KlussenKlussen

Stappenplan entresolvloer

In verschillende gevallen kan een entresolvloer voordelig zijn. Entresolvloeren kosten niet veel geld en daarnaast betaalt de investering zich weer vanzelf terug aan de hand van de enorme besparingen. Vergeet daarnaast niet dat je van veel meer ruimte geniet met een entresolvloer. Wil je de vloer echter zelf leggen, dan ga je rekening met bepaalde punten moeten houden. Je kunt namelijk niet zomaar beginnen met het legwerk zonder de juiste voorbereiding. De stappen die je moet nemen om een entresolvloer te leggen worden als volgt besproken.

 

In deze kluswijzer:

Wat is een entresolvloer

Het is belangrijk om eerst te weten wat een entresolvloer precies is. Een entresolvloer is een extra verdieping die je kunt laten monteren tussen het dak en de vloer van het pand. Met een entresolvloer kun je de opslagruimte van de kamer aanzienlijk vergroten. Er zijn verschillende benamingen voor een entresolvloer, waaronder een tussenvloer, stagevloer, mezzanine, in steekverdieping, systeemvloer, verdiepingsvloer, tussenverdieping of tussenetage genoemd.

 

Voordelen entresolvloer

Een entresolvloer kopen en laten leggen is geen eenvoudige klus die je 1,2,3 hebt geregeld. Het is daarom altijd slim om de hulp van een ervaren deskundige in te schakelen die je van professioneel werk kan verzekeren. Er zijn echter meer dan genoeg redenen om voor een entresolvloer te kiezen. Overweeg je de plaatsing van een entresolvloer, dan zijn dit de meest relevante voordelen:

 • Entresolvloeren zijn betaalbaar.
 • Entresolvloeren verdienen zichzelf terug.
 • De opslagruimte wordt aanzienlijk vergroot.
 • Er zijn geen verbouwingen of aanpassingen nodig.
 • Entresolvloeren zijn eenvoudig en snel te plaatsen.
 • Vrijwel elke ondergrond is geschikt.

Vergeet echter niet dat de kosten van een entresolvloer flink op kunnen lopen naarmate de oppervlakte van de vloer en ruimte groter is. Bespaar op de kosten door eerst meerdere opties te vergelijken met elkaar en door uiteindelijk te kiezen voor een vakspecialist die uit je eigen regio komt. Specialisten uit de buurt hanteren lagere kilometerkosten, waardoor je uiteindelijk goedkoper uit bent als je voor een lokale specialist gaat.

 

Toepassingen 

Men gebruikt entresolvloeren steeds vaker op plaatsen waarbij er sprake is van een beperking aan ruimte. Je kunt entresolvloeren op meerdere manieren toepassen. Entresolvloeren zijn voornamelijk geschikt als extra kantoorruimte, extra opslagruimte, maar ook extra handlingruimte zoals in een loods of groot magazijn. Je kunt er denken aan de inrichting van magazijnen, bedrijfshallen, kantoren, showrooms, warenhuizen en dergelijke. Er zijn ook steeds meer sportscholen die entresolvloeren kiezen.

 

Punten entresolvloer kopen

Er zijn bepaalde aandachtspunten waar je rekening mee moet houden als je een entresolvloer koopt. Ga je een entresolvloer leggen, let dan voornamelijk op de onderstaande punten:

 • Bepaal vooral wat de locatie is van de plaatsing.
 • Check waar je de entresolvloer precies voor wilt gebruiken.
 • Ga op zoek naar een leverancier die de entresolvloer kan monteren, demonteren en verhuizen.
 • Blijf letten op de aanwezigheid van belangrijke keurmerken. 
 • Schakel een ervaren expert in voor het legwerk en het professioneel advies.
 • Ga na welke voorwaarden vastgesteld zijn aan de garantiebepaling.

 

Kosten 

De kosten die komen kijken bij een entresolvloer worden voor namelijk bepaald aan de hand van zaken als het aantal lagen, de materiaalkeuze, je wensen en behoeften en natuurlijk de vakspecialist die je gaat inhuren. Per vakspecialist kunnen de kosten enorm variëren. De kosten die komen kijken bij een entresolvloer zijn als volgt:

 • Standaard entresolvloer materialen en arbeid € 70 – € 100 per m2.
 • Opslagruimte huren voor materialen € 60 – € 70 per m2.

Uit de kosten is dus duidelijk te achterhalen dat naarmate de ruimte en de entresolvloer groter zijn, dat dan ook de kosten van het leggen van de vloer zullen stijgen.

 

Extra kosten

De daadwerkelijke kosten die komen kijken bij een entresolvloer kunnen enorm stijgen naarmate je voor meer extra opties kiest. Het gaat om onder andere extra onderdelen voor je entresolvloer als een toegangshek, trappen, een veiligheidssluis en leuningen. Hoe meer dan deze extra kosten aan de eindrekening toegevoegd worden, des te meer geld je uitgeeft aan het leggen van je entresolvloer.

 

Zelf doen of expert inschakelen

Zelf je entresolvloer laten monteren hoeft niet ingewikkeld te zijn en je kunt op de kosten besparen. Je gaat dan wel een goed stappenplan moeten gebruiken en de stappen netjes opvolgen om te voorkomen er dat er iets verkeerd gaat tijdens de plaatsing. Beschik je echter over twee linkse handen, heb je amper tijd en beschik je niet over de juiste gereedschappen? Schakel dan een expert in voor professioneel werk en advies.

 

Stappenplan

Om te voorkomen dat je onnodige fouten maakt tijdens het leggen van een entresolvloer kun je gebruik maken van de stappen hieronder. Het stappenplan hieronder geeft meer duidelijkheid in hoe je zelf aan de slag kunt gaan met de taak:

Stap 1: Regel het ontwerp van je entresolvloer.

Stap 2: Ga na welke de beste vakspecialisten zijn in je omgeving.

Stap 3: Vraag offertes op bij elk van deze specialisten.

Stap 4: Plaats de ontvangen offertes naast elkaar.

Stap 5: Ga na op basis van de prijs en kwaliteit welke deal de meest ideale is.

Stap 6: Ga akkoord met de offerte.

Stap 7: Maak duidelijke afspraken.

Stap 8: Laat de huidige staat van de ondergrond checken en repareren indien nodig.

Stap 9: Laat de entresolvloer leggen.

Stap 10: Zorg voor het onderhoud van de entresolvloer.

 

Aandachtspunten

Bij het leggen van een entresolvloer ga je met verschillende aandachtspunten rekening moeten houden. Denk zo onder andere aan rekening houden in hoeverre de vloer in kan storten als die te zwaar beladen wordt. Het is daarnaast belangrijk om struikelen of uitglijden te voorkomen en om kantelhekken bij afzetplekken plaatsen. Blijf daarnaast de maximale belasting in de gaten houden als je een entresolvloer wil hebben thuis.

 

Offertes vergelijken

Ben je van plan om alsnog een vakspecialist in te gaan huren om vloer op professionele wijze te leggen? Dan maak je een zeer verstandig besluit. Kies je echter voor het inschakelen van een specialist, dan is het essentieel om eerst een vergelijking te maken van meerdere opties. Zo kun je namelijk nagaan bij welke vakspecialist je profiteert van de deal met de laagste prijs en de beste kwaliteit. 

KlussenKlussen

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons