Veelgemaakte fouten zonwering

Zonwering in een woning is erg belangrijk. Het is niet alleen fijn om de zon tegen te houden op warme dagen, maar zonwering heeft een aantal andere kenmerken die goed van pas komen. Zo kunt u het gebruiken om uw privacy te verbeteren, om energie te besparen, om uw woning inbraakveiliger te maken of om ook schaduw in uw tuin te creëren. Het is dus belangrijk dat u een soort zonwering kiest dat aansluit bij uw wensen. De onderstaande veelgemaakte fouten omtrent zonwering hoeft u dan in ieder geval niet weer te maken.

Het verkeerde soort zonwering kiezen

Zoals eerder al even aangegeven kunt u met zonwering een aantal doelen bereiken. Het is goed om uzelf af te vragen wat u met uw zonwering wilt doen. Zo kunt u vervolgens een soort zonwering uitkiezen die het beste past bij uw behoeften. De onderstaande tabel kan u hier mogelijk bij helpen.

Doelstelling Zonwering die daarbij aansluit
Energie besparen Dikke gordijnen en rolluiken
Inbraakveiligheid verbeteren Screens en rolluiken
Ook schaduw buiten creëren Zonneschermen (knikarm)
Licht zoveel mogelijk tegenhouden Dikke gordijnen, shutters, jaloezieën en rolluiken
Zon zoveel mogelijk tegenhouden Screens, shutters, lamellen, gordijnen, jaloezieën, rolluiken en zonneschermen
Verbetering van de privacy Screens, jaloezieën, lamellen, rolluiken, shutters en gordijnen
Interieur verrijken Jaloezieën, lamellen, shutters en gordijnen

Niet kiezen voor rolluiken

Een rolluik was misschien niet de eerste keuze die u had toen u dacht aan zonwering, maar zoals u in het bovenstaande overzicht kunt zien hebben deze een groot aantal voordelen. Ze kunnen u energie besparen, uw woning inbraakveiliger maken, ze kunnen het licht en de zon volledig tegenhouden en niemand kan er door naar binnen kijken. Rolluiken zijn bijzonder fijn in een slaapkamer als deze koel en donker gehouden moet worden. Tenzij u echt zonwering nodig heeft om buiten ook een beschutte plek te creëren of als u zonwering uitkiest als onderdeel van uw interieur, zijn rolluiken zeker het overwegen waard.

Niet zelf opmeten

Bij de meeste leveranciers van zonwering kunt u kiezen voor een bepaald type zonwering en kunt u daarbij een aantal extra diensten afsluiten. U kunt dan denken aan een montageservice, bijvoorbeeld. Ook krijgt u de mogelijkheid te kiezen of u de zonwering zelf wilt opmeten of dat u hier iemand voor langs wilt laten komen. Voor dit opmeten betaalt u gemiddeld €40 per raam terwijl dit een klus is die u prima zelf kunt. En twijfelt u over uw eigen kunnen, dan is er vast een handig iemand in uw kennis- en vriendenkring die u hierbij kan helpen. Het is vaak niet nodig om geld uit te geven aan opmeten, vooral ook omdat ramen en zonwering regelmatig standaard afmetingen hebben.

Niet op zoek gaan naar kwaliteit

Er is goedkope zonwering te vinden en er is dure zonwering. Vooral als u zonwering buiten wilt laten plaatsen is het belangrijk dat dit van goede kwaliteit is en dat betekent vaak dat u hier iets meer voor betaalt. Er zijn dan twee zwakke punten waar u naar moet kijken. Allereerst is er de kwaliteit van het doek. Wilt u dat deze goed waterafstotend is en dat deze de kleur niet snel zal verliezen dan kiest u voor een geïmpregneerd doek. Ook is het belangrijk dat u zeker weet dat de kleur door het doek geweven is en er niet is opgedrukt. Zo voorkomt u vlekken en zullen de kleuren niet snel vervagen in de zon. Een ander onderdeel van de zonwering dat kwalitatief moet zijn is de motor. Dit is ook een punt waar goedkopere en slechtere merken vaak sneller defect raken. U kunt bewijs krijgen van kwaliteit als u de keurmerken van de leverancier natrekt. U kunt dan op zoek naar de volgende benoemingen.

  • Romazo Professionals voor de leverancier.
  • WK3 voor rolluiken en de montage van de rolluiken.
  • CBW Waarborg voor de kwaliteit van de dienstverlening van de leverancier.

De zonwering niet zelf installeren

Wanneer u zonwering bestelt krijgt u vaak de optie om het te laten plaatsen of om het zelf te installeren. Sommige soorten zonwering zijn bijzonder gemakkelijk zelf te monteren. Een nieuw doek voor uw zonnescherm, bijvoorbeeld, plaatst u vaak simpelweg op de plaats van de oude. Sommige zonwering specifiek voor kunststof kozijnen klikt u er gemakkelijk tussen. Uiteraard is het afhankelijk van uw eigen doe-het-zelf ervaring, maar de meeste leverancier maken het u zo gemakkelijk mogelijk om uw zonwering zelf te plaatsen. Soms worden er video’s aangeboden met instructies. Bent u toch niet zeker over uw eigen kunnen of heeft u simpelweg geen tijd om uw zonwering zelf te plaatsen, dan kunt u natuurlijk voor het gemak de montagedienst inschakelen.

Vergelijk offertes

U kunt via onze vergelijkingstool snel offertes opvragen bij verschillende zonweringspecialisten uit uw eigen omgeving. U ontvangt dan snel alle financiële informatie die u nodig heeft. Op deze manier bespaart u geld en kunt u de meest geschikte specialist aanwijzen voor het leveren van uw nieuwe zonwering.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen