KlussenKlussen

Hoe breng ik metallic muurverf aan?

Met metallic muurverf kunt u een anders saaie kamer transformeren. Als er licht op de muur valt komt deze tot leven en structuren worden nog meer benadrukt. Als het licht buiten verandert, zal de aanblik van uw metallic muur ook veranderen. Metallic muurverf benadrukt wel de oneffenheden op de muur, dus deze kunt u dan het beste eerst wegwerken. Tegelijkertijd is metallic verf ook erg mooi voor gebruik op een muur met een korrelige afwerking. Hier vindt u een stappenplan waarmee u ook probleemloos metallic muurverf aan kunt brengen.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

In deze kluswijzer:

Wat heeft u nodig?

Verfklussen zijn niet voor niets de meest uitgevoerde doe-het-zelf klussen in huis. Hiervoor heeft u weinig materialen en gereedschappen nodig en daarbij kosten deze ook niet veel. Raadpleeg de onderstaande tabel om vast te stellen wat u nog aan moet schaffen.

Materialen Prijs Gereedschappen Prijs
Metallic muurverf €35 per liter Verfroller €5
Ontvetter €10 per 500 ml Verfbakje €2
Voorstrijkmiddel €25 voor 2,5 l Kwast €4
Muurvuller €7 per tube Schilderstape €3 per rol

Stap 1: de muur reinigen

Het is belangrijk dat de muur schoon is en klaar voor de verfbeurt. Maak hem daarom eerst goed schoon met een ontvettingsmiddel en warm water. Zorg er daarna voor dat de muur stofvrij en droog is voordat u verder gaat.

Stap 2: de muur voorstrijken

Als uw muur nieuw en nog onbehandeld is, dan kunt u deze het beste voorbehandelen met voorstrijkmiddel. Dit zorgt ervoor dat het absorptievermogen van de muur vermindert en u dus minder lagen aan kunt brengen. Daardoor zal de kleur ook sneller egaal zijn en zijn en geen banen meer zichtbaar als u voorstrijkmiddel gebruikt.

Stap 3: de muur repareren

Ziet u gaten, kieren of barsten, dan kunt u deze opvullen met muurvuller. Zijn er oneffenheden dan kunt u deze weg schuren. Voor metallic verf is een zo glad mogelijk oppervlak het beste, dus besteed hier goed aandacht aan. Laat de muurvuller goed drogen, schuur het gerepareerde stukje muur glad en maak de muur stofvrij. Daarna kunt u naar de volgende stap.

Stap 4: de muur voorbereiden

Nadat de muur gereed is voor de werkzaamheden kunt u deze voorbereiden door alle randen af te plakken. U kunt lichtknopjes en contactdozen van de muur verwijderen. Leg ook een zeil op de grond om deze te beschermen tegen spetters en dek meubilair om dezelfde reden goed af.

Stap 5: beginnen met de randen

Nadat alle voorbereidingen getroffen zijn kunt u beginnen met verven. Dit doet u door de verf eerst goed door te roeren en door een kleine hoeveelheid in uw verfbakje te doen. Dan begint u met uw kwast eerst alle randen te schilderen. Dit is een nauwkeurig werkje, maar de tape zorgt ervoor dat het resultaat strak kan zijn.

Stap 6: de grote oppervlakten rollen

Vervolgens pakt u een roller en kunt u de grotere oppervlakten gaan schilderen. Dit doet u het beste door de muur in denkbeeldige vierkante vlakken te verdelen. U schildert een vlak eerst met verticale bewegingen en vervolgens met horizontale bewegingen en u laat de vlakken iets overlappen. Als het goed is moet u zo een egale verflaag kunnen realiseren.

Stap 7: de tape verwijderen

Verwijder de tape als de verf nog nat is, zodat er geen lijmresten achter kunnen blijven en u geen verf mee kunt trekken.

Stap 8: de kwasten en rollers opbergen

Gaat u morgen verder met klussen? Wikkel uw rollers en kwasten dan in aluminiumfolie en doe ze daarna in een plastic zak. Om het handvat zet u deze vast met tape. Op deze manier kunt u uw kwasten en rollers een paar dagen bewaren zonder ze schoon te maken.

Stap 8: nog een laag aanbrengen

De meeste muren hebben twee verflagen nodig, ook als deze met voorstrijkmiddel zijn behandeld. Wanneer u er klaar voor bent kunt u dus dit stappenplan vanaf stap 4 herhalen.

Stap 9: alles afronden

Als u klaar bent en u bent tevreden met het resultaat, dan kunt u uw kwasten schoonmaken of naar het klein chemisch afval brengen. U kunt ze ook laten drogen en bij het gewone afval weggooien. Verfresten brengt u daar ook naartoe, als u deze niet wilt bewaren of weggeven. Uw nieuwe metallic muur is klaar om iedereen te verwonderen.

Vergelijk offertes

Gebruikt u liever een professionele schilder om uw muur te laten schilderen? Dan weet u in ieder geval zeker dat het goed en netjes gebeurt. Daarnaast houdt u dan vrije tijd over die u anders aan uw verfklus zou moeten besteden. Als u gaat uitbesteden dan wilt u uiteraard een vakkundige schilder aanwijzen en deze vindt u gemakkelijk via onze vergelijkingstool. Volg daarom de link, geef uw opdracht en gegevens door en u ontvangt snel een aantal vrijblijvende offertes van betrouwbare schilders uit uw omgeving. Maak vervolgens een vergelijking en u kunt een mooi bedrag besparen op uw schilderwerkzaamheden.

KlussenKlussen

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen