KlussenKlussen

Subsidies dakisolatie

Woningen die voor 1980 zijn opgeleverd zijn doorgaans niet erg goed geïsoleerd. Wanneer u woont in een dergelijke woning koos u deze vanwege de sfeer die het huis ademt. De stookkosten rijzen vaak de pan uit waardoor uw huis een slecht energielabel heeft. Een goede oplossing om uw woning te verbeteren is dakisolatie. We keken voor u naar de mogelijkheden om een dak te isoleren. Ook keken we naar de subsidies die u hiervoor kunt krijgen van de overheid.

De kosten van een dakisolatie

We informeerden naar de kosten van een dakisolatie. We ontvingen diverse offertes die we in onderstaand schema weergeven.

Wat voor soort isolatie laat u aanbrengen

Omschrijving

Prijs per vierkante meter

Koude dakisolatie

Isolatie aan de binnenkant van het dak. Er wordt gewerkt met glaswol en gipsplaat om het dak af te werken.

Tussen 25 en 35 euro

Warme dakisolatie

Isolatie aan de buitenkant van het dak. De dakpannen worden verwijderd, er wordt een laag isolatiemateriaal en een dampwerende laag aangebracht waarna de dakpannen worden teruggeplaatst.

Tussen 35 en 50 euro

Zolderisolatie

Isolatie op de vloer van de zolder. Er wordt een isolerende laag tussen de vloer van de zolder en de vloerbekleding van de zolder aangebracht

Tussen 20 en 27,50 euro

Een koude dakisolatie

De meest gekozen vorm van isolatie van een dak is de koude dak isolatie. Dit houdt in dat het dak aan de binnenkant wordt afgewerkt. Er wordt glaswol geplaatst tussen de steunbalken van het dak en vervolgens wordt er gipsplaat aangebracht. Dit is een methode die wordt toegepast waarbij de zolder gelijk bewoonbaar is. Er gaat echter wel een stuk aan ruimte verloren op de zolder door deze methode. Doordat er nog altijd kou van buitenaf naar binnen kan komen tussen de naden van de dakisolatie door is deze methode doeltreffend maar niet optimaal. Let u er dan ook goed op dat naden goed worden afgewerkt met PUR schuim om tocht en koudebruggen te voorkomen.

Een warme dakisolatie

De isolatie van een warm dak is er één die minder vaak wordt gekozen. De reden hiervan is dat de dakpannen moeten worden verwijderd voordat deze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Wanneer u voor deze methode kiest wordt het vaak gecombineerd met bijvoorbeeld een renovatie van uw dak waarbij defecte dakpannen worden vervangen. Op die manier kunt u gelijk met het vervangen van de dakpannen een dakisolatie laten aanbrengen. Op die manier vernieuwt u niet alleen het dak, maar brengt u ook met subsidie een isolatie aan.

Een zolderisolatie

Veel mensen halen de termen dakisolatie en zolderisolatie door elkaar. Bij een dakisolatie wordt daadwerkelijk gewerkt aan het dak zelf, maar bij de zolderisolatie werkt men met de zoldervloer. Hierbij wordt aan de bovenkant van de vloer een isolatielaag aangebracht waarna de vloerbedekking wordt aangebracht. Deze vorm van isolatie wordt vaak gekozen als een tweede isolatie wanneer het dak wordt geïsoleerd. Doordat de zolder bewoonbaar wordt gemaakt is een aanleg van vloerafwerking noodzakelijk.

De mogelijkheden van subsidie

We informeerden voor u naar de mogelijkheden van subsidie op zolderisolatie. We kregen van de overheid de volgende antwoorden:

  • Twee soorten isolatie voor subsidie. Om in aanmerking te komen voor een subsidie op de isolatie zelf zult u minimaal twee soorten isolatie tegelijk moeten laten aanbrengen. Het houdt in dat u bijvoorbeeld kiest voor zolderisolatie en voor dakisolatie. Deze twee werkzaamheden moeten op hetzelfde moment of heel kort na elkaar worden aangebracht. U mag een eerder uitgevoerde isolatie niet meerekenen wanneer er een paar maanden tussen zit. U moet voor deze subsidie zelf een aanvraag indienen. Daarbij dient u de bonnen en facturen in die u kreeg bij de isolatie. Ook dient u aan te tonen dat de isolatie door een professioneel isolatiebedrijf is aangebracht.
  • Een beter energielabel voor subsidie. Had uw huis een slecht energielabel en verbetert dat door de isolatie, dan kunt u hiervoor een subsidie krijgen van de overheid. U dient in dat geval aan te tonen dat het energielabel is verbeterd. Dat kunt u doen door de bonnen, facturen en vooral de bijsluiters van het isolatiemateriaal te tonen aan de overheid. De vermindering van de CO2 uitstoot van uw woning kunt u op die manier aantonen.

Een dakisolatie met korting

Met subsidie krijgt u een deel van uw investering in dakisolatie terug. Toch is er een mogelijkheid om al vooraf minder te betalen. Dat doet u door offertes op te vragen. Met onderstaande button vraagt u offertes op bij meerdere isolatiebedrijven. Die vergelijkt u op de volgende punten:

  • Een heldere opbouw. Bij een goede offerte ziet u gelijk wat u voor welke diensten betaalt. Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen arbeidsloon, materialen en voorrijkosten.
  • De kilometerkosten. De verreden kilometers van het isolatiebedrijf naar uw huis worden verrekend. U kunt hierop besparen door te kiezen voor een bedrijf wat bij u in de buurt gevestigd is.
  • Prijzen inclusief de BTW. De tarieven op de offerte dienen allemaal inclusief BTW te zijn. Ziet u de term ‘exclusief BTW’ op de offerte, dan mag u vragen om een her berekening.
KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen