KlussenKlussen

Veelgemaakte fouten ongediertebestrijding

Als u ongedierte in huis aantreft, dan zal u zich misschien afvragen waar dit vandaan komt. Het is beter om niet te hopen dat het bij één kennismaking blijft, maar om direct de ongediertebestrijders in te huren. Regelmatig zijn er een aantal diertjes verstopt waar u ze niet kunt zien en een ongediertebestrijder weet exact waar te zoeken. Deze specialisten kunnen muizen, ratten, kakkerlakken, mieren, zilvervisjes, mollen, bijen, wespen, bedwantsen en een groot aantal andere soorten ongedierte bestrijden zodat u er voor goed van af bent. Heeft u last van ongedierte, schakel dan zo snel mogelijk een bestrijder in en leer van de veelgemaakte fouten van uw voorgangers.

Te lang wachten

Veel mensen die ongedierte hebben aangetroffen vallen daarna in een soort ontkenningsfase. En dit is begrijpelijk, want ongedierte wordt vaak geassocieerd met een onhygiënisch huis. Daarnaast hoopt men dat het probleem zich wel zal oplossen. In de praktijk is het echter zo dat als u één diertje gezien heeft er wel tientallen verstopt kunnen zitten in uw muren en vloeren. En hoe groter de plaag, hoe duurder de bestrijding wordt. Schakel daarom direct de ongediertebestrijders in en wacht niet te lang. Uw gezondheid en de staat van uw woning staan op het spel.

Zelf proberen te gaan bestrijden

Het is prima mogelijk om zelf te proberen uw ongedierte te bestrijden. Als het probleem zich in een vroeg stadium bevindt, dan is dit zeker de moeite van het proberen waard. U bespaart er veel geld mee. Bij de meeste doe-het-zelf zaken kunt u gewoon bestrijdingsmiddel aanschaffen en een poging wagen. Lukt het, dan is uw portemonnee vol gebleven, maar lukt het niet (en dat is in 90 procent van de gevallen zo), dan komen de diertjes vroeg of laat weer terug. Dan is het tijd om een ongediertebestrijder in te schakelen. U kunt zelf middeltjes blijven kopen, maar deze zijn niet zo effectief en sterk als die van een ongediertebestrijder. Ook weet u niet waar u ze het beste kunt plaatsen en hoe u met zekerheid kunt zien dat het probleem zich verholpen heeft. Probeert u dus één en maximaal twee keer om zelf te bestrijden, maar ziet u daarna weer ongedierte, dan is het een taak voor de specialisten geworden.

Niet analyseren wat de oorzaak is

Ongedierte in huis heeft eigenlijk altijd een oorzaak. Er zijn verschillende redenen waarom deze ongewenste diertjes besluiten in uw woning te gaan bivakkeren. Als u deze oorzaak niet weghaalt, zal u altijd last van ongedierte blijven houden.

  • Vocht: een vochtige kruipruimte is voor ongedierte ideaal. Vaak worden ze aangetrokken tot koude en natte omgevingen en ook schimmel trekt ongedierte aan. Zilvervisjes, kakkerlakken, pissebedden, muizen en ratten komen allemaal op die omstandigheden af. Controleer dus goed of u geen problemen met vocht heeft in en onder uw woning. U zal dan ook een vochtbestrijder moeten gaan inschakelen om dit te verhelpen.
  • Etensresten: er zijn ook veel soorten ongedierte dat afkomt op etensresten of rottend eten. Zorg er daarom voor dat u dit altijd zoveel mogelijk opruimt en dat u geen open vuilnisbakken langs het huis plaatst. Vergeet ook de composthoop niet en zorg dat deze zo ver mogelijk van uw woning wordt af geplaatst. In keukenkastjes, inloopkasten en andere plaatsen waar eten bewaard wordt maakt u zoveel mogelijk gebruik van luchtdicht afsluitbare containers.
  • Gaten in de gevel: loop ook even rondom uw woning en ga op zoek naar plekken waar het ongedierte door naar binnen kan. Vaak is een kleine kier al voldoende voor een muis om een beschut plekje te vinden. Een gevelrenovatie zou de problemen op moeten lossen en als uw gevel lekt dan is dat ook de enige echte oplossing.

De buren niet uitnodigen voor een gesprek

Heeft u ongedierte, dan is er een grote kans dat de buren dit ook hebben. Ongedierte kent geen erfafscheidingen en zal net zo gemakkelijk bij andere nabije huizen of appartementen naar binnen gaan. Spreek daarom altijd even met de buren en vraag of zij ook tekenen van ongedierte hebben gezien. Eventueel stelt u ze voor dat de ongediertebestrijders ook bij hen even langskomt om te zien of er tekenen zijn van de aanwezigheid van ongedierte. U kunt zelfs een korting krijgen als u samen met een aantal buren tegelijkertijd een ongediertebestrijder inschakelt. Het is altijd goed om te bekijken wat de omvang van het probleem is en deze volledig te bestrijden.

Geen gratis vervolgafspraak

Als laatste is het altijd verstandig om bij de ongediertebestrijder na te gaan of een gratis vervolgafspraak bij de prijs is inbegrepen. De ongediertebestrijder moet namelijk niet uw ongedierte alleen bestrijden, ze moeten er ook voor zorgen dat het niet meer terugkomt. Daarom biedt een goede specialist u altijd aan om over een bepaalde tijd terug te komen, uw woning te inspecteren en de behandeling eventueel te herhalen. Ziet u dit niet staan, vraag dan naar de aanpak die deze ongediertebestrijder hanteert om er zorg voor te dragen dat uw probleem echt volledig is opgelost.

Vergelijk offertes

Een ongediertebestrijder inschakelen doet u niet zomaar. Het is belangrijk dat u de beste specialist kiest voor een goede prijs. Gebruik daarom onze vergelijkingstool en vraag offertes aan bij een aantal betrouwbare bedrijven uit uw omgeving. Vergelijk deze met elkaar en u vindt ongetwijfeld de beste deal voor uw ongediertebestrijding.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen