Hoe kies ik juiste kunstgras?

Het gras bij de buren hoeft niet altijd groener te zijn. Wanneer u kunstgras laat plaatsen weet u zeker dat u altijd een mooi gazon heeft bij uw huis. Kunstgras is er in meerdere soorten en maten. We hebben voor u een keuzehulp opgesteld.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Stap 1: weet waar u het kunstgras gaat neerleggen

Dit is heel belangrijk wanneer u kunstgras gaat kopen. Er zijn speciale soorten kunstgras voor in een tuin en daarnaast zijn er speciale soorten kunstgras die u beter kunt leggen op een balkon. Het gras op een balkon zal er doorgaans een stuk minder realistisch uit zien dan het gras in een tuin. Daarnaast is deze grassoort wat zachter aan uw voeten waardoor het de perfecte ondergrond is om met uw tuinstoel op te zitten. In de tuin worden er hogere eisen gesteld aan het kunstgras. In dat geval zal het gras er wat realistischer moeten uitzien. Het uiterlijk speelt dan een belangrijkere rol dan wanneer het op een balkon wordt gelegd.

Stap 2: Weet wat uw budget is

Aan de diverse soorten kunstgras hangt een apart prijskaartje. U kunt dus aan de hand van uw budget een variant kunstgras kiezen. Ga echter niet uit spaarzaamheid voor een te goedkope kwaliteit; u zult vrij snel spijt krijgen van uw keuze wanneer het resultaat alsnog blijkt tegen te vallen.

Stap 3: Tapijt of matten

Kunstgras is er in twee verschillende varianten: er is kunstgras als tapijt wat van een hogere breedte is. U kunt in één keer een wat groter oppervlak voorzien van kunstgras. De andere variant is kunstgras in de vorm van matten. In dat geval plaatst u meerdere matten naast elkaar die u met elkaar verbindt. Het grote voordeel van matten is dat u één mat kunt vervangen wanneer er een keer een beschadiging optreedt aan uw kunstgras.

Stap 4: De keuze voor grastapijt

Koopt u grastapijt dan kiest u voor een materiaal wat een lage poolhoogte heeft tussen 3 en 5 millimeter. Het materiaal oogt niet echt realistisch maar door het materiaal voelt het als tapijt. Daarnaast is het een heel onderhoudsvriendelijk materiaal. Doordat het tapijt is voorzien van drainage gaatjes kan er geen water op het grastapijt komen te staan. Bovendien is het grastapijt hierdoor een stuk minder gevoelig voor schimmel op of onder het kunstgras.

Stap 5: de keuze voor grasmatten

Kunstgras voor in de tuin wordt verkocht in de vorm van grasmatten. Dit houdt in dat het kunstgras door de leverancier speciaal voor u op maat wordt gemaakt. Dit kunstgras is gemaakt met diverse hoogtes polen door elkaar heen verwerkt. Daarnaast worden grasmatten in meerdere dichtheden verkocht. De kostbaardere soorten hebben een hogere pooldichtheid dan goedkopere grasmatten. U krijgt tot 7 jaar garantie op de kleurechtheid van het materiaal en op de duurzaamheid ervan. Het wordt in vier groepen verkocht die we voor u zullen toelichten.

Select kunstgras

Dit kunstgras is heel geschikt wanneer u het alleen als een speelondergrond wil gaan gebruiken. De polen hebben een hoogte van 20 millimeter. Doordat er gebruik is gemaakt van groene en bruine sprieten krijgt u een heel realistisch. Er zijn 14 steken per 10 centimeter geplaatst waardoor er een redelijke pooldichtheid ontstaat.

Premiun kunstgras.

Dit is een kunstgrassoort die de voorgaande net overtreft. Het heeft een dichtheid van 15 steken per 10 centimeter. De polen zijn 30 millimeter hoog. Er is gebruik gemaakt van groene en bruine sprieten en daarnaast heeft de kunstgrassoort jute wortels in het kunstgras verwerkt zitten. Het voelt zachter aan dan de select kunstgrassoort en het oogt behoorlijk realistisch.

Supreme kunstgras

Dit is een soort kunstgras die polen heeft van 35 millimeter hoog. Het kunstgras heeft een dichtheid van 15 steken per 10 centimeter. De groene en lichtgroene sprieten in het kunstgras hebben groene jute wortels in het gras verwerkt zitten. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras niet alleen heel zacht is om te gebruiken maar ook heel realistisch.

Exclusive kunstgras

Deze soort kunstgras heeft polen van 35 millimeter. De polen zijn lichtgroen en donkergroen en de wortels zijn van donkerbruin jute. Het heeft tot gevolg dat u niet doorhebt dat u naar kunstgras kijkt. Het is niet van echt te onderscheiden en daardoor is het de beste aankoop voor iedereen die hoge eisen stelt aan zijn kunstgras.

Garantie op kunstgras

kunstgras is een materiaal waarop u een garantie krijgt bij aanschaf. Zeker bij de losse matten wordt er een lange garantie gegeven op de kleurechtheid van het kunstgras. Het kunstgras is meerkleurig en daarnaast krijgt u de garantie dat de kleur voor minimaal 8 jaar kleurecht en UV bestendig zal zijn. De garantie krijgt u doorgaans niet op de bevestiging van het kunstgras. Dit is een klus die u dan ook maar het beste kunt uitbesteden aan een professional als u het zelf niet ziet zitten. Op die manier weet u zeker dat u jarenlang plezier van uw kunstgras vloer zult hebben.

Hulp in uw tuin en kunstgras

Wilt u kunstgras kopen en heeft u daarbij hulp in uw tuin nodig, dan is het mogelijk om via deze button eerst offertes op te vragen. U vergelijkt ze op prijs en kwaliteit. Op die manier kunt u tot 20 procent besparen op uw kunstgras en het werk wat erbij komt kijken.

Vergelijk offertes

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen