Veelgemaakte fouten serre

Veel mensen voelen zich automatisch aangetrokken tot het natuurlijke licht en het open gevoel van een serre. Serres zijn daarom erg in trek en het goede nieuws is dat ze ook niet erg duur hoeven te zijn. Van alle soorten aanbouw is een serre de goedkoopste optie en dat terwijl u er een schitterende ruimte aan overhoudt. Met een serre brengt u uw tuin dichter bij uw dagelijkse leven en kunt u daar het hele jaar door optimaal van genieten, weer of geen weer. Het is daarom ook niet vreemd dat u eraan denkt een serre te laten plaatsen. Als u dan de volgende veelgemaakte fouten van uw voorgangers maar vermijdt.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Geen bezoek brengen aan uw gemeentehuis

Het is altijd verstandig om even langs uw gemeentehuis te gaan en met iemand te praten over uw plannen. Het kan namelijk zijn dat er voor uw bouwwerk een vergunning nodig is, en u wilt het risico natuurlijk niet nemen om deze te vergeten. Vaak kunnen serres aan de achterkant van de woning met bepaalde afmetingen gewoon vergunningsvrij worden geplaatst, maar gaat u aan de zij- of voorkant aan het werk, dan is het verhaal anders. Ook zal u uiteraard als uw woning tot een monumentaal pand is benoemd of als deze deel uitmaakt van een beschermd stadsgezicht toestemming aan de gemeente moeten vragen voor de bouwwerken. Vraag dan direct naar de procedure om de vergunning aan te vragen, de documenten die er nodig zijn, de tijd die er overheen gaat totdat u een uitsluitsel krijgt, enzovoorts. Veel bouwbedrijven kunnen u helpen bij het indienen van uw aanvraag.

Geen informatie inwinnen over zonwering

Een serre bestaat voor een groot gedeelte uit glas en daar haalt het gedeeltelijk ook zijn charme uit. Op warme dagen betekent dit wel dat de ruimte erg warm kan worden en zonwering is dan zeker geen overbodige luxe. Zorg er in ieder geval voor dat er ramen in uw serre aanwezig zijn die open kunnen, zodat u frisse lucht naar binnen kunt laten komen. Verder zal u moeten investeren in een soort zonwering dat bij de stijl van uw serre past. Lamellen zijn erg romantisch en shutters erg landelijk. Screens, daarentegen, zijn mooi als onderdeel van een moderne serre en luxaflex bij een serre in industriële stijl. Bekijk alle opties en zorg ervoor dat de temperatuur in uw serre ook in de zomer nog aangenaam is.

Tip: waarom doet u geen navraag over zonwerend glas? Dit houdt de warmte en de uv-stralen tegen net als andere soorten zonwering, maar u verliest dan niet het uitzicht op uw tuin. Als u hierin bent geïnteresseerd, overleg dit dan met uw leverancier.

De opties prefab of casco vergeten

De goedkoopste serres zijn prefab serres of serres die casco worden opgeleverd. Prefab serres bestelt u uit een catalogus. U bent dan afhankelijk van de modellen die de leverancier aanbiedt en vervolgens kunt u deze enigszins persoonlijk maken door extra opties toe te voegen. Omdat deze serres al in de fabriek zijn samengesteld en ook bijzonder snel kunnen worden opgezet, is de prijs veel lager. Een casco serre is een bouwwerk dat wind- en waterdicht is, maar dat nog volledig moet worden afgewerkt. De prijs voor casco is gemiddeld 30 procent lager dan dat voor een volledig afgerond bouwwerk, maar u moet dan dus nog wel zelf in de weer. Dit geeft u een unieke manier om uw eigen stempel te drukken op uw serre en tegelijkertijd geld te besparen.

Geen vergelijking maken van leveranciers

Een serre is een volledige uitbreiding van uw woning en deze moet vele jaren dienstdoen. Daarom is het niet alleen de bedoeling dat deze van goede kwaliteit is, maar ook dat u er met plezier kunt zitten en uw serre kunt bewonderen. Het maken van een vergelijking geeft u de mogelijkheid de mooiste serre, de vakkundigste leverancier en de meest gunstige prijs uit te kiezen. De beste manier om een vergelijking uit te voeren is door offertes op te vragen bij een aantal mogelijke leveranciers. Nadat u gecontroleerd heeft of deze offertes kloppen en compleet zijn, kunt u overgaan op het maken van een vergelijking. Wij raden dan aan te kijken naar de prijs die gevraagd wordt in relatie tot de volgende andere factoren.

  • Garantieregeling: het is belangrijk dat u een goede garantieregeling ontvangt van uw serreleverancier. Het is altijd mogelijk dat er een foutje gemaakt wordt en als die onder de garantie valt wordt hij kosteloos hersteld. Daarnaast geeft een goede garantieregeling ook aan dat de leverancier vertrouwen heeft in de kwaliteit van het product dat ze maken en de diensten die ze leveren.
  • Keurmerken: aan de keurmerken kunt u aflezen hoe vakkundig een leverancier of montagebedrijf is en hoe kwalitatief de serres zijn. Bekende keurmerken in de bouw zijn bijvoorbeeld BouwGarant en KOMO. Het keurmerk Vast en Zeker aan Huis verdient ook een vermelding.
  • Aangeboden diensten: er zijn altijd leveranciers die een stapje verder gaan en die extra diensten aanbieden. Zorg ervoor dat de prijs die u betaalt aansluit bij de diensten die de leverancier u kan leveren.

Vergelijk offertes

Wilt u een serre laten plaatsen, dan is een vergelijking dus de eerste stap en bij ons kunt u snel offertes opvragen die u hierbij kunt gebruiken. Door tegelijkertijd meerdere leveranciers aan te spreken met onze vergelijkingstool kunt u tijd besparen en gegarandeerd te beste prijs vinden.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen