Welke Dremel accessoires voor mijn klus?

Als u regelmatig klust of het voornemen hebt om meer werkzaamheden in huis zelf op te gaan pakken, dan kan een Dremel niet uit uw gereedschap ontbreken. Dit is een roterende tool waar u allerlei accessoires en hulpstukken op aan kunt sluiten. Daardoor wordt hij multifunctioneel inzetbaar en bijzonder handig voor allerlei toepassingen. U kunt hier verder lezen over de opties die u dan heeft.

Accessoires voor frezen en graveren

Met uw Dremel kunt u onder andere gleuven frezen en graveren. Hiervoor zijn een aantal accessoires te koop en welke dit zijn kunt u lezen in de onderstaande tabel.

Soort Dremel accessoire Toepassing
Hardmetalen frees Met dit hulpstuk kunt u gaten, sleuven en groeven maken in harde metalen, -kunststoffen en hardhout.
HSS-frees Wilt u juist zachte materialen bewerken, dan heeft u hier een HSS-frees voor nodig. Deze hogesnelheidsfrezen verbranden niet snel.
Graveerfrees Als u frezen en uitsnijdingen wilt aanbrengen in materialen zoals hout, kunststof, zacht metaal en glasvezel, dan heeft u een graveerfrees nodig.
Spiraalfreesmes U kunt met een spiraalfreesmes zachte materialen snijden, zoals glasvezel, gipskarton, hout en laminaat.
Diamantstiften Wilt u kunnen graveren in harde materialen, dan heeft u een diamantstift nodig. Deze kunnen ook uitsnijdingen maken onder andere in keramiek, glas, hardhout en halfedelstenen.
Groeffrees Met een groeffrees kunt u pengaten maken en ook V-vormige sleuven aanbrengen in hout.
Kwartrondfrees Dit type frees is alleen geschikt voor het aanbrengen van pengaten in hout.
Voegverwijderfrees Wilt u de voegen van de tegels van uw badkamer verwijderen? Dan doet u dit gemakkelijk met de voegverwijderfrees.
Freesmes Gaat u dan tegelijkertijd ook tegels vervangen, dan kunt u deze op maat snijden met een freesmes.
Gleuvenfrees Voor het aanbrengen van standaard gleuven en sleuven kunt u een gleuvenfrees gebruiken.
Afrondfrees En voor het afronden van hoeken is de afrondfrees bijzonder handig.

Accessoires voor reinigen en polijsten

Met een tool die ronddraait kunt u uiteraard ook reinigen en polijsten. Daar zijn dan de volgende accessoires voor te koop.

Soort Dremel accessoire Toepassing
Stiftborstel (inox of standaard) Plaats een stiftborstel op uw Dremel en u kunt metaal schoonmaken en beschermen tegen roest.
Blauwe polijststeen Met deze polijststeen kunt u ferrometalen zoals nikkel en ijzer polijsten.
(Geïmpregneerde) polijstschijf Van dit kopstuk zal u een aantal varianten aantreffen. U kunt er allerlei soorten metalen mee ontbramen, polijsten en glanzend maken.
Messingborstel Wilt u vuil van zachte metalen verwijderen zonder dat deze beschadigen, dan is een messingborstel ideaal.
Schuurborstel Betreft het harde metalen die u wilt reinigen, dan is een schuurborstel een betere optie.

Accessoires om te snijden

U kunt met uw Dremel ook snijwerkzaamheden uitvoeren en hiervoor heeft u dan een snijschijf nodig. Het type snijschijf dat u aanschaft is afhankelijk van het soort materiaal dat u ermee wilt snijden.

Soort Dremel accessoire Toepassing
Snijschijf hout Met deze snijschijf kunt u groeven en insnijdingen maken in allerlei soorten hout
Snijschijf metaal Met deze snijschijf kunt u allerlei soorten metaal doorslijpen.
Snijschijf kunststof Met deze snijschijf kunt u allerlei soorten kunststof doorslijpen.
Snijschijf versterkt Met deze snijschijf kunt u allerlei soorten metaal doorslijpen en u kunt er ook hout mee insnijden.

Hulpstukken voor de Dremel

Naast de bovenstaande accessoires die u op uw Dremel kunt plaatsen, zijn er ook een groot aantal hulpstukken te krijgen waarmee u van alles kunt doen. De functionaliteit van uw multitool wordt zo aanzienlijk vergroot.

Soort Dremel hulpstuk Toepassing
Flexibele as Met dit hulpstuk kunt u met uw Dremel zelfs de moeilijkst te bereiken plekken benaderen.
Statief voor flexibele as Met dit statief kunt u uw multitool ophangen terwijl u de flexibele as gebruikt.
Haaks hulpstuk Met dit hulpstuk worden moeilijk te bereiken plekken gemakkelijker te benaderen, omdat u als het ware de hoek om gaat.
Multifunctionele freesset Hiermee kunt u gemakkelijk en stabiel een aantal materialen uitsnijden.
Bovenfreeshulpstuk U kunt uw Dremel omtoveren in een bovenfrees als u dit hulpstuk erop bevestigt.
Profielfreestafell U kunt uw Dremel omtoveren in een geleide bovenfrees als u dit hulpstuk erop bevestigt. Dit is handig voor het frezen van profielen.
Lijn- en cirkelfrees Dit hulpstuk kan u helpen bij het maken van kaarsrechte sneden en perfecte gaten.
Zaaghulpstuk Een zaaghulpstuk kan u helpen bij het uitvoeren van precieze zaagklussen in allerlei soorten hout.
Slijphulpstuk kettingzaag Een botte en langzame kettingzaag brengt u met dit hulpstuk weer tot leven.

Welke accessoire is het beste voor uw klus?

Als u een keuze moet gaan maken tussen al deze verschillende accessoires, dan kunt u het beste uw opties verkleinen. Dat doet u ten eerste door te kijken naar de klus die u uit wilt voeren en vervolgens naar het materiaal waarmee u gaat werken. Zoekt u bijvoorbeeld een accessoire om een sleuf in zacht hout mee te frezen, dan zal u hier alleen nog de HSS-frees, grafeerfrees, groeffrees en de sleuvenfrees voor kunnen gebruiken

Vergelijk offertes

Er zijn voldoende opties dus en deze maken uw multitool werkelijk multifunctioneel inzetbaar. Besteedt u uw klus toch liever uit aan een specialist, dan kunt u onze tool gebruiken. Zonder uzelf ergens toe te verplichten ontvangt u meerdere offertes voor de werkzaamheden die u wilt uitbesteden zodat u de goedkoopste deal uit kunt kiezen.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen