Drempelhulp monteren

Als u ergens gemakkelijk in en uit moet kunnen rijden, dan kan een drempel voor een obstakel zorgen die u niet kunt overwinnen. Tenzij u een (aluminium) drempelhulp plaatst en zo gemakkelijk uw woning in en uit kunt komen. Drempelhulpen zijn handig als u in een rolstoel zit of een rollator gebruikt, als u op krukken loopt, maar ook als u regelmatig met andere voorwerpen op wieltjes naar binnen en naar buiten moet. Denkt u dan aan een kinderwagen, of een verhuishondje. Wat ook de reden dat u een drempelhulp nodig heeft, u kunt deze prima zelf monteren als u daarvoor het onderstaande stappenplan raadpleegt.

Wat heeft u nodig?

Waarschijnlijk zal u eerst een bezoekje moeten brengen aan de bouwmarkt. Drempelhulpen zijn gewoon verkrijgbaar in de winkel en het onderstaande lijstje geeft aan wat u aan materialen en gereedschappen nodig heeft om deze zelf te plaatsen. We hebben de gemiddelde prijs er direct ook bij vernoemd, zodat u ook op financieel vlak weet waar u aan toe bent.

Materialen Prijs Gereedschappen Prijs
Drempelhulp (aluminium) €50 Potlood €1
Schroeven en pluggen €4 per 15 Boormachine €100
Antislip noppen €10 per 14 Rolmaat €10
Houtboor 4mm €5
Steenboor 6mm €5

Stap 1: bepalen welke drempelhulp u nodig heeft

Niet alle drempels hebben dezelfde hoogte en daarom is het belangrijk dat u eerst bepaalt welk type drempelhulp u nodig heeft. Om dit te bepalen meet u eerst de hoogte op van uw drempel en deze neemt u mee naar de bouwmarkt. U kunt dan de volgende informatie gebruiken om te bepalen welke drempelhulp u gaat kopen, maar bij twijfel vraagt u het beste de hulp van een medewerker.

  • Drempels met een hoogte van 3 cm of lager: u heeft een drempelhulp nodig met een breedte van 78 centimeter en een diepte van 14,5 centimeter.
  • Drempels met een hoogte van 3 tot 7 centimeter: u heeft een drempelhulp nodig met een breedte van 78 centimeter en een diepte van 34,5 centimeter.
  • Drempels met een hoogte van 5 tot 15 centimeter: u heeft een drempelhulp nodig met een breedte van 78 centimeter en een diepte van 48,5 centimeter.

Stap 2: naar de bouwmarkt

Met deze informatie en het bovenstaande lijstje gaat u naar de bouwmarkt om de drempelhulp aan te schaffen. Als u een stenen drempel heeft, dan zal u een steenboor moeten gebruiken en heeft u een houten drempel, dan gebruikt u een houtboor. Schaf alle nodige materialen en gereedschappen aan die u nog niet heeft. Nu kunt u de drempelhulp gaan monteren en dit is erg gemakkelijk.

Stap 3: het markeren van de boorgaten

Als het goed is ziet u een knik in de plaat van de drempelhulp. Leg deze op de drempel zodat de knik op de rand van de drempel ligt en de drempelhulp volledig is aangeschoven. Als u hier tevreden over bent kunt u met uw potlood op de drempel aftekenen waar de boorgaten in de drempelhulp zich bevinden.

Stap 4: gaten boren

Verwijder de drempelhulp en controleer of de markeringen goed zijn doorgekomen. Heeft u een houten drempel, dan boort u een gat van 4 millimeter voor. Heeft u een stenen drempel, dan maakt u een gat van 6 millimeter en plaatst u in elk gat een plug.

Stap 5: de drempelhulp bevestigen

Plaats de drempelhulp terug en zet deze vast met schroeven.

Stap 6: de afwerking

Als de drempelhulp is aangebracht kunt u deze nog afwerken. Er zijn bijvoorbeeld speciale antislip doppen te krijgen waarmee u meer grip krijgt als u de drempelhulp oprijdt. Werk alles netjes af, zuig het stof op van de grond en controleer of de drempelhulp goed vast zit. Nu kunt u uw drempelhulp in gebruik gaan nemen en zijn de werkzaamheden afgerond.

Zelf doen of uitbesteden?

Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om deze klus uit te besteden. Dit is wel zo gemakkelijk, u bent geen tijd kwijt en u weet zeker dat het goed gebeurt. Daarnaast zullen goede specialisten u ook een garantieregeling aanbieden, dus als er toch iets misgegaan is kunt u daar altijd op terugvallen. Het plaatsen van een drempelhulp is echter erg gemakkelijk en prima zelf te doen, ook met weinig doe-het-zelf ervaring. Het is zaak dat u de juiste drempelhulp aanschaft en dat u de gaten goed boort. Eigenlijk kan er vrij weinig misgaan. De keuze voor het al dan niet uitbesteden van de klus is uiteraard volledig aan u om te maken, maar door het zelf te doen kunt u geld besparen. U zal er zo mee klaar zijn en snel van uw nieuwe drempelhulp kunnen gaan profiteren.

Vergelijk offertes

Als u toch liever een specialist gebruikt voor het laten plaatsen van uw drempelhulp, dan bent u gegarandeerd van een goede afronding van de klus als u onze vergelijkingstool gebruikt. Wij staan namelijk in contact met betrouwbare montagebedrijven die uw drempelhulp met liefde en vakmanschap voor u willen plaatsen. Het enige dat u hoeft te doen is uw opdracht doorgeven, een vergelijking maken van de offertes die u ontvangt en het beste aanbod uitkiezen.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen