Veelgemaakte fouten elektra aanleggen

Er zijn maar weinig mensen die klussen aan de elektra zelf oppakken. Dit is ook niet vreemd, want werken aan elektra is gevaarlijk. Ook is er altijd de kans dat u een foutje maakt en zo de veiligheid van uzelf en de andere inwoners in huis op het spel zet. Dat moet natuurlijk voorkomen worden. De meeste mensen besteden deze werkzaamheden dus terecht uit aan een elektricien. Bent u dit ook van plan, dan kunt u van de onderstaande veelgemaakte fouten alvast leren.

Te veel betalen voor een elektricien

Het beroep elektricien is een beschermd beroep. Dat betekent dat iemand zich pas elektricien mag noemen als deze de juiste diploma’s en kwalificaties laat zien. Een beginnend elektricien is dus ook goed onderricht en hier heeft u op die manier een garantie van. Als uw klus niet erg ingewikkeld is, dan kunt u flink wat geld besparen door een elektricien aan te nemen die het werk nog niet zo lang doet. Een ander voordeel van een beginnend elektricien is dat deze nog een reputatie op te bouwen heeft. De elektricien zal extra zijn of haar best doen om u tevreden te stellen.

Niet naar de keurmerken en certificeringen kijken

Tegelijkertijd is het ook goed mogelijk dat u juist een ervaren vakman nodig heeft. Misschien moet u zelfs een erkende elektricien gebruiken omdat uw netwerk getest en opnieuw verzegeld moet worden. Als u zekerheid wilt over vakmanschap en kwaliteit, dan zijn keurmerken erg handig. Keurmerken worden uitgegeven aan elektriciens die bewezen hebben bepaalde kwaliteiten te bezitten en die werken volgens de wettelijke (veiligheids)voorschriften. Zo is er het keurmerk KvINL voor bedrijven in de installatiesector, is er het Keurmerk Kwaliteitsvakman en kunt u zoeken naar een elektricien die lid is van de vakvereniging Uneto-VNI.

Geen loze leidingen overwegen

Als een elektricien toch al bij u in huis bezig is, dan kunt u zichzelf afvragen of dit het moment is om een aantal loze leidingen te laten plaatsen. Een loze leiding is een buis met een touwtje die van de meterkast naar een bepaalde kamer loopt. Deze leiding is nog niet aangesloten, maar wilt u in de toekomst bijvoorbeeld een internetaansluiting ergens maken of een extra lichtpunt of stopcontact laten plaatsen, dan kunt u hier deze loze leidingen voor laten gebruiken. Via het touwtje wordt de kabel dan gemakkelijk doorgetrokken en zijn de werkzaamheden zo gebeurd. De meeste nieuwbouwwoningen hebben ook loze leidingen. Loze leidingen zijn relatief goedkoop, maar geven u meer mogelijkheden in de toekomst.

Niet alle klusjes verzamelen en tegelijkertijd aanbieden

U kunt elektriciens gebruiken voor een groot aantal verschillende klusjes in huis. Of u nu een stopcontact buiten wilt laten plaatsen, u wilt een extra groep laten aanmaken in uw meterkast voor uw zonnepanelen, u wilt loze leidingen laten leggen of een stopcontact verplaatsen, een elektricien kan het allemaal. Dus dit is het moment om door uw woning te lopen en de elektra goed te analyseren. Misschien heeft u ergens wel behoefte aan een extra stopcontact of zou een extra lichtpunt ergens anders ook geen slecht idee zijn. Als u alle klusjes die u heeft tegelijkertijd aanbiedt samen met uw grote klus, dan zal de elektricien hier een mooie prijs voor formuleren. Dit is eigenlijk altijd goedkoper dan wanneer u de klusjes apart inplant.

Niet vragen of u de elektricien kunt helpen

Ook al is het niet verstandig om de werkzaamheden aan de elektra zelf uit te voeren, het kan geen kwaad om te vragen aan de elektricien of u mag helpen. Vooral als u iemand bent die graag klust kan het bijzonder handig zijn om te weten hoe de elektriciteit in uw woning is aangesloten en waar de kabels lopen. Wilt u dan in de toekomst gaan boren, dan weet u welke plekken te vermijden. Daarnaast kunt u mogelijk geld besparen als u de elektricien helpt, omdat deze dan minder tijd hoeft te besteden aan de klus. U kunt dan zelfs al denken aan het opruimen van het puin of het verschuiven van meubilair.

Niet direct vragen om uw meterkast na te kijken

Als u een elektricien in huis heeft, dan is dit het moment om te vragen of deze uw systeem even kan nakijken. Misschien heeft u recentelijk meer apparaten aangeschaft en wilt u weten of uw groepen niet te veel worden belast. Ook kan de elektricien kijken of het zegel nog in tact is en of er onderdelen vervangen moeten worden. Het is erg belangrijk dat de elektra in uw woning goed is aangelegd, omdat u dan zeker bent dat uw woning veilig is. Laat een elektricien die even nakijken, zodat u zekerheid en gemoedsrust heeft en zodat grote problemen misschien vroegtijdig verholpen kunnen worden.

Vergelijk offertes

Bent u van plan om een elektricien in te schakelen? Dan vraagt u via ons gemakkelijk een aantal offertes aan. Deze offertes zijn vrijblijvend en zullen u een goed idee geven van de prijzen die worden gevraagd door een aantal vakmensen in uw omgeving. Open daarom onze vergelijkingstool, vul uw gegevens in en u zal de nodige informatie spoedig ontvangen.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen