Veelgemaakte fouten traprenovatie

Een mooie trap kan een echte blikvanger zijn in huis. Toch is een trap ook gevoelig voor slijtage en kan deze er op een gegeven moment onverzorgd uit gaan zien. Wanneer een trap belopen wordt gebeurt dit vaak op dezelfde plekken op de treden en dat is dan ook waar verf gaat loslaten, waar hout indeukt en waar tapijt slijt. Met een traprenovatie kunt u uw trap weer nieuw leven in blazen en kunt u alle gebreken, zoals krakende treden en een losse leuning weer herstellen. Daarna kan uw trap er weer vele jaren tegenaan. Bent u een traprenovatie van plan? Leest u dan eerst hier verder over de veelgemaakte fouten van degenen die u hierin voorgingen.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Te lang wachten

Ook al wordt een trap vaak vergeten, het is een belangrijk onderdeel van uw woning en ook trappen hebben onderhoud nodig. Doet u dit niet, dan kan uw trap dusdanig slijten of defect raken dat deze onherstelbaar is en u een nieuwe trap nodig heeft. Wanneer u de eerste tekenen van slijtage aantreft kunt u het beste direct de hulp van de specialisten inschakelen. Niet alleen bent u er dan op tijd bij, de renovatie zal ook aanzienlijk goedkoper zijn. Vaak kan een versleten trap nog prima in vergane glorie worden hersteld, maar is de trap echt defect, dan kan dit verhaal heel anders uitpakken.

Geen overzettreden gebruiken

Een ideale manier om uw trap te laten renoveren is door middel van overzettreden. Deze treden koopt u kant en klaar in het materiaal dat u mooi vindt, dus tapijt, hout, laminaat, sisal, zeil, enzovoorts. Vervolgens wordt uw huidige trap leeggehaald en schoongemaakt en de overzettreden worden simpelweg over de huidige treden bevestigd. Dit is mogelijk voor open- en gesloten trappen en voor trappen met één of meerdere draaien erin. Met overzettreden ziet uw trap er snel weer als nieuw uit en voor doe-het-zelvers is dit ook een ideale manier om geld te besparen. Het enige dat u moet doen is uw huidige trap voorbereiden, de treden op maat maken en bevestigen en u bent klaar.

Tip: als u overzettreden gebruikt, schaf dan een paar exemplaren extra aan. Mocht één van uw treden dan defect raken, dan kunt u die snel repareren. Doet u dit niet, dan is het mogelijk dat u exact dezelfde trede niet meer kunt vinden.

Niet zelf meehelpen

Als u een zo professioneel mogelijk uitgevoerde traprenovatie wilt, dan is het logisch dat u dit niet zelf wilt doen. Een ervaren specialist kan het werk vaak sneller en beter dan iemand die het nog nooit heeft gedaan. Maar dat betekent niet dat u zelf helemaal niets kunt oppakken, in tegendeel. Wat u kunt doen, bijvoorbeeld, is de huidige trap helemaal leeghalen, schoonmaken en schuren. U kunt ook overwegen zelf de antislip strips te plaatsen of de trapleuning te verven. Alles wat u doet is mooi meegenomen en kan u geld besparen. Pak op wat u oppakken kan en het specialistische werk laat u over aan de experts.

Niet afwerken met traplak

Gaat u de traprenovatie zelf uitvoeren, dan zijn overzettreden dus ideaal. Heeft u een houten trap, dan kunt u die ook zelf schuren, repareren en opnieuw verven. Dit is niet erg moeilijk en bovendien erg leuk om te doen. Bij de bouwmarkt kunt u hier specifiek een traplak voor aanschaffen. Dit slijt minder snel dan andere verfsoorten, wat betekent dat de kleur langer goed blijft. Traplak is een toplaag, dus deze brengt u als laatste aan wanneer alle andere lagen klaar en gedroogd zijn. Vraag hiernaar bij uw bouwmarkt, want traplak kan echt een uitkomst bieden. Zo zorgt u ervoor dat de volgende traprenovatie nog even op zich zal laten wachten.

Tip: als u zelf gaat schilderen, schilder de treden dan om en om. Zo heeft u altijd nog een droge trede die u kunt gebruiken als u naar boven of naar beneden moet.

Niet investeren in extra opties

Het is altijd goed om bij de trapspecialist na te vragen welke extra opties u heeft. Met deze extra opties kunt u de trap namelijk veiliger maken en vooral als u kinderen heeft kan dit belangrijk zijn. Daarnaast is veiligheid voor u en voor anderen die van de trap gebruik maken natuurlijk prioriteit nummer één. Vraag daarom na over de verschillende antislip opties die er zijn en over de leuning. In donkere woningen kan verlichting op de trap ook een goed idee zijn, vooral als u boven slaapt en als uw toilet beneden is. Waarschijnlijk zijn er meerdere mogelijkheden, dus bespreek dit uitgebreid met uw specialist. Dit is dé manier bij uitstek om uw trap af te werken naar uw eigen behoeften.

Vergelijk offertes

Bent u een traprenovatie aan het inplannen? U kunt dan via ons alvast offertes opvragen voor deze klus bij betrouwbare specialisten. Via onze vergelijkingstool ontvangt u alle informatie die u nodig heeft voor het maken van een uitgebreid marktonderzoek en het kiezen van de beste specialist.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

2 Klusreacties

Reactie plaatsen