KlussenKlussen

Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizingen kunt u zelf doen, of u kunt hier een verhuisbedrijf voor inschakelen. Er zijn budget verhuizers, erkende verhuizers, specialistische verhuizers en internationale verhuizers. Voor elk type verhuizing is er een verhuisbedrijf te vinden. Als u van plan bent uw verhuizing uit te besteden, dan zal u uzelf een boel moeite en pijn kunnen besparen. Gelukkig heeft u de volgende veelgemaakte fouten van uw voorgangers bij het inschakelen van een verhuisbedrijf om van te leren.

Geen goede planning maken

Ook al heeft u besloten dat u een verhuisbedrijf wilt gebruiken voor uw verhuizing, dat betekent niet dat u niets hoeft te doen. Een verhuisbedrijf kan u veel werk uit handen nemen, maar een goede planning is dan nog steeds essentieel. Doet u dit niet, dan kan zelfs een erkende verhuizer u niet uit de stress helpen. De omvang van de planning die u maakt is afhankelijk van de mate waarin u de werkzaamheden uitbesteedt. Hoe meer u zelf doet, hoe meer u zal moeten plannen en hoe meer u uitbesteedt, hoe minder er voor u overblijft. Er zijn altijd dingen die een verhuisbedrijf niet voor u kan doen, zoals het veranderen van de adressen, het in- en uitschrijven bij de gemeentes en het regelen van een oppas voor uw kinderen. Een goede planning bestaat uit drie onderdelen.

  • Inventaris: een complete lijst van alle spullen die u gaat laten verhuizen en de doos waarin ze gepakt zijn. U kunt deze lijst ook met het verhuisbedrijf delen zodat ze uw verhuizing beter kunnen plannen. Als er dan iets mist, dan is het direct duidelijk waar dit is kwijtgeraakt.
  • Stappenplan: maak een plan met taken die u kunt verrichten op bepaalde tijdstippen voor de verhuizing. Dus twee maanden voor de verhuizing, een maand voor de verhuizing, twee weken voor de verhuizing, enzovoorts.
  • Checklist: bij uw stappenplan hoort een checklist die u gebruikt om alle taken op een lijst te zetten en af te vinken als u ze heeft voltooid.

Geen vergelijking maken

Het is niet verstandig om met de eerste de beste verhuizer in zee te gaan die u tegenkomt in de zoekresultaten. U kunt het beste altijd een vergelijking maken tussen een aantal verhuisbedrijven, want deze kunnen flink van elkaar verschillen in prijs, in aangeboden diensten en in beschikbaarheid. Neem daarom altijd contact op met meerdere verhuisbedrijven en vraag hen wat ze u kunnen bieden voor uw situatie en voor welke prijs. Het bedrijf met het beste aanbod voor de meest gunstige prijs is dan de winnaar.

Geen navraag doen naar de verzekering

Vooral als u een grote verhuizing heeft of als u belangrijke waardevolle spullen moet laten verhuizen is de verzekering van de verhuizer erg belangrijk. Daarnaast kunt u zelf ook contact opnemen met uw verzekeraar.

  • Verzekering verhuizer: erkende verhuisbedrijven hebben een uitstekende verzekering. Al uw voorwerpen zijn tegen nieuwwaarde verzekerd. Als u met een niet-erkende verhuizer in zee gaat, dan krijgt u vaak schade vergoed tegen de marktwaarde. Controleer dan direct ook even wat het maximum bedrag is dat u terug kunt vorderen. Vraag de verhuizer die u inschakelt altijd om inzage in de verzekering die ze hebben, zodat u zeker weet dat uw spullen veilig zijn.
  • Uw eigen verzekering: u kunt ook nog even controleren met uw inboedelverzekeraar wat uw dekking is tijdens verhuizingen. Dit kunt u doen als u uw adres gaat veranderen. U kunt vervolgens zelf een aparte verhuisverzekering afsluiten en bijvoorbeeld met een budgetverhuizer verder gaan om geld te besparen. Zo lang u er maar voor zorgt dat uw spullen worden vergoed als deze mochten beschadigen.

Geen specialistische verhuizer gebruiken

Heeft u speciale goederen die verhuisd moeten worden. Heeft u een kunstcollectie, een archief of helpt u een oudere met verhuizen? In de meeste gevallen zijn er specialistische verhuisbedrijven die u dan kunnen helpen. Zij werken met personeel dat daar specifiek voor geschoold is en dat dus bijvoorbeeld uw standbeeld veilig kan inpakken en vervoeren, dat werkt met verzegelde archiefbakken waar exact één archiefla inpast of die ervoor zorgen dat de verhuizing de oudere zo min mogelijk verstoring oplevert. Specialistische verhuizers zijn er specifiek voor bijzondere situaties, dus maak hier gebruik van.

Geen extra verhuizer aanwijzen

Geloof het of niet, soms kan het goedkoper zijn om een extra verhuizer aan te wijzen. Deze mensen worden namelijk per uur betaald en met een verhuizer minder zal uw verhuizing meer tijd in beslag nemen. Als u met een extra verhuizer sneller kunt verhuizen, dan betekent dat soms dat u dan in totaal juist minder geld kwijt bent. De beste manier om te zien of dit voor u ook een goed idee is, is door een berekening te maken voor de verschillende situaties en zo te bepalen wat voor u financieel het beste is.

Vergelijk offertes

Gaat u een verhuisbedrijf gebruiken voor uw verhuizing en wilt u nu alvast weten hoeveel dit u zal gaan kosten? Dan kunt u de prijzen opvragen via onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool. Zonder verplicht te worden tot het afsluiten van een overeenkomst kunt u geld besparen en het beste verhuisbedrijf vinden.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen