Drukverhoger

De drukverhoger: het is misschien een term die je niet bekend voorkomt, maar ieder huishouden maakt er dagelijks gebruik van. Een ander woord voor de drukverhoger is een hydrofoorpomp, een installatie waarmee de waterleiding op druk wordt gehouden. Een drukverhoger is dus enorm belangrijk, maar waar wordt het in huis voor gebruikt en hoe werkt zo’n hydrofoorpomp nu eigenlijk?

Het gebruik van een drukverhoger

  • Een hydrofoorpomp wordt voor diverse doeleinden in het huis gebruikt, waaronder:
  • het doorspoelen van een toilet
  • het aansturen van vaatwassers en wasmachines
  • bij het gebruik van meerdere wastafels
  • bij meerdere douches in huis

Vooral wanneer er gelijktijdig gebruik wordt gemaakt van water afnemende apparaten, wanneer iemand onder de douche staat en tegelijkertijd iemand gebruik maakt van de kraan bij de wastafel, wordt de druk op de waterleiding minder. Dit betekent ook dat er minder water uit de douche of kraan komt, en om dit te voorkomen kun je gebruik maken van een hydrofoor of drukverhoger.

Hoe werkt een hydrofoor?

De hydrofoorpomp wordt aangesloten aan een afvoerleiding die naar meerdere kranen leidt in huis. Als er een kraan wordt opengedraaid, wordt er water naar de kraan geleid. De hydrofoorpomp schakelt zichzelf in wanneer het drukvat met water leeg dreigt te raken en vult het drukvat bij. De pomp zuigt water aan via de aanzuig aansluiting en wanneer het drukvat vol is, gaat de hydrofoorpomp zelfstandig uit.

Een Grundfos drukverhoger

Er zijn meerdere merken van drukverhogers die je aan kunt schaffen, en een daarvan is Grundfos. Grundfos is een van de beste merken die zorgen voor een perfecte waterdruk in het hele huis. Ook ontwikkelen zij telkens nieuwe modellen die telkens een stukje beter worden. Op deze manier ben je verzekerd van een goede waterdruk, overal in huis. Andere goede merken waar je voor kunt kiezen zijn DAB of Tallas.

Waar koop je een drukverhoger?

Er zijn verschillende webwinkels waar je terecht kunt voor de aanschaf van een drukverhoger. Een grote naam op dit gebied is waterpompshop.nl. Hier vind je allerlei modellen van de beste merken met uitgebreide informatie en adviezen. Maar je kunt ook kijken op andere webshops naar hun aanbod van drukverhogers.

Drukverhoger kopen

Mini drukverhoger kopen

Hydrofoorpomp: de prijzen

Wat is de gemiddelde prijs van een drukverhoger? De prijzen lopen enorm uiteen vanaf €150 tot €1200, en dit is dan ook vooral te wijten aan het vermogen van de hydrofoorpomp. Zo kun je bij de Waterpompshop een DAB hydrofoorpomp aanschaffen voor €699,99, maar heb je ook een Tallas drukverhoger voor €179.

Related Posts

Over ons

Reactie plaatsen