Veelgemaakte fouten garagedeur

Een goede garagedeur beschermt uw bezittingen die in de garage staan. Vaak is dit uw auto of uw gereedschap, dus het is belangrijk dat de garagedeur goed werkt. Een garagedeur moet sterk zijn en inbraakveilig, maar deze moet tegelijkertijd voor u gemakkelijk te openen zijn en gebruikersvriendelijk. Als u een nieuwe garagedeur nodig hebt, dan heeft u misschien al wat informatie geprobeerd in te winnen bij verschillende leveranciers. U weet dan ook waarschijnlijk wel dat er een groot aantal keuzes te maken zijn. Leest u hier verder over de fouten van uw voorgangers bij het aanschaffen van een garagedeur.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Niet goed nadenken over het materiaal

U kunt garagedeuren vinden gemaakt van verschillende materialen. De meest gangbare zijn hout, staal en kunststof. Elk materiaal heeft bepaalde kenmerken en voor- en nadelen dus het is belangrijk dat u hier goed over nadenkt. De onderstaande informatie kan u dan misschien helpen.

 • Staal: staal is het goedkoopste materiaal voor garagedeuren. Het is alleen geschikt voor garages die niet verwarmd zijn, omdat staal niet goed isoleert. Staal is sterk en onderhoudsarm. De meest gangbare stalen garagedeur is een kanteldeur.
 • Kunststof: als u een materiaal zoekt dat goed isoleert en dat ook sterk is, dan is kunststof een uitstekende optie. Dit materiaal is erg in opmars, omdat het betaalbaar is, veelzijdig en omdat het onderhoudsarm is. De meest gangbare kunststof garagedeur is de elektrische sectionaal garagedeur.
 • Hout: een luxer materiaal voor garagedeuren is hout. Dit is direct ook de duurste optie. Hout is een schitterend materiaal dat warmte en sfeer uitstraalt, maar u betaalt er ook de hoofdprijs voor. Houten garagedeuren zijn in allerlei uitvoeringen te krijgen en openslaande deuren zijn schitterend van hout. Houd er wel rekening mee dat hout veel onderhoud nodig heeft.

Niet goed nadenken over de bediening

Als u een garagedeur moet uitkiezen, dan heeft u de mogelijkheid te kiezen uit een elektrische- en een handmatige bediening. Tenzij u slecht ter been bent of om een andere reden niet in staat bent om de deur handmatig te openen, kan het soms een betere optie zijn om een handmatige bediening te kiezen. Daar staat weer tegenover dat elektrische bediening ook een aantal belangrijke voordelen heeft. U kunt het onderstaande overzicht gebruiken om een beslissing te maken.

Handmatige bediening Elektrische bediening
Voordelen:

 • Goedkoper
 • Minder gevoelig voor defecten
 • Onderhoud is gemakkelijker en goedkoper
Voordelen:

 • Gemakkelijker
 • U kunt in de auto blijven zitten om de deur te openen
 • Inbraakveiliger
Nadelen:

 • U moet de auto uit om de deur te openen
 • Minder inbraakveilig
 • Zwaarder
Nadelen:

 • Duurder
 • Gevoelig voor defecten
 • Onderhoud van de motor is gewenst

Niet goed nadenken over het soort garagedeur

U heeft ook een belangrijke keuze te maken over het soort garagedeur dat u wilt laten plaatsen. Hiermee kunt u een deur aanschaffen die exact aansluit bij uw behoeften, dus het is belangrijk dat u hier goed bij stilstaat. De meest gangbare garagedeuren zijn kanteldeuren, rolluiken, sectionaaldeuren en openslaande deuren.

 • Kanteldeuren: dit is de goedkoopste optie die u heeft en tot voor kort geleden de meest gekozen garagedeur. U opent de deur door deze te kantelen en naar boven te schuiven totdat deze horizontaal met het plafond eindigt. Houd er rekening mee dat u niet te dicht voor de kanteldeur parkeert, anders kan deze niet open.
 • Rolluiken: een rolluik kan ook prima als garagedeur fungeren en het voordeel hiervan is dat het bijzonder inbraakveilig is en dat de deur weinig plek in beslag neemt. Rolluiken zijn meestal elektrisch, maar voor verwarmde garages is de isolatiewaarde vaak niet goed genoeg.
 • Sectionaaldeur: een sectionaaldeur van kunststof heeft wel een goede isolatiewaarde en deze neemt ook weinig plek in beslag. Deze deuren bestaan uit een aantal horizontale panelen die vaak elektrisch naar boven geschoven worden. Dit is op dit moment de meest geplaatste garagedeur, om het gebruikersgemak, de inbraakveiligheid en de bijzonder gunstige prijs.
 • Openslaande deuren: openslaande deuren zijn duur, maar tegelijkertijd zijn ze wel een hele mooie toevoeging aan uw woning. U kunt niets voor de openslaande deuren zetten als u ze wilt openen, maar het voordeel is dat u ook één deur open kunt zetten of u kunt kiezen voor een garagedeur met daarin een loopdeur. Elektrische openslaande deuren kosten u gemakkelijk €4000, maar hier krijgt u dan en schitterende deur voor terug.

Geen vergelijking maken van leveranciers

Met zoveel keuzes te maken is het belangrijk dat u een leverancier aanwijst die voor u alle wensen die u heeft waar kan maken. Daarbij is het natuurlijk ook van belang dat dit binnen uw budget gebeurt en hopelijk zelfs een beetje daar onder. Om de juiste prijs te krijgen voor uw ideale garagedeur is het altijd goed om een vergelijking te maken en een marktonderzoek uit te voeren. U vraagt dan meerdere offertes aan bij verschillende leveranciers en legt deze naast elkaar om het beste aanbod uit te kiezen. Het is dan belangrijk dat u niet alleen de prijs vergelijkt, maar ook de keurmerken, garantieregelingen, klantenrecensies, aangeboden diensten en andere factoren die u persoonlijk belangrijk vindt. Zo kunt u de beste leverancier vinden voor uw nieuwe garagedeur.

Vergelijk offertes

Wij kunnen u het materiaal aanleveren voor uw vergelijking en u zo het leven aanzienlijk gemakkelijker maken. Gebruikt u onze vergelijkingstool om offertes op te vragen dan kunt u veel geld besparen en een vakkundige specialist aanwijzen.

Vergelijk offertes

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen