u een andere glassoort, dan kunt u uw rolgordijn ook in het kozijn hangen. Dit is voor veel mensen de methode bij uitstek, omdat deze een netter en strakker resultaat oplevert. Daarnaast blijft het kozijn mooi zichtbaar, wat uw interieur automatisch knusser doet lijken. Kiest u voor deze methode, dan komen uw afmetingen erg nauw. Het rolgordijn moet precies in het kozijn passen, dus houd hier rekening mee.

Het inmeten van uw kozijn

Het inmeten van uw kozijn gaat ook per methode anders:

  • Inmeten in de dag: als u uw rolgordijn in de dag gaat ophangen, dan meet u de hoogte als de hoogte van het kozijn zelf en de breedte als de breedte van het kozijn zelf. Dat is dus van de ene binnenkant tot de andere tegenovergestelde binnenkant van de muur.
  • Inmeten op de dag: gaat u uw rolgordijn op de dag ophangen, dan neemt u wederom de hoogte en breedte van het kozijn zelf, maar telt u daar de gewenste overlap bij op.

Vergelijk offertes

Als u deze en andere werkzaamheden in huis liever aan een vakman uitbesteedt, dan kunt u deze vinden door de link naar onze vergelijkingstool te volgen. Hier geeft u dan uw opdracht aan ons door en u ontvangt snel offertes van regionale specialisten specifiek voor uw klus. Vergelijk de offertes en u kunt geld besparen door het aanbod uit te kiezen dat het beste bij uw behoeften past.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen