Radiatoren Kopen

Er zijn tal van verschillende radiatoren, maar zij hebben allemaal een gezamenlijk doel: jouw huis verwarmen. En hoewel dit erg belangrijk is, weegt ook de uitstraling van een radiator mee in de keuze. Een radiator moet namelijk ook iets toevoegen aan jouw inrichting en interieur en zo strak en onopvallend mogelijk geplaatst worden. Op deze manier wordt een radiator geen irritatiefactor en blijf je genieten van jouw interieur. Hier vind je informatie over alle soorten radiatoren, waar je radiatoren kunt kopen en tips voor de aanschaf van een radiator.

De verschillende soorten radiatoren

Een verticale of horizontale radiator? Een elektrische radiator of een raamradiator? Bij het uitkiezen van een radiator komen nog flink wat keuzes kijken. Bekijk wat het beste bij jouw inrichting past en maak op basis daarvan een keuze. Natuurlijk is ook de kwaliteit van je radiator erg belangrijk.

Ledenradiator

Een ledenradiator is de eerste radiator die ooit werd gemaakt. En vandaag de dag zijn er tal van gemoderniseerde ledenradiatoren verkrijgbaar, in verschillende maten en kleuren. Deze traditionele radiator wordt ook wel kolomradiator genoemd, en hij bestaat uit afzonderlijke warmtekanalen die met elkaar worden verbonden door verticale kolommen. Het is een sterke radiator die wel wat lastiger schoon te maken is.

Raamradiator

Een raamradiator is een ledenradiator die maximaal 20 cm hoog is en aan de vloer wordt bevestigd. Dit is vooral een perfecte oplossing wanneer je ramen tot aan de vloer lopen.

Paneelradiator

Een van de meest voorkomende radiatoren is de paneel- of plaatradiator. Een paneelradiator bestaat uit een gesloten plaat die is voorzien van verticale ribbels die de warme verspreiden. Deze radiator warmt snel op, geven veel warmte af en is in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Een paneelradiator neemt over het algemeen wel wat meer ruimte in beslag.

Verticale radiator

Heb je geen ruimte voor een horizontale radiator? Dan is een verticale radiator de oplossing. Een verticale variant geeft over het algemeen wel minder warmte af, door de afwijkende maatvoering.

Designradiator

Om ervoor te zorgen dat de radiator aansluiting vindt bij de rest van je woning, kun je kiezen voor een designer variant. Dit is een luxe radiator die een bepaald ontwerp heeft, afhankelijk van het merk en jou persoonlijke smaak. Bij designradiatoren wordt wel vaak ingeleverd op vermogen, dus houd hier wel rekening mee.

Waar kun je radiatoren kopen?

Een radiator is bij diverse webshops te koop. Bij bol.com kun je al vanaf €46,99 een mooie paneelradiator kopen, maar ook bij andere webwinkels als cvtotaal.nl kun je mooie radiatoren bestellen. Het voordeel van online bestellen is dat je de radiator binnen enkele dagen in huis hebt en dan eenvoudig zelf kunt plaatsen.

Aandachtspunten bij radiatoren kopen

Bij de aanschaf van een radiator zijn een aantal punten waar je op moet letten. Zo voorkom je een miskoop en kun je nog jaren genieten van een mooie en goedwerkende radiator.
● Voldoende capaciteit: een goedkope radiator is niet altijd de beste optie. Vaak is het vermogen minder en dat ga je merken qua warmte in huis;
● Afmeting: kijk van te voren waar je de radiator wilt gaan plaatsen en onthoud de afmetingen. Kom je krap in de ruimte? Je kunt zowel horizontale als verticale radiatoren kopen;
● Uitstraling: welke soort radiator vind jij mooi en wat past het beste bij de rest van je interieur? Een modern interieur heeft meer baat bij een plaatradiator, terwijl een ledenradiator meer een tijdloze uitstraling heeft.

Related Posts

Over ons

Reactie plaatsen