KlussenKlussen

Veelgemaakte fouten alarmsysteem

Met een alarmsysteem kunt u geruster slapen en heeft u meer zekerheid over uw eigen veiligheid, de veiligheid van de andere bewoners en de veiligheid van uw bezittingen. Veel mensen hebben tegenwoordig een alarmsysteem, omdat inbrekers ook met de tijd meegaan en steeds vindingrijker beginnen te worden. U kunt besluiten zelf een draadloze camera aan te schaffen en deze te installeren, of u kunt een alarmspecialist inschakelen om een alarmsysteem op maat te laten maken. Wat ook uw keuze, de onderstaande veelgemaakte fouten kunt u het beste proberen te vermijden.

Niet naar het gemeentehuis gaan

In sommige gemeentes zijn subsidiegelden beschikbaar gesteld voor inwoners die hun woning beter beveiligen. Dit wordt aangemoedigd omdat het belangrijk is dat onze huizen veilig zijn en dat het inbrekers en andere criminelen zo moeilijk mogelijk gemaakt wordt om binnen te komen. Sommige gemeenten zullen u daarom financieel ondersteunen, maar hier staat vaak wel wat tegenover. Zo moet het alarm systeem voldoen aan een aantal voorwaarden, met betrekking tot keurmerken bijvoorbeeld, en moet u het ook door een gecertificeerde specialist laten installeren. Een doe-het-zelf alarmsysteem zal hier dus niet onder vallen.

Niet naar de politie stappen

Behalve de inbreker zelf, zijn er weinig mensen die u exacter kunnen vertellen hoe inbraakveilig uw woning is dan de politie. Deze heeft daar zelfs een keurmerk voor ontworpen. Als u uw woning laat testen op inbraakveiligheid, dan krijgt u een score en een certificaat namens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hoe veiliger uw woning, hoe hoger de score. U kunt dit duidelijk weergeven zodat inbrekers worden afgeschrikt. Daarnaast zal uw woning meer waard worden als u kunt aantonen dat deze door de politie succesvol op inbraakveiligheid is getest. Als u een professioneel alarmsysteem heeft aangeschaft is het dus altijd verstandig om bij de politie na te gaan hoe veilig uw woning is geworden. Eventueel kunt u dan nog andere aanpassingen doen om een nog hogere score te krijgen voor het keurmerk.

Een doe-het-zelf alarmsysteem aanschaffen

Natuurlijk is dit helemaal afhankelijk van wat u van uw alarmsysteem verwacht, maar als u serieus een verschil wilt maken in de veiligheid van uw woning, dan kunt u het beste niet voor een doe-het-zelf alarmsysteem kiezen uit de bouwmarkt. U kunt voor minder dan €1000 al een specialist inschakelen om uw alarmsysteem te plaatsen en een kwalitatief systeem uit de bouwmarkt kost niet heel veel minder. Er zijn een aantal redenen waarom het beter is om de specialisten in te schakelen.

  • Maatwerk: een installateur kan uw woning inspecteren en kan u exact vertellen welke componenten u nodig heeft en waar deze het beste te plaatsen. Deze vakman kijkt met een specialistisch oog naar uw woning en zal een ideaal en uniek alarmsysteem kunnen samenstellen. De alarmsystemen uit de winkel hebben een standaard aantal onderdelen.
  • Nazorg: ook nadat het alarmsysteem geplaatst is door een specialist, bent u nog niet van hen af. Zij kunnen u namelijk de nazorg en extra opties aanbieden die u nodig heeft, zowel als uw systeem uitbreiden of onderhouden. Bij een alarmspecialist kunt u een abonnement op een alarmcentrale afsluiten, kunt u stickers krijgen die u op uw raam kunt plakken en kunt u uw systeem regelmatig op afstand laten monitoren. Daarnaast zal de garantie die u krijgt aanzienlijk beter zijn.
  • Subsidie: als u in aanmerking wilt komen voor een subsidie, dan zal u het alarmsysteem door een specialistisch bedrijf moeten laten plaatsen. Vaak wordt zelfs gevraagd om een erkende installateur. Voor de alarmsystemen die u in de bouwmarkt koopt is geen subsidie beschikbaar.

Volledig op het alarmsysteem vertrouwen

Natuurlijk maakt u uw woning met een alarmsysteem al aanzienlijk veiliger, het is belangrijk dat u niet alleen op het alarmsysteem vertrouwt, maar dat u zelf ook een aantal veiligheidsmaatregelen neemt. Het is niet de bedoeling om inbrekers aan te trekken en dat doet u wel als u bijvoorbeeld een container onder het raam laat staan, als u waardevolle spullen voor het raam legt en als u op sociale media zet dat u op vakantie gaat. Ook is het beter om nooit de sleutels aan de binnenkant van de deur te laten zitten, omdat inbrekers op die manier gemakkelijk uw deur kunnen openen door een raampje in te slaan. Een andere verstandige maatregel is het plaatsen van verlichting, zowel binnen als buiten. Deze kunt u met sensoren laten bedienen of met een tijdschakelaar. Als inbrekers ergens een hekel aan hebben dan is het zichtbaarheid.

Niet naar marktplaatsen en outlets gaan

Als laatste kunt u flink wat geld besparen op uw alarmsysteem als u deze tweedehands koopt. Ook bij outlets treft u grote kortingen aan, bijvoorbeeld omdat het een showmodel betreft of omdat het een verouderd systeem is dat al door een nieuwere versie is vervangen. Online vindt u voldoende outlets voor veiligheidsproducten en het is zeker de moeite waard om wat tijd te besteden aan het vinden van een goede aanbieding. Sommige mensen zetten tweedehands alarmsystemen te koop die als nieuw zijn, maar die zij om de één of andere reden niet meer nodig hebben. Deze kunt u aanschaffen, laten installeren en er zo nog vele jaren gebruik van maken. Het nadeel van deze opties is wel dat er mogelijk consequenties zijn wat betreft de garantie en de subsidie, dus trek dit na als dit belangrijk voor u is.

Vergelijk offertes

Wilt u ook een alarmsysteem laten plaatsen? Dan kunt u hier bij verschillende experts een offerte opvragen voor de werkzaamheden. Deze offertes zijn vrijblijvend en met een grondige vergelijking wijst u gemakkelijk de beste deal aan voor uw werkzaamheden.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen