Schilderen

Schilderen

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met schilderen. Of het nu het schilderwerk binnen/buiten, deuren, kozijnen, muren, plafonds, tuinmeubelen of radiatoren zijn, u krijgt er een keer mee te maken. Maar hoe moet je schilderen en waar moet je tijdens het schilderen opletten? Op al deze vragen wordt op mijnkluswijzer.nl ingegaan. Voor iedere schilderklus hebben wij een kluswijzer gemaakt, waarin stap voor stap uitleg wordt gegeven.

Schilderen is een klus die iedere doe-het-zelver kan. Wel is het zo dat wanneer je vaker hebt geschilderd, het resultaat in de loop der tijd verbetert. Het is een kwestie van doen en niet bang zijn, wat voor iedere andere klus ook geldt.

Graag willen wij u alvast een aantal verftips meegeven;
1) Bezuinig niet op de verf; schilderen is een tijdrovende klus waar u zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Schaf goede kwaliteit verf aan! Vooral voor het buiten schilderwerk aan uw woning. Duurdere verf is kwalitatief beter en dekt sneller, waardoor u minder verf nodig heeft. Tevens is de bescherming die de verf aan het hout/metaal geeft beter, waardoor u minder snel last krijgt van houtrot of roest.
2) Wanneer schilderen; wij raden aan om overdag te schilderen, zodat u goed zicht heeft op het schilderwerk. Daarnaast is de ideale temperatuur tussen de 15-25 graden en voor buiten is het belangrijk dat het droog is.
3) Schildermateriaal; Zorg dat u de juiste kwast of roller gebruikt.
4) Ondergrond; Behandel onbewerkt hout altijd met grondverf. Bij muren en plafonds raden wij het gebruik van voorstrijk altijd aan. Een goede ondergrond is het halve werk.