KlussenKlussen

Veelgemaakte fouten hovenier aanwijzen

Als u de diensten van een hovenier nodig heeft, dan wilt u waarschijnlijk uw erf opnieuw laten aanleggen, renoveren of op een andere manier aan laten pakken. Een hovenier kan een tuinontwerp voor u maken, kan bestrating leggen, een vijver plaatsen en beplanting neerzetten. Daarnaast kan een hovenier u niet alleen helpen met het aanleggen van uw tuin, maar ook met het onderhouden ervan. Als u een hovenier wilt gaan gebruiken, dan is het belangrijke dat u hier goed over nadenkt. Het is de bedoeling dat u een vruchtbare en feilloze samenwerking tegemoet gaat. U kunt de volgende veelgemaakte fouten doorlezen om u hierbij te helpen.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

De eerste hovenier aanwijzen die u tegenkomt

De meest logische plek om op zoek te gaan naar een hovenier is online. U kunt zoeken op ‘hovenier gezocht’ plus uw woonplaats en u krijgt een net lijstje van alle vakmensen uit uw directe omgeving. De meeste mensen gaan niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten en er zijn zelfs mensen die de eerste de beste hovenier aanwijzen die ze tegenkomen. Het is echter beter om een vergelijking van hoveniers te maken en offertes op te vragen bij verschillende specialisten. Hier zijn een aantal goede redenen voor.

  • Geld besparen: door een vergelijking te maken van offertes kunt u geld besparen. U kunt dan de goedkoopste hovenier uitkiezen. Als u geen contact opneemt met andere hoveniers betaalt u misschien wel veel te veel voor uw diensten.
  • De beste vakman: een andere reden om te vergelijken is dat het de enige manier is om zeker te weten dat u de beste vakman uitkiest voor uw klus. U kunt op zoek gaan naar keurmerken als vakmanschap en kwaliteit voor u belangrijk is, u kunt op zoek naar de prijzen als u met een strak budget te maken heeft en u kunt vragen naar referenties als u een vakman zoekt die een ontwerp kan maken die u mooi vindt.

Geen subsidie aanvragen

In sommige gevallen is het mogelijk dat u voor de werkzaamheden van een hovenier een subsidie aan kunt vragen. Dat is in het geval u uw tuin klaar laat maken voor de toekomst. De klimaatveranderingen voorspellen dat de weersomstandigheden nog wisselvalliger zullen worden en dat er dus bijzonder natte periodes aankomen, maar ook droge en hete periodes. Laat u stenen vervangen voor begroeiing voor een betere afwatering? Laat u bomen en beplanting plaatsen om beschutting en verkoeling te creëren? Wilt u een waterton gebruiken om regenwater op te vangen en in droge periodes te gebruiken voor irrigatie? En zorgt u ervoor dat uw tuin het water goed af kan voeren in het geval van een hoosbui? Dan kunt u bij veel gemeentes in aanmerking komen voor een subsidie. Vraag dit dus na bij uw gemeentehuis of uw online loket en bespreek dit bij het intakegesprek al met de hovenier. Wijs alleen een hovenier aan die hier verstand van heeft, die u kan helpen in aanmerking te komen voor de subsidie en die uw tuin gereed kan maken voor de toekomst.

Een zwartwerker inhuren

Een ander punt waar veel mensen de fout ingaan is dat ze zich aangetrokken voelen tot de lage tarieven van zwartwerkers. Deze vragen gemakkelijk de helft van de prijs van een legale hovenier, maar u neemt dan wel een erg groot risico. Een zwartwerker is namelijk niet verzekerd, dus als er een ongeluk gebeurt bent u mede verantwoordelijk. Een zwartwerker geeft ook geen garantie, dus mochten er planten afsterven of fouten gemaakt zijn, dan kunt u de kosten om dit recht te zetten zelf betalen. En als u de diensten van een zwartwerker inhuurt, dan weet u nooit of deze kwaliteit zal leveren. Uiteraard zijn er uitzonderingen en is het heel goed mogelijk dat uw zwartwerker perfect werk levert, maar u heeft hier geen garantie van. U bent met een zwartwerker medeplichtig aan een strafbaar feit en dat wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Het inhuren van een zwartwerker wordt om die redenen eigenlijk altijd afgeraden.

Niet naar de keurmerken en garantieregelingen kijken

Keurmerken en garanties kunnen u veel vertellen over de hovenier in kwestie. Beide kunnen u een indicatie geven van hoe vakkundig deze persoon is. Een keurmerk krijgt u namelijk niet zomaar en om die te mogen voeren moet de hovenier voldoen aan een aantal eisen met betrekking tot kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid en vakmanschap. Een goede garantieregeling geeft aan dat de hovenier vertrouwen heeft in het werk dat hij of zij levert en dat deze daar graag garant voor staat. Vaak gaan keurmerken en goede garantieregelingen hand in hand, omdat de keurmerken eisen dat de hovenier zijn of haar zaakjes op orde heeft. Een paar goede voorbeelden van keurmerken zijn GroenKeur, TuinKeur en Exclusief Geselecteerd. U kunt ook op zoek gaan naar een benoeming van branchevereniging voor hoveniers: VHG.

Vergelijk offertes

Wij hebben onze vergelijkingstool ontworpen om u te helpen bij het aanwijzen van een goede hovenier. U vraagt bij meerdere hoveniers tegelijkertijd offertes op die u vervolgens naast elkaar legt voor een vergelijking. Zo bespaart u geld en weet u de beste hovenier gemakkelijk aan te wijzen.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen