KlussenKlussen

Veelgemaakte fouten terrasoverkapping

Een terrasoverkapping kan uw leven aanzienlijk gemakkelijker maken. Niet alleen creëert u een beschutte plek in uw tuin waar u ook met slecht weer tijd kunt doorbrengen, met een terrasoverkapping wordt uw woning ook meer waard en zal deze gemakkelijker te verkopen zijn. Als u een overdekt gedeelte creëert in uw tuin kunt u hier meer tijd doorbrengen en dat is natuurlijk altijd fijn, vooral in het afwisselende klimaat van ons land. Bent u van plan een terrasoverkapping te laten plaatsen, dan kunt u het beste de volgende veelgemaakte fouten niet ook begaan.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Niet kiezen voor prefab

Er zijn terrasoverkappingen te koop die voor u op maat worden gemaakt, maar u kunt ook overwegen een prefab terrasoverkapping te nemen. Ook al is maatwerk de enige manier om de exacte terrasoverkapping te krijgen die u in gedachte heeft, de prefab productiemethode heeft een groot aantal belangrijke voordelen.

  • Goedkoper: voor een prefab terrasoverkapping betaalt u maar de helft van de prijs van een op maat gemaakt exemplaar. U kunt dan voor een prijs beginnend bij €1250 (voor een overkapping van 3m x 5m) al klaar zijn, inclusief plaatsing. Voor maatwerk beginnen de prijzen dan bij €2600.
  • Sneller: een prefab terrasoverkapping wordt in de fabriek al samengesteld. Deze hoeft dan bij u alleen nog maar opgezet te worden. Dit is in de meeste gevallen in minder dan een dag gedaan. Dat betekent dat het gehele proces van bestellen tot plaatsen erg snel kan verlopen. Een maatwerk exemplaar wordt voor u ontworpen en bij u opgebouwd en dat duurt veel langer.
  • Minder overlast: hierdoor ervaart u met een prefab dakkapel ook veel minder overlast bij het plaatsen. Dat is natuurlijk voor uw buren ook niet onbelangrijk. Er is een minimale tijd nodig voor de werkzaamheden en dat betekent zo min mogelijk lawaai, werklieden in de tuin en bouwpuin.
  • Steeds meer opties: ook leveranciers van prefab terrasoverkappingen geven hun klanten steeds meer de mogelijkheid het bouwwerk zo persoonlijk mogelijk te maken. Vaak heeft u wel te maken met een standaard model, maar deze kunt u dan bijvoorbeeld op verschillende manieren aankleden om er toch uw eigen stempel op te kunnen drukken.

Niet naar de gemeente gaan

Er is een kleine kans dat u voor uw terrasoverkapping een vergunning nodig zal hebben. Als u een monumentaal pand bezit of uw woning maakt deel uit van een beschermd stadsgezicht, dan weet u waarschijnlijk al wel dat u naar de gemeente moet om toestemming te vragen. Maar als u met uw terrasoverkapping ook het straatbeeld veranderd, dan is er een kans dat u een vergunning nodig heeft. Gaat u voor de zekerheid altijd even naar uw gemeentehuis om navraag te doen, want de regels voor vergunningen worden op gemeentelijk niveau bepaald. Zo kunt u ook achterhalen hoe u mogelijk vergunningsvrij een terrasoverkapping kunt laten plaatsen, om geld te besparen.

Geen vergelijking maken

Er zijn verschillende leveranciers die terrasoverkappingen aanbieden. Er worden vrij standaard modellen gemaakt, maar u kunt ook kiezen voor een luxe versie met zonwering, verlichting en stopcontacten. Het is altijd verstandig om een vergelijking te maken van de verschillende leveranciers uit uw omgeving en zo een beslissing te maken over met wie u in zee wilt gaan. Dit doet u door offertes op te vragen en deze naast elkaar te leggen. Vergeet dan niet ook naar keurmerken en garantieregelingen te kijken. Eventueel vraagt u de specialisten om referenties, zodat u in het echt kunt zien hoe de terrasoverkappingen er uit zien. Als u alle opties bekeken heeft kunt u bepalen wat het meest gunstige aanbod is.

Niet nadenken over het materiaal

Terrasoverkappingen worden doorgaans gemaakt van drie materialen, namelijk hout, aluminium of staal. Al deze materialen hebben hun eigen kenmerken en voor- en nadelen.

  • Hout: de goedkoopste optie die u heeft is hout. Dit is een natuurlijk materiaal en het sluit daarmee uitstekend aan bij landelijke en klassieke woningen. Hout gaat gemiddeld 30 jaar mee, maar dan moet u het wel goed onderhouden. En dat moet bij hout zeer regelmatig gebeuren.
  • Aluminium: aluminium is duurder, maar het is licht en toch sterk. U kunt hier een mooie minimalistische overkapping mee maken, met een smal frame. Aluminium is duurder dan hout, maar ideaal bij moderne woningen. Daar komt bij dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft. U kunt van aluminium een levensduur verwachten van 50 jaar.
  • Staal: een stoerder en robuuster materiaal is staal en dit is dan direct ook de meest dure keuze. Staal is echter ook erg sterk en kan daarom ook een zwaar dak dragen met een smal frame. Daarnaast is staal natuurlijk erg mooi in en industrieel exterieur en sluit het goed aan bij het huidige modebeeld. Staal is wel erg zwaar, maar is onderhoudsarm en gaat dan ook zeker 50 jaar mee.

Vergelijk offertes

Als u van plan bent om een terrasoverkapping te laten plaatsen, dan kunt u daar bij ons offertes voor opvragen bij betrouwbare leveranciers. U doet dit door onze vergelijkingstool te gebruiken en uw gegevens in te vullen. U kunt zo meerdere leveranciers tegelijkertijd bereiken en alle informatie opvragen die nodig is voor het maken van een uitgebreide vergelijking.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen