Reparatie verwarming

De koude wintermaanden komen er weer aan. Dit is de periode waarin je goed voorbereid moet zijn op een werkende verwarming. Heeft jouw huis oude radiatoren, dan is de kans groot dat er ergens een defect in zit. We keken voor je naar de kosten van het laten repareren van je verwarming.

De kosten van een loodgieter voor jouw verwarming

We vroegen bij meerdere loodgieters hun prijzen op voor de reparatie van een verwarming. We ontvingen de volgende offertes:

Wat voor dienstverlening neem je af Wat krijg je voor die prijs Hoe is de prijs tot stand gekomen Prijs van het werk
Een loodgieter voor onderhoud en reparatie Een loodgieter regulier tarief plus BTW Prijs is per uur Tussen 40 en 45 euro
Een loodgieter spoed Een loodgieter spoed, dus binnen 24 uur plus BTW Prijs is per uur Tussen 45 en 55 euro

Als je meer warmte nodig hebt

Wordt jouw huis wel heel spartaans koud verwarmd, dan kan dat komen doordat je radiator simpelweg niet genoeg oppervlak heeft. In het verleden werden daar andere eisen aan gesteld dan tegenwoordig. Komt het erop aan dat je een nieuwe radiator moet gaan kopen, houd dan rekening met de maat en het vermogen van de radiator. Het vermogen geeft aan hoeveel W een radiator moet opbrengen om een behaaglijk resultaat te behalen. Je kan daarbij kiezen voor een nieuwe radiator die een extra paneel heeft. Dit zal altijd gemakkelijker zijn bij de montage van de radiator dan een grotere afmeting. Dat komt doordat bij een extra paneel de aansluitpunten gelijk zullen blijven. Vraag aan een verwarmingsmonteur of loodgieter om een advies voor een nieuw systeem van je verwarming.

Lage temperatuur verwarming

Heb je een systeem in je huis met een warmtepomp dan moet je op den duur overstappen op een ander type radiatoren. Deze moeten namelijk jouw huis verwarmen met een lagere temperatuur. Deze radiatoren worden niet altijd gelijk geplaatst na het plaatsen van een warmtepomp. Het resultaat zal zijn dat jouw huis onvoldoende wordt verwarmd met alle vervelende gevolgen van dien. Laat dus bij een warmtepomp altijd jouw radiatoren vervangen door een geschikt type wat met een lagere temperatuur jouw huis behaaglijk warm krijgt.

Kies het juiste vermogen

Het juiste vermogen voor jouw radiatoren kiezen kan je door een monteur laten berekenen. Je mag echter ook de gegevens uit de onderstaande tabel aanhouden:

Voor welke ruimte in je huis Wat is de temperatuur die wordt aanbevolen Wat is het aantal Watt per kubieke meter
Een badkamer Ongeveer 24 graden Celsius 93 Watt
De woonkamer of studeerkamer Ongeveer 22 graden Celsius 85 Watt
De keuken Ongeveer 20 graden Celsius 77 Watt
De slaapkamer Ongeveer 18 graden Celsius 70 Watt

Kijk voor je een radiator laat vervangen ook naar het warmteverlies wat in een woonruimte plaatsvindt.

Als jouw radiator gerepareerd kan worden

Gaat het om een simpel technisch mankement, dan is het aan te raden om de radiator te laten repareren. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • De aansluiting laten repareren. Het kan zijn dat deze door bevriezing is gesprongen. In dat geval vindt er vervolgens een lekkage plaats. De aansluiting van een radiator zou je zelf kunnen repareren maar je kan het beter door een gecertificeerde loodgieter laten doen om verdere lekkage te voorkomen.
  • Verwarmingsbuizen extra ontluchten. Soms is het een zoekplaatje om een plek te vinden in jouw verwarmingsbuizen die ontlucht moet worden. Je kan in dat geval prima een loodgieter vragen om deze klus voor jou uit te voeren. Je kan er daarna weer voor langere tijd tegenaan met dezelfde radiatoren.
  • Een (nieuwe) thermostaatkraan. Heeft jouw verwarming een thermostaatkraan die het niet meer doet, dan kan je uiteraard een nieuwe plaatsen. Om ongelukken met een oververhitte radiator te voorkomen kan je ook deze klus maar beter uitbesteden.

Offertes vergelijken

Heb je een loodgieter of verwarmingsexpert nodig voor de reparatie of vervanging van jouw radiatoren, dan vraag je het beste eerst offertes op. Je let daarbij op de volgende punten:

  • Kosten van het materiaal. Het gaat hierbij dan uiteraard om de radiator of het onderdeel zelf, maar ook om aansluitingsmateriaal wat je gebruikt voor de reparatie van de radiator. Materiaal is niet het grootste bedrag op je offerte tenzij het gaat om het algeheel vervangen van radiatoren. Ga onder geen beding besparen door zelf radiatoren in te kopen. De kans is namelijk groot dat je er één koopt met een veel te laag vermogen waardoor deze onbruikbaar is geworden.
  • Kosten van het materieel. Een loodgieter zal doorgaans bepaald materieel en gerei moeten inhuren voor de werkzaamheden bij jou thuis. Deze zaken staan op zijn offerte vermeld onder de noemer materieel.
  • Kosten van het arbeidsloon. Dit is een post die bij veel klanten voor onduidelijkheid zorgt. Een loodgieter zal doorgaans een minimum aantal uren werk op zijn offerte en factuur berekenen. Dat heeft als reden dat hij het liefst niet de hele dag van adres naar adres rijdt. De tijd die hij rijdt is de loodgieter als het ware ‘kwijt’. Daarom berekent hij een minimaal aantal uren plus uiteraard de uren die hij extra bij jou werkt. De uren die extra worden gewerkt worden naar boven afgerond.
  • Kosten van de kilometers. Dit zijn de kosten die de loodgieter maakt om bij jouw huis te kunnen komen. Hij neemt het aantal verreden kilometers en vermenigvuldigt dit met het kilometertarief wat hij hanteert.
  • De voorrijkosten. Dit is een post die je niet mag verwarren met de kilometerkosten. Het gaat hierbij om een post die de monteur berekent voor het klaarmaken van de werkplek en het naderhand weer opruimen van de werkplek.

Offertes opvragen

Dit doe je met de onderstaande button. Je ontvangt meerdere vrijblijvende offertes die je met elkaar vergelijkt. Jouw voordeel hierbij kan oplopen tot wel 20 procent.

 

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen