Elektra

Elektra

De electriciteit voorziening in huis is erg belangrijk. Bijvoorbeeld de wasmachine, droger, electrische kookplaat, afwasmachine, etc. hebben een eigen stroomvoorziening nodig omdat ze veel stroom verbruiken. In deze kluswijzer wordt stap voor stap uitleg en klustips gegeven hoe u als doe-het-zelver zelf met elektriciteit aan de slag kunt, want klussen met elektra hoeft geen probleem te zijn.

Of het nu gaat om verlichting in de badkamer, het aanleggen van elektraleidingen, het vervangen van een groepenkast, elektra buiten of een schakelaar aansluiten, u kunt na het lezen op mijnkluswijzer.nl en zelf ermee aan de slag gaan.

Daarnaast beschrijven wij welke materialen u nodig heeft? Waar moet u aan denken? Welke eisen worden er gesteld? Het is aan te raden om de informatie goed door te nemen, voordat u aan de slag gaat. Hoe meer u zich voorbereid op de klus, des te minder verrassingen komt u tegen tijdens het klussen met elektra. Mocht u nog informatie missen, laat ons dit dan weten!
Een aantal belangrijke tips;
1) Wanneer u met elekta gaat klussen, haal dan altijd de stroom eraf. Dit doet u door de hoofdschakelaar in de groepenkast om te zetten. Hiermee voorkomt u ongelukken!!
2) Pas op met elektra in vochtige ruimtes. Bekijk altijd van te voren aan welke eisen u moet voldoen om onveilige situatie te voorkomen.
3) Buiten of onder de grond goed opletten dat u de juiste elektrakabels gebruikt. Niet alle elektrakabels zijn bijvoorbeeld geschikt om in de grond te verwerken.
4) Kortsluiting? Lees wat u stap voor stap zelf kunt doen en hoe u het kunt voorkomen.