KlussenKlussen

Welke grastrimmer nodig?

Met een grastrimmer kunt u uw gazon onderhouden. Dit apparaat is speciaal ontworpen om het gras te kunnen maaien op plekken waar de grasmaaier niet bij kan. Denkt u dan bijvoorbeeld aan de randen van het gazon of rondom een boom of struik. Een grastrimmer werkt met een snel ronddraaiende draad die het gras en andere begroeiing bij aanraking afsnijdt. Wilt u een grastrimmer aanschaffen? Dan kunt u de onderstaande informatie gebruiken om niet met een miskoop thuis te komen.

Soorten grastrimmers

Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen drie verschillende soorten grastrimmers. De classificatie gebeurt op basis van de aandrijving. Dit is dan ook de eerste vraag die u zichzelf zal moeten stellen: hoe wil ik dat mijn grastrimmer van brandstof wordt voorzien?

Soort grastrimmer Toepassing
Elektrische grastrimmer Elektrische grastrimmers werken op elektriciteit. Ze hebben een lang snoer dat u in een stopcontact doet en waarmee u de grastrimmer kunt gaan gebruiken. Het voordeel hiervan is dat uw grastrimmer altijd werkt, zolang u stroom heeft. Een nadeel kan zijn dat u dan altijd te maken heeft met een snoer en dat deze misschien niet lang genoeg is om alle kanten van de tuin te kunnen bereiken.
Benzine grastrimmer Er zijn ook grastrimmers die werken op benzine en deze zijn dan meestal wat krachtiger dan de andere versies. U kunt er dan ook probleemloos lang onkruid mee trimmen en hardere begroeiing. U bent niet meer afhankelijk van een stopcontact en de lengte van het snoer, maar als u geen extra benzine in huis heeft is het mogelijk dat u vroegtijdig zonder komt te zitten.
Accu grastrimmer Als laatste zijn er grastrimmers met een accu. Dit is handig, want ook hier heeft u dan niet te maken met een (verleng)snoer. U moet de accu natuurlijk wel regelmatig opladen en het is mogelijk dat deze leeg raakt voordat u de klus kunt afronden. Veel mensen investeren dan ook in een reserve accu. Het mooie van accu grastrimmers is dat u er vaak ook andere werkzaamheden mee uit kunt voeren, zoals grasmaaien en de heg knippen.

Waarop moet u letten als u een grastrimmer gaat kopen?

Nadat u besloten welke soort grastrimmer u aan wilt schaffen, heeft u nog enkele andere beslissingen te maken. Deze kunnen doorslaggevend zijn bij het uitkiezen van het uiteindelijke exemplaar.

  • Ah-waarde: aan de Ah-waarde (Ampère per uur) van een accu kunt u zien hoe lang deze mee kan gaan. Dit is belangrijk als u denkt veel met de grastrimmer te gaan werken. Hoe hoger de Ah-waarde, hoe langer u met één opgeladen accu kunt werken.
  • Voltage: als u dan aan het kijken bent naar de Ah-waarde van de accu grastrimmer, controleer dan direct ook even het Voltage. Hoe hoger dit getal, hoe krachtiger de trimmer en hoe zwaarder het werk wat u ermee kunt doen.
  • Wattage: wat de Voltage is voor accu grastrimmers is het Wattage voor elektrische grastrimmers. Hoe hoger dit getal is, hoe krachtiger de trimmer en hoe stugger de begroeiing die u kunt maaien.
  • CC: de inhoud van de motor voor benzine grastrimmers wordt aangeduid in CC. Benzine grastrimmers zijn al sterker dan de andere soorten grastrimmers, maar als u een machine kiest met een hogere motorinhoud, dan kunt u er nog hardnekkigere planten mee trimmen.
  • Het snoer: gaat u een elektrische grastrimmer aanschaffen, dan kunt u letten op de lengte van het snoer en de manier waarop deze wordt opgerold. Uiteraard moet u alle plekken in de tuin kunnen bereiken en moet het snoer zo min mogelijk in de weg zitten.
  • Het gebruikersgemak: een belangrijk onderdeel van het werken met een grastrimmer is het aanbrengen en op maat houden van de strimdraad. Deze slijt terwijl u ermee werkt en moet af en toe verlengd worden. Ga daarom even naar de winkel en bekijk hoe de strimdraad moet worden geplaatst en hoe u deze moet stellen. Soms is dit automatisch, soms is dit handmatig en bij andere grastrimmers gebeurt dit met een tik op de grond.

Grastrimmer huren of kopen?

Als u een eenmalige klus heeft voor een grastrimmer of u twijfelt nog of u een dergelijk apparaat zal aanschaffen, dan kunt u ook een grastrimmer huren. Hiervoor betaalt u dan een vast bedrag, u krijgt de grastrimmer voor een bepaalde tijd mee en aan het einde levert u deze weer in. U hoeft dan niet te investeren in een duur apparaat, u heeft geen problemen met de opslag ervan en u krijgt een kwalitatieve grastrimmer te leen. De prijzen waarmee u dan rekening kunt houden vindt u in de volgende tabel.

Apparaat Per ½ dag Per dag Per weekend Per week
Grastrimmer accu €35 €45 €65 €110
Grastrimmer benzine €40 €50 €75 €125

Vergelijk offertes

Bent u van plan om werkzaamheden in de tuin uit te besteden aan een hovenier? Dan kunt u van de expertise van deze persoon gebruik maken en weet u zeker dat de klus goed wordt uitgevoerd. Als u onze vergelijkingstool gebruikt vraagt u direct offertes op bij meerdere tuinspecialisten. Deze vergelijkt u met elkaar zodat u met het beste aanbod verder kunt gaan.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen