Hoe plamuur ik gestucte muren?

Als u mooi gestucte muren heeft en u wilt deze schilderen, dan kunt u het resultaat nog strakker maken als u de muren eerst plamuurt. Gelukkig is dit een simpel klusje die u ook gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Hierna heeft u een mooie gladde en egale muur die u naar eigen smaak kunt afwerken.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Wat heeft u nodig?

Voor deze klus heeft u maar weinig nodig. Een bezoekje aan de bouwmarkt voor wat plamuurmiddel en een plamuurmes en u bent klaar. De onderstaande tabel geeft aan wat u mogelijk kunt aanschaffen.

Materialen Prijs Gereedschappen Prijs
Ontvetter €10 voor 500 ml Plamuurmes €7
Muurvuller €7 per koker Borstel €3
Grote gaten vuller €12 per kilo
Bouwscheurtape €7 voor 10 meter

Stap 1: de muur ontvetten en schoonmaken

Het is altijd beter om met een schone ondergrond te werken. Gebruik daarom een ontvetter om de muren te ontvetten en laat deze goed drogen. Daarna verwijdert u alle stof met een borstel.

Stap 2: plamuren

Gebruik een plamuurmes en vul alle gaatjes op met plamuurmiddel. Zorg ervoor dat dit egaal verdeeld wordt en dat de beschadiging helemaal gevuld is. Grotere gaten zal u waarschijnlijk vaker moeten behandelen, omdat plamuurmiddel kan krimpen. Loop op deze manier de hele muur na, voel met uw vingers, en zorg ervoor dat alles egaal wordt afgewerkt.

Stap 3: grote scheuren opvullen

Is er een grote scheur in uw muur aanwezig, dan kunt u deze het beste eerst afplakken met bouwscheurtape. Daarna vult u hem op met grote gatenvuller.

Stap 4: het afwerken

Als u nu met een nat plamuurmes nog even over de behandelde delen strijkt, dan krijgt u een zo glad mogelijk resultaat. Nadat het vulmiddel volledig gedroogd is kunt u de muur schuren, stofvrij maken en schilderen of behangen.

Vergelijk offertes

Wilt u werkzaamheden in uw huis aanbieden aan een vakman? Dan kunt u meerdere specialisten tegelijkertijd bereiken als u uw opdracht aan onze vergelijkingstool doorgeeft. De offertes die u dan ontvangt kunt u gebruiken bij het vinden van de beste prijs en het inplannen van de klus.

Vergelijk offertes

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen