KlussenKlussen

Welke bladblazer nodig?

Met een bladblazer kunt u herfstbladeren, maai- en snoei afval en andere lichte voorwerpen bij elkaar blazen. Daarna kunt u het bij elkaar pakken en op de composthoop of in de groene container doen. Het is belangrijk dat u de bladeren in uw tuin opruimt, omdat deze anders kunnen gaan rotten en licht zullen tegenhouden van de beplanting er onder. Er zijn hele handige bladblazers die ook kunnen zuigen en de bladeren eerst versnipperen en daarna verzamelen in een zak. Als u een bladblazer aan wilt schaffen, dan kunt u hier lezen hoe u het beste apparaat vindt voor uw behoeften.

In deze kluswijzer:

Soorten bladblazers

Bladblazers worden vaak ingedeeld in drie categorieën en deze indeling is bepaald door de manier waarop de bladblazer wordt aangedreven. De onderstaande tabel kan u helpen uw keuze alvast wat kleiner te maken en te bepalen welke soort bladblazer het beste is voor u.

Soort bladblazer Toelichting
Accubladblazer Er zijn bladblazers die werken met een accu. Dat betekent dat u ze altijd en overal kunt gebruiken als de accu is opgeladen. Dit geeft u aanzienlijk meer vrijheid en bewegingsruimte. Gaat de accu eerder leeg dan dat uw klus is afgerond, dan heeft u een probleem. Het is dan soms beter om direct ook een tweede accu aan te schaffen als back-up. Bladblazers met een accu hebben vaak wat minder kracht.
Elektrische bladblazer Naast accubladblazers zijn er ook elektrische bladblazers. Omdat deze zijn aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, kunt u er tegelijkertijd meer kracht van verwachten. Daarnaast werkt deze bladblazer altijd, tenzij er een stroomstoring is, natuurlijk. Investeert u in dit type bladblazer, dan zal u wel toegang tot een stopcontact moeten hebben. Ook het snoer kan u tijdens uw werkzaamheden soms flink belemmeren of het kan te kort zijn.
Benzine bladblazer De meest krachtige bladblazers lopen op benzine. Deze zijn ook draadloos, met de bijbehorende voordelen, en hebben een groter bereik. Het is niet verkeerd om wat extra benzine in te slaan, vooral als u een grote klus met de bladblazer gaat uitvoeren. Dan komt u niet zonder te staan voordat u klaar bent.
Bladblaas-zuiger Een bladblazer die ook kan zuigen is bijzonder handig. U blaast al uw groenafval eerst op één hoop, zuigt het op en het wordt versnipperd in een zak gedaan. Hierdoor wordt het compostproces versneld en nemen de bladeren minder plek in in uw container. Veel van deze bladblazers zijn elektrisch, omdat er meer kracht nodig is om ook te kunnen zuigen.

Waar moet u op letten als u een bladblazer aanschaft?

Als u heeft besloten welk type bladblazer u nodig heeft, moet u nog een apparaat uit die klasse uitzoeken. En dan kunt u op zoek gaan naar de specificaties en bepaalde kenmerken erop natrekken. Zo weet u zeker dat u de bladblazer aanschaft die het beste past bij uw behoeften.

  • De kracht van de accu: heeft u een accubladblazer op het oog, dan kunt u door naar de Ah-waarde (Ampère per uur) te kijken zien hoe lang de accu mee kan gaan. Hoe hoger de Ah-waarde, hoe langer u met één volle accu kunt werken.
  • Het Voltage: kijkt u dan direct ook even naar het Voltage van de bladblazer, want daaruit kunt u opmaken hoeveel de bladblazer aan kan. Hoe hoger het Voltage, hoe krachtiger de motor van de bladblazer en dus ook hoe zwaarder de klus die hij kan uitvoeren.
  • Het Wattage: gaat u een elektrische bladblazer kopen, dan kunt u het Wattage bekijken om te zien wat de kracht van de motor is. Hoe hoger het Wattage, hoe zwaarder het werk dat u met de bladblazer kunt doen.
  • CC: denkt u eraan om een benzine bladblazer aan te schaffen, dan kijkt u naar de motorinhoud en deze wordt uitgedrukt in CC. Hoe groter de motor, hoe krachtiger de motor en hoe sterker de bladblazers. Benzine bladblazers zijn meestal al sterker dan de andere soorten bladblazers en als u dan een exemplaar kiest met een grote motorinhoud, dan kunt u er werkelijk alle bladblaas klussen mee aan.

Een bladblazer huren

Heeft u een eenmalige klus en wilt u daarom geen fortuin investeren in een bladblazer, dan kunt u overwegen om een bladblazer te huren. Deze huurt u voor een halve dag, een dag, een weekend of een week en levert u aan het einde van de termijn gewoon weer in. Zo krijgt u altijd een kwalitatief en goed onderhouden apparaat, u bent goedkoper uit en u heeft geen last van een groot apparaat dat plek inneemt in uw schuur. Voor het huren van een bladblazer kunt u rekenen op een kostenplaatje van circa €35 per dag. Huurt u deze voor een week, dan zal de prijs per dag lager zijn. Houdt u er wel rekening mee dat u een borg zal moeten betalen. Deze ligt meestal zo tussen de €100 en €150.

Vergelijk offertes

Wilt u uw werkzaamheden in uw tuin uitbesteden aan een tuinier of hovenier? Dan kunt u de beste specialist vinden als u onze vergelijkingstool gebruikt. U vult dan uw gegevens in en u ontvangt snel alle informatie die u nodig heeft. En als het goed is kunt u zo ook nog eens een flinke besparing maken.

KlussenKlussen

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen