KlussenKlussen

Hoe plaats ik anti inbraak strips?

Het spreekt voor zich dat u uw huis goed wil beveiligen. We leven in een tijd waarin inbrekers het grove geweld niet schuwen wanneer ze willen inbreken in uw woning. Het is dan ook goed om een anti inbraak strip te plaatsen in uw woning op die plekken waarvan u niet wil dat een inbreker met een koevoet kan binnen dringen. Het plaatsen van een anti inbraakstrip is iets wat u doorgaans zelf mag uitzoeken. We hebben daarom voor u een stappenplan opgesteld samen met een paar handige tips.

In deze kluswijzer:

Tip: een anti inbraakstrip op kleur

Gaat u voor een anti inbraakstrip dan wilt u uiteraard dat deze zo min mogelijk opvalt wanneer deze gemonteerd is. Het is dan ook aan te raden om in dat geval een ongelakte anti inbraakstrip te kopen. Deze kunt u naderhand met de lak die u ook voor uw deur gebruikt op kleur krijgen.

Wat heeft u nodig voor deze klus

Stap 1: de juiste anti inbraakstrip kiezen

U heeft de keuze uit twee modellen anti inbraakstrips. U kiest de strip voor een naar binnen- of naar buiten draaiende deur. De deur die naar binnen draait monteert u op de deur. De deur die naar buiten draait heeft doorgaans een speciale verzonken anti inbraakstrip. Let u dus goed op de draairichting van uw deuren wanneer u voor deze strips gaat kijken in de winkel.

Tip: voorzie ramen van een anti inbraakstrip

Anti inbraakstrips worden doorgaans verkocht voor deuren. Er zijn ook steeds meer mensen die er echter voor kiezen om de strips ook op de ramen te laten plaatsen. Het geeft net wat meer beveiliging voor ramen die gemakkelijk met een koevoet kunnen worden geopend.

Stap 2: kijk hoeveel anti inbraakstrips u nodig heeft

Eén deur van een anti inbraakstrip voorzien is doorgaans niet echt effectief. Het is dan ook aan te raden om meerdere ramen en deuren te voorzien van een anti inbraakstrip. Kijk voor u naar de winkel gaat naar de plekken die u wilt beveiligen en denkt u daarbij ook aan de ramen op de eerste etage. Met een anti inbraakstrip zorgt u ervoor dat een inbreker behoorlijk meer tijd nodig heeft om uw huis binnen te komen.

Stap 3: Maak de strips op maat

De deuren en ramen die u wil gaan voorzien van een anti inbraakstrip meet u eerst op. Vervolgens zaagt u de strips met een ijzerzaag op de juiste maat. Denkt u eraan dat de strip niet in de lengte mag uitwijken van de deur.

Tip: gebruik de werkbank

Bij het op maat zagen van de anti inbraakstrip kunt u het beste een werkbank gebruiken. Aangezien u met lange smalle delen werkt zult u deze goed moeten vastzetten terwijl u ze op maat zaagt. Een werkbank is dan ook geen overbodige luxe bij deze klus. Heeft u geen werkbank, gebruikt u dan een bankschroef.

Stap 4: Teken de schroefgaten voor

Anti inbraakstrips hebben geen voorgeboorde schroefgaten. Het is dus belangrijk dat u eerst de schroefgaten voor tekent. Dit doet u door de strip tegen de dichte deur te houden en daarbij 2 millimeter te houden tussen de strip en de deur zelf. Nu tekent u de plekken af waar u de schroeven wil gaan plaatsen.

Stap 5: het controleren van de boorgaten van de anti inbraakstrip

De boven- en onderkant van de anti inbraakstrip zet u vast met een schroef die u er half indraait. Vervolgens kijkt u of de delen en de boorgaten goed zijn afgetekend. Zit alles goed op zijn plek dan draait u de bovenste en onderste schroef weer los.

Stap 6: plaats de strip

De kozijnstrip houdt u nu tegen het kozijn aan en daarbij zorgt u dat er 2 millimeter ruimte is tussen de voorkant van de anti inbraakstrip en uw deur. De schroefgaten tekent u ook in dit geval op de strip. Vervolgens is het zaak dat u met een geschikte boor de schroefgaten voor boort en dat u de strip met eentoerschroeven vastzet.

Het verdere afdekken en afwerken van de strips

De schroefkoppen op de strip kunt u na het plaatsen met de sierdopjes afwerken die waren meegeleverd. De deurpost plakt u nu af met schilderstape wanneer u de strip gaat schilderen. Met een geschikt ontvetter ontvet u de strips. Vervolgens brengt u een metaalprimer aan op de strip die u laat drogen voor u verder werkt. De juiste tijd staat vermeld op de verpakking van de metaalprimer. Na het drogen van de primer schuurt u de strip waarna u hem aflakt. De schilderstape die u op de deur had geplaatst verwijdert u direct als u met het schilderen klaar bent. Te lang het tape laten zitten kan de laklaag van uw deur loshalen of beschadigen.

Garanties op anti inbraakstrips

U krijgt doorgaans alleen een garantie op deze strips wanneer ze door een gecertificeerd monteur worden geplaatst. Wanneer u dus de zekerheid wil hebben dat de strips goed passend en werkend zijn geplaatst kunt u ze het beste door een professional laten monteren.

Hulp inroepen

Wilt u profiteren van een optimale veiligheid of lukt het u niet om de anti inbraakstrips zelf te plaatsen dan kunt u met deze button de hulp inroepen van een expert. U krijgt gelijk meerdere offertes in uw mailbox die u kunt vergelijken. Dit zal u een voordeel opleveren wat kan oplopen tot 20 procent.

KlussenKlussen

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen