KlussenKlussen

Doe het zelf: handdoekrek monteren

Doe het zelf: handdoek rek monteren

Als het om je badkamer gaat, zijn het soms de kleine dingen die tellen. Een handdoekrek lijkt misschien een klein onderdeel van je badkamer, maar het kan net dat beetje extra gemak bieden en bovendien ziet het er ook nog eens mooi uit. Het plaatsen van een handdoekenrek is vrij eenvoudig. Hier vind je een stapsgewijze beschrijving van hoe je eenvoudig zelf een handdoekenrek installeert in jouw badkamer.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor het monteren van een handdoekrek heb je de volgende gereedschappen nodig:

  1. Bepaal de positie van jouw handdoekrek

Houd rekening met de locatie van de (water)leidingen/kabels in de muur, noppen, stopcontacten en lichtschakelaars en bepaal waar je jouw handdoekenrek wilt laten hangen. Zorg voor een geschikte hoogte en een handige plaats, zodat je je handdoeken gemakkelijk kunt pakken als je uit de douche of het bad komt!

Zodra je de ideale plek hebt bepaald, gebruik je de waterpas en markeer je de muur met een rechte lijn langs het handdoekenrek.

  1. Markeer de locatie voor de montage

Plaats je rek naast de getekende lijn en markeer met potlood door de bevestigingsgaten van het rek de boorgaten. Gebruik je waterpas om ervoor te zorgen dat de beugel vlak is. Als je zeker weet dat deze waterpas is, kan je beginnen met boren.

  1. Zet de pluggen vast

Als de installatiekit deze bevat, steek je de muurpluggen in de boorgaten en gebruik je indien nodig de hamer om ervoor te zorgen dat ze gelijk zijn met de muur.

  1. Bevestig het rek met de schroeven

Afhankelijk van de constructie van het handdoekenrek, zal dit proces variëren. Maar nu is het  tijd om het handdoekenrek vast te zetten met de schroeven. Als het rek stevig vast zit en waterpas hangt, werk je het af met de afdekdoppen zodat de schroeven niet meer te zien zijn.

Een handdoekrek is een handig, maar ook mooi item voor in je badkamer. Het biedt zowel stijl als comfort. Het is dus relatief eenvoudig om dit accessoire zelf in je badkamer op te hangen.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen