KlussenKlussen

Drempelhulp monteren

Als u ergens gemakkelijk in en uit moet kunnen rijden, dan kan een drempel voor een obstakel zorgen die u niet kunt overwinnen. Tenzij u een (aluminium) drempelhulp plaatst en zo gemakkelijk uw woning in en uit kunt komen. Drempelhulpen zijn handig als u in een rolstoel zit of een rollator gebruikt, als u op krukken loopt, maar ook als u regelmatig met andere voorwerpen op wieltjes naar binnen en naar buiten moet. Denkt u dan aan een kinderwagen, of een verhuishondje. Wat ook de reden dat u een drempelhulp nodig heeft, u kunt deze prima zelf monteren als u daarvoor het onderstaande stappenplan raadpleegt.

Wat heeft u nodig?

Waarschijnlijk zal u eerst een bezoekje moeten brengen aan de bouwmarkt. Drempelhulpen zijn gewoon verkrijgbaar in de winkel en het onderstaande lijstje geeft aan wat u aan materialen en gereedschappen nodig heeft om deze zelf te plaatsen. We hebben de gemiddelde prijs er direct ook bij vernoemd, zodat u ook op financieel vlak weet waar u aan toe bent.

Materialen Prijs Gereedschappen Prijs
Drempelhulp (aluminium) €50 Potlood €1
Schroeven en pluggen €4 per 15 Boormachine €100
Antislip noppen €10 per 14 Rolmaat €10
Houtboor 4mm €5
Steenboor 6mm €5

Stap 1: bepalen welke drempelhulp u nodig heeft

Niet alle drempels hebben dezelfde hoogte en daarom is het belangrijk dat u eerst bepaalt welk type drempelhulp u nodig heeft. Om dit te bepalen meet u eerst de hoogte op van uw drempel en deze neemt u mee naar de bouwmarkt. U kunt dan de volgende informatie gebruiken om te bepalen welke drempelhulp u gaat kopen, maar bij twijfel vraagt u het beste de hulp van een medewerker.

  • Drempels met een hoogte van 3 cm of lager: u heeft een drempelhulp nodig met een breedte van 78 centimeter en een diepte van 14,5 centimeter.
  • Drempels met een hoogte van 3 tot 7 centimeter: u heeft een drempelhulp nodig met een breedte van 78 centimeter en een diepte van 34,5 centimeter.
  • Drempels met een hoogte van 5 tot 15 centimeter: u heeft een drempelhulp nodig met een breedte van 78 centimeter en een diepte van 48,5 centimeter.

Stap 2: naar de bouwmarkt

Met deze informatie en het bovenstaande lijstje gaat u naar de bouwmarkt om de drempelhulp aan te schaffen. Als u een stenen drempel heeft, dan zal u een steenboor moeten gebruiken en heeft u een houten drempel, dan gebruikt u een houtboor. Schaf alle nodige materialen en gereedschappen aan die u nog niet heeft. Nu kunt u de drempelhulp gaan monteren en dit is erg gemakkelijk.

Stap 3: het markeren van de boorgaten

Als het goed is ziet u een knik in de plaat van de drempelhulp. Leg deze op de drempel zodat de knik op de rand van de drempel ligt en de drempelhulp volledig is aangeschoven. Als u hier tevreden over bent kunt u met uw potlood op de drempel aftekenen waar de boorgaten in de drempelhulp zich bevinden.

Stap 4: gaten boren

Verwijder de drempelhulp en controleer of de markeringen goed zijn doorgekomen. Heeft u een houten drempel, dan boort u een gat van 4 millimeter voor. Heeft u een stenen drempel, dan maakt u een gat van 6 millimeter en plaatst u in elk gat een plug.

Stap 5: de drempelhulp bevestigen

Plaats de drempelhulp terug en zet deze vast met schroeven.

Stap 6: de afwerking

Als de drempelhulp is aangebracht kunt u deze nog afwerken. Er zijn bijvoorbeeld speciale antislip doppen te krijgen waarmee u meer grip krijgt als u de drempelhulp oprijdt. Werk alles netjes af, zuig het stof op van de grond en controleer of de drempelhulp goed vast zit. Nu kunt u uw drempelhulp in gebruik gaan nemen en zijn de werkzaamheden afgerond.

Zelf doen of uitbesteden?

Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om deze klus uit te besteden. Dit is wel zo gemakkelijk, u bent geen tijd kwijt en u weet zeker dat het goed gebeurt. Daarnaast zullen goede specialisten u ook een garantieregeling aanbieden, dus als er toch iets misgegaan is kunt u daar altijd op terugvallen. Het plaatsen van een drempelhulp is echter erg gemakkelijk en prima zelf te doen, ook met weinig doe-het-zelf ervaring. Het is zaak dat u de juiste drempelhulp aanschaft en dat u de gaten goed boort. Eigenlijk kan er vrij weinig misgaan. De keuze voor het al dan niet uitbesteden van de klus is uiteraard volledig aan u om te maken, maar door het zelf te doen kunt u geld besparen. U zal er zo mee klaar zijn en snel van uw nieuwe drempelhulp kunnen gaan profiteren.

Vergelijk offertes

Als u toch liever een specialist gebruikt voor het laten plaatsen van uw drempelhulp, dan bent u gegarandeerd van een goede afronding van de klus als u onze vergelijkingstool gebruikt. Wij staan namelijk in contact met betrouwbare montagebedrijven die uw drempelhulp met liefde en vakmanschap voor u willen plaatsen. Het enige dat u hoeft te doen is uw opdracht doorgeven, een vergelijking maken van de offertes die u ontvangt en het beste aanbod uitkiezen.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen