Hoe breng ik schoolbordverf aan op mijn muur?

Met schoolbordverf kunt u bijna ieder oppervlak omtoveren in een krijtbord waarop u kunt schrijven. Dit is handig als u boodschappenlijstjes bij wilt houden of als u op zoek bent naar functionele decoratie in een kinderkamer. Het leuke aan schoolbordverf is dat het in verscheidene kleuren te krijgen is en dat u er daarom veel kanten mee op kunt. En daarbij kunt u het direct aanbrengen op de muur. Hoe u dat stapsgewijs kunt doen, leest u hier.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Wat heeft u nodig?

De onderstaande tabel geeft aan welke materialen en gereedschappen u nodig heeft voor het aanbrengen van schoolbordverf op uw muur. Zoals u ziet is dit niet veel en hoeft u ook niet te diep in de buidel te tasten.

Materialen Prijs Gereedschappen Prijs
Schoolbordverf €12 voor 250 ml Verfroller en bakje €5
Voorstrijkmiddel €25 voor 2,5 l Afplaktape €3 per rol
Ontvetter €10 voor 500 ml Kwast €4
Voorstrijkroller €4

Stap 1: de muur schoonmaken

Maak de muur eerst schoon en vet- en stofvrij. Dit kunt u doen met een sopje en een doekje, eventueel schaft u een ontvettingsmiddel aan. Zorg ervoor dat u de muur goed laat drogen en nog even afborstelt met een veger voordat u naar de volgende stap gaat.

Stap 2: het oppervlak afzetten

Gebruik afplaktape om het oppervlak dat u wilt gaan schilderen mee af te zetten. U kunt ook een mal gebruiken, als u een complexe vorm wilt gebruiken. Deze maakt u zelf uit karton of papier. Omdat u met verf werkt, zijn de mogelijkheden eindeloos en kunt u zo groot en zo klein als u wilt te werk gaan.

Stap 3: voorstrijkmiddel aanbrengen

Gebruik een voorstrijkroller om de muur vervolgens voor te bereiden met voorstrijkmiddel. Dit is zodat de verf beter hecht en de muur dit niet te veel opzuigt. Met een goede ondergrond zal uw schoolbordverf ook beter tot zijn recht komen.

Stap 4: de randen schilderen

Open het blik schoolbordverf en roer dit goed door. Doe een beetje in een bakje. Gebruik de kwast om eerst de randen van uw vorm te schilderen. Gebruik hiervoor een verzadigde kwast, maar zorg ervoor dat deze niet druipt. Als u klaar bent met de randen laat u dit eerst 3 uur goed drogen.

Stap 5: de schoolbordverf aanbrengen

Nu begint u met de eerste laag schoolbordverf. Als u een groot oppervlak gaat schilderen dan is het handig om deze in denkbeeldige vakken te verdelen en deze vak na vak enigszins overlappend af te werken. U krijgt het meest egale resultaat als u eerst een twee- of drietal verticale banen aanbrengt, hier met horizontale banen overheen gaat en alles op het einde nogmaals met verticale banen afwerkt.

Stap 6: de kwasten tijdelijk opbergen

Uw eerste laag moet nu drogen, maar uw kwasten houdt u het beste nat. Dit doet u door ze in aluminiumfolie te wikkelen en ze vervolgens in luchtdichte plastic tassen te plaatsen. U tapet ze vast rondom de handvaten. Op deze manier kunt u uw kwasten zeker een paar dagen goed houden.

Stap 7: de tweede laag schilderen

Kijk op de verpakking hoe lang de schoolbordverf moet drogen voordat u de tweede laag aan kunt brengen. Als u hier klaar voor bent herhaalt u stap 4 en 5 totdat u het gewenste resultaat heeft bereikt.

Stap 8: opruimen

Overgebleven verf kunt u op kamertemperatuur bewaren in een afgesloten blik, maar u kunt het ook weggeven of inleveren bij uw klein chemisch afval depot. De natte kwasten kunt u daar dan direct ook naartoe brengen, of u kunt ze laten indrogen en bij uw restafval doen. Als u de kwasten schoonmaakt dan kunt u ze bij een volgende klus opnieuw gebruiken.

Stap 9: het bord in gebruik nemen

Laat het schoolbord goed drogen. Meestal kunt u hem binnen 3 tot 4 dagen in gebruik gaan nemen. Het krijt verwijdert u met water, wat betekent dat u uw schoolbord kunt blijven hergebruiken totdat u hem niet meer nodig heeft.

Vergelijk offertes

Heeft u een verfklus die u aan een schilder wilt uitbesteden? Dan vindt u hier gemakkelijk een betrouwbare en betaalbare vakman voor de werkzaamheden. U kunt namelijk via onze vergelijkingstool offertes opvragen en deze naast elkaar leggen om het beste aanbod uit te kiezen.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen