KlussenKlussen

Rode zonnepanelen

Steeds vaker zie je zonnepanelen in het straatbeeld verschijnen. Het is een duurzame manier van het winnen van energie, waarmee je ook flink op jouw energierekening kunt besparen. Daarnaast geeft het vaak een luxe uitstraling aan het huis, waardoor jouw huis meer waard gaat zijn bij de verkoop. Je kunt de panelen in verschillende kleuren verkrijgen, waaronder rode zonnepanelen. Dit brengt andere kosten met zich mee dan de standaard varianten.

In deze kluswijzer:

Interessante voordelen bij rode zonnepanelen

Rode zonnepanelen worden steeds vaker gespot op huizen. Je kunt namelijk de panelen geheel in dezelfde kleur van jouw dak laten plaatsen. Dit geeft als voordeel dat jouw huis een betere uitstraling krijgt in plaats van de afbreuk die wordt gedaan aan het dak. Daarnaast levert het jou dezelfde voordelen op als de zwarte panelen:

  • Besparing op jouw energierekening
  • Terugverdienen aan de hand van de besparing
  • Meer waarde aan het huis

Met de zonnepanelen kun je meer waarde aan jouw huis creëren. De uitstraling en de duurzaamheid die je toevoegt, gaat de waarde van het huis aanzienlijk omhoog. Je bespaart hierdoor niet alleen kosten op de energierekening, maar ook levert het jou extra geld op als er zonnepanelen op jouw huis zijn geplaatst. Hiervoor moet je de panelen wel laten zitten als je besluit te verhuizen.

Gemiddelde afmetingen bij de rode kleur

Rode zonnepanelen hebben een rode brons-kleur. Hierbij is de rode kleur geschakeerd, waardoor er geen afbreuk wordt gedaan op de omgeving. Een egale kleur ziet er immers minder natuurlijk uit. De afmetingen van deze panelen zijn ook iets groter dan de gemiddelde afmeting van een standaard zonnepaneel. Je hebt namelijk een paneel van 1,65 bij 1 meter, welke een vermogen van 270 Wattpiek opleveren.

De kosten zijn afhankelijk van factoren

De kleur is niet geheel afhankelijk van de uiteindelijke prijs die jij voor jouw rode zonnepanelen moet gaan betalen. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren:

  • Het aantal personen in een huishouden
  • Het gemiddelde verbruik
  • Het aantal zonnepanelen
  • Het vermogen van een paneel

Onderstaande tabel geeft jou een indicatie van de prijzen die jij kunt verwachten voor het aanschaffen van zonnepanelen, op basis van een volledige vervanging van jouw energie.

 

Aantal personen Gemiddelde verbruik in Kwh Aantal panelen Gemiddelde prijs incl. montage en omvormer
1 2300 11 5100 euro
2 3400 16 7600 euro
3 4100 20 9100 euro
4 4600 22 10.200 euro
5 5300 25 11.700 euro
6 5400 26 12.000 euro

 

Besparing aan de hand van jouw verbruik

De hoeveelheid rode zonnepanelen die je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van jouw huishouden en daarbij ook van de ruimte die beschikbaar is om de panelen op te kunnen bevestigen. Een gemiddeld dak kan ongeveer 20 panelen kwijt. Echter wordt dit aanzienlijk minder als je de panelen op jouw schuur besluit te installeren. Echter kun je wel kijken naar hoeveel je wilt besparen. Je hebt namelijk de keuze om een volledige dekking te hebben of een gedeelte van jouw stroom op te wekken door middel van de zonnepanelen. Als je een volledige dekking wilt hebben voor een huishouden van vijf personen kan je dit ruim 4600 euro besparen.

 

Verdien jouw zonnepanelen terug

Rode zonnepanelen kunnen net als zwarte panelen in verschillende materialen voor komen. Zo heb je de keuze uit mono- en polykristallen, maar ook dunne film panelen. De dunne film panelen zijn het minst populair, doordat ze weinig rendement hebben ten opzichte van de kristallijnen. Echter kan dit wel een goedkope oplossing zijn als jij wilt besparen op jouw zonnepanelen. De monokristallijn levert jou het beste rendement op. Hiermee heb je in slechts 10 jaar jouw panelen terugverdiend, waarna je alleen nog winst kunt maken op basis van jouw investering. Het is daarom aan jezelf om te bekijken hoe groot jouw budget is en op welke manier je uiteindelijk wilt gaan besparen. Neem hierbij wel alle voor- en nadelen mee en laat je op de juiste manier adviseren over de zonnepanelen.

 

Vraag subsidie aan voor jouw zonnepanelen

Je kunt ook besparen door middel van de subsidie die op rode zonnepanelen rust. Veel gemeenten geven een subsidie wanneer je zonnepanelen laat plaatsen op jouw dak. Hiermee wordt duurzame energie aangemoedigd door de overheid. Je moet echter wel per gemeente bekijken hoe hoog deze subsidie is en of je er überhaupt voor in aanmerking komt. Daarbij komt ook dat in veel gemeenten de subsidie al uitgegeven is, waardoor het zou kunnen zijn dat jij hier geen gebruik van kunt maken. Als je wilt weten of er nog geld over is voor jouw zonnepanelen, zul je contact moeten leggen met de gemeente en de mogelijkheden moeten bespreken. Hierbij krijg je ook gelijk meer inzicht in de voorwaarden die gesteld zijn aan de panelen, waardoor je gerichter kunt gaan zoeken naar jouw nieuwe energiebron.

 

Vind de beste prijs voor jouw zonnepanelen

De meeste kosten bespaar je echter door offertes aan te vragen van bedrijven bij jou in de buurt. In slechts enkele klikken heb je alle mogelijkheden en prijzen voor jezelf op een rijtje op basis van jouw wensen en aantal personen in het huishouden. Wacht daarom niet te lang en vraag vandaag nog jouw offertes aan. Zo vind je de beste bedrijven bij jou in de buurt en kun je de verschillende prijsopgaven met elkaar vergelijken om een bedrijf te vinden die bij jouw situatie past. Je hebt direct een flinke kostenbesparing opgedaan, waardoor er een mooie winst overblijft.

KlussenKlussen

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen