KlussenKlussen

Wat zijn opties om je huis te beveiligen?

We leven in een tijd waarin criminaliteit aan de orde van de dag is. Dat is dan ook gelijk de reden waarom zoveel mensen ervoor kiezen om hun huis te beveiligen. Voor dat beveiligen zijn meerdere opties beschikbaar. We keken voor u naar de opties om uw huis te beveiligen in de vorm van een praktisch stappenplan met meerdere tips.

Stap 1: Maak de keuze voor wel of geen meldkamer

Dit is een keuze waar een hoop vanaf hangt. U kunt een beveiliging in uw huis plaatsen waarbij vanuit een meldkamer wordt meegekeken of er onraad in uw huis is. U kunt ook kiezen voor de optie waarbij u zelf de alarmmeldingen uitleest en u zelf de hulpdiensten waarschuwt. Wanneer u gaat voor een meldkamer krijgt u doorgaans met een standaard pakket te maken wat men aanbiedt aan u. Gaat u voor een versie zonder meldkamer dan kunt u zelf aangegeven uit welke componenten uw installatie moet bestaan.

Stap 2: Maak de keuze afhankelijk van uw verzekeraar

Bij het plaatsen van een alarm in uw huis kunt u kiezen voor een paar standaard items die u uit eigen middelen koopt, voor uw eigen veiligheid. U kunt er ook voor kiezen om wat meer aan te schaffen en daarbij de richtlijnen van de verzekeraars aan te houden. U dient in dat geval een installatie te kopen die voldoet aan bepaalde eisen die men er landelijk aan stelt. Daarbij wordt gekeken naar de postcode en de waarde van uw inboedel. De postcode is uiteraard om het criminaliteitsniveau in uw omgeving weer te geven.

Tip: laat uw investering terug betalen

Schaft u een alarminstallatie aan, dan is het mogelijk om deze investering terug te laten betalen. Dat doet u aan de hand van het pakket van eisen van de verzekeraar. U krijgt vervolgens maandelijks een bepaalde korting op uw verzekeringspremie waardoor u door de jaren heen uw investering weer terug verdient.

Stap 3: Een bekabeld of draadloos systeem aanschaffen

Heeft u besloten om tot aanschaf van een alarminstallatie over te gaan, dan zult u moeten bedenken wat voor type systeem u wilt gaan aanschaffen. U heeft in principe de keuze uit twee varianten voordat u verder keuzes gaat maken. U heeft het bekabelde systeem waarbij alle componenten met draden vanuit een controlecentrum in uw huis worden aangelegd. Daarnaast heeft u de keuze uit het draadloze systeem. Dit moet u wel aansluiten op het stopcontact in de meeste gevallen, maar daar staat tegenover dat u geen bedrading door het hele huis hoeft aan te leggen.

Stap 4: Weet welke componenten u wil

Voor het beveiligen van uw huis maakt u het beste gebruik van meerdere componenten. Daarbij kunt u onder andere denken aan een of meerdere camera’s. Daarnaast kunt u ook denken aan bewegingssensoren in uw huis. Een laatste optie is het plaatsen van een alarm met een akoestisch signaal wat gelijk de omgeving waarschuwt wanneer er een noodsituatie bij uw huis is.

Stap 5: Kies de manier van uitlezen

Voordat u nu verder gaat tot de aanschaf is het goed om u te oriënteren op de manieren waarop u een alarmsysteem kunt uitlezen. Zo is daar het systeem wat u via een centraal controlepaneel in uw huis uitleest. Daarnaast is er het systeem wat u kunt uitlezen via uw smartphone. Dit systeem is wat kostbaarder en het werkt via een app die u doorgaans gratis krijgt bij de apparatuur die u aanschaft.

Stap 6: Zelf plaatsen of laten doen

De meeste alarmapparatuur kunt u in principe zelf plaatsen. Toch hoort u vaak dat apparatuur niet scherp kan worden uitgelezen, of stoort, doordat het niet professioneel is geplaatst. Wanneer u vermoedt dat u de apparatuur weleens nodig kan gaan hebben doet u er dan ook verstandig aan om deze te laten plaatsen door een professional.

Tip: schakel een medewerker van de leverancier in

Veel bedrijven die alarm apparatuur verkopen bieden u de mogelijkheid om deze te laten installeren door een ervaren medewerker. Het advies is om van dat aanbod gebruik te maken. Op die manier zult u in de toekomst minder valse alarm meldingen krijgen en daarnaast weet u heel zeker dat bijvoorbeeld de beelden van de camera bij uw huis scherp genoeg zijn om iemand naderhand te kunnen identificeren.

Waar u een alarmsysteem aanschaft

Een alarmsysteem kunt u op meerdere plekken aanschaffen. U kunt er bij wijze van spreken voor naar de bouwmarkt gaan, maar wanneer u een gedegen advies wilt kunt u beter naar de speciaalzaak toe gaan. Er zijn ook genoeg webwinkels die deze materialen verkopen. Door te kiezen voor een (web)winkel die naast goede apparatuur ook nog eens een goede service biedt weet u zeker dat u uw huis optimaal beveiligt.

Een goede installatie waar u niet teveel voor betaalt

Weet u precies wat u wil en wilt u enkel nog prijzen vergelijken, dan doet u dat met deze button. U krijgt meerdere offertes van leveranciers en bedrijven die de apparatuur bij u kunnen installeren. Zo bent u tenminste geen dief van uw eigen portemonnee.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen