KlussenKlussen

Laminaat Online kopen: aandachtspunten!

Heb je geen zin om iedere woonwinkel af te struinen naar een mooi laminaat? Je kunt eenvoudig laminaat online kopen en genieten van alle voordelen. Laminaat online kopen kan bij verschillende aanbieders en je hebt dus een ruime keus om het perfecte laminaat voor je huis aan te schaffen. Waar moet je op letten bij het online kopen van laminaat? Wat betaal je voor je laminaat en waar kun je allemaal terecht? Laminaat is een kunststof vloerbedekking die er de laatste jaren steeds meer op vooruit is gegaan. Het is dan ook een slimme en voordelige keus om voor laminaat te kiezen.

In deze kluswijzer:

Laminaat online kopen: betaalbare kwaliteitsvloer

Laminaat is een vloer dat bestaat uit meerdere lagen: een stabiliserende onderlaag met daarop een een tussenlaag, de fotoprint van hout en daarboven een beschermende toplaag. De levensduur van laminaat is hoog en je kunt dan ook minstens 15 tot 20 jaar genieten van een prachtige en kwalitatieve laminaatvloer. Wanneer je laminaat online koopt kun je ook veel geld besparen door te kiezen voor een betaalbare variant, verkrijgbaar bij een van de vele aanbieders.

Belangrijke aandachtspunten voor de aanschaf van laminaat

Wanneer je laminaat online koopt kun je de kwaliteit van het laminaat niet altijd even goed beoordelen, en voordat je een keuze maakt is het belangrijk om een aantal punten voor jezelf goed door te nemen. Op basis hiervan kun je een betere keuze maken en kies je voor het laminaat dat jou het meest aanspreekt en tegelijkertijd van goede kwaliteit is.

Aandachtspunten Beschrijving
Kwaliteit: koop hier kwaliteit laminaat Kijk naar de verschillende ruimtes en hoe intensief deze gebruikt gaan worden. Voor woonkamer zal een laminaat van hogere gebruiksklasse nodig zijn, en voor bijvoorbeeld een slaapkamer een laminaat van lage gebruiksklasse.
Budget: koop hier budget laminaat Laminaat wordt per vierkante meter verkocht, en je kunt uitgaan van een gemiddelde van €11. Op deze manier kun je uitrekenen wat je kwijt bent voor het laminaat.
Ondervloer: koop hier ondervloeren Welke ondervloer krijgt het laminaat? Dat hangt af van de basisvloer. Een houten basisvloer heeft een ondervloer nodig die extra vlakte en stevigheid biedt en een betonnen basisvloer vraagt om een vochtafstotende ondervloer.
Ruimte  Reken van te voren uit hoeveel laminaat je nodig hebt, door te kijken naar de verschillende ruimtes in het huis. Kijk naar lengte x breedte en tel daar 10% bij op voor de lastige hoeken.

Gemiddelde kosten laminaat

De kosten voor laminaat lopen enorm uiteen. Het verschilt ten eerste wat de kwaliteit van het laminaat is, maar ook de gebruiksklasse en de print. Gemiddeld liggen de kosten per m2 tussen de €10 en €12, maar je kunt ook luxe laminaat online kopen voor €21,95 per m2 of meer.

Online laminaat kopen

Wanneer je de aandachtspunten op een rij hebt gezet kun je online op zoek gaan naar een goede aanbieder van laminaat. Er zijn verschillende webwinkels waar je eenvoudig een laminaat vloer kunt bestellen. Ook via de bekende webshops ben je verzekerd van een ruim aanbod van laminaatvloeren. Deze vloer krijg je dan binnen enkele dagen thuisbezorgd, en dan kun je direct zelf aan de slag. Kies niet voor de eerste en beste laminaat, maar verruim je blik. Op deze manier kun je tegen mooie prijzen of aanbiedingen aanlopen.

Laminaat zelf leggen?

Ga je het laminaat zelf leggen? Dan heb je ook de volgende laminaat spullen nodig:

Laminaat spullen kopen

Korte stappenplan laminaat leggen:

  1. Voordat je begint: laat het laminaat wennen aan de kamertemperatuur! Minimaal 2 dagen.
  2. Maak de vloer schoon en haal alles weg zodat je een kale vloer hebt.
  3. Zorg ervoor dat je een egale vloer hebt. Ook kleine propjes en viezigheid weghalen.
  4. Begin met folie/isolatie (bij vloerverwarming heb je alleen folie nodig) leggen. Leg het zodanig dat je niet verspilt
  5. Begin met het maken van een plan. Zorg dat de lijnen mooi overlopen. Je kunt zelf kiezen wat voor legpatroon je wilt hebben. Denk hier eerst goed over na!
  6. Begin met zagen en leggen in een hoek en werk van links naar rechts of andersom.
  7. Houd altijd ruimte tussen de muur en het laminaat met blokjes!
  8. Zorg dat het laminaat goed klikt en goed zit.
  9. Als het laminaat omhoog komt zit hij niet goed! Probeer hem goed en strak te zetten
  10. Geniet van het resultaat

Bekijk hier het uitgebreide stappenplan laminaat leggen. Of bekijk de video hieronder:

KlussenKlussen

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen