Deurveer monteren

Met een deurveer kunt u er zorg voor dragen dat een deur altijd dicht gaat, ook als u dit niet zelf doet. Deze veren worden meestal gemonteerd op een scharnier, maar dat hoeft niet. Een deur die altijd dichtgaat is handig, bijvoorbeeld in de keuken als u regelmatig met volle handen naar buiten en naar binnen gaat. Misschien heeft u huisdieren die niet altijd naar buiten mogen en kunt u zo niet per abuis de deur open laten staan. Een deurveer is gemakkelijk zelf te monteren en met de onderstaande stappenplannen voor verschillende situaties doet u dit probleemloos zelf.

Wat heeft u nodig?

Allereerst uiteraard de benodigdheden die u moet aanschaffen bij de bouwmarkt. We hebben het onderstaande lijstje samengesteld zodat u kunt zien welke materialen en gereedschappen u nodig heeft en hoeveel u hiervoor betaalt. Het goede nieuws is dat deurveren over het algemeen erg goedkoop zijn en dat u de gereedschappen waarschijnlijk al zelf in huis heeft. We geven u een aantal opties, zodat u zelf kunt bekijken wat u het beste aan kunt schaffen.

Materialen Prijs Gereedschappen Prijs
Deurveer hoek model €4 Hamer €5
Deurveer recht model €4 Schroevendraaier €4
Deurveer voor scharnierpen €6
Deurveer voor opdekdeur €12
Deurveerscharnier €20

Tip: als u niet exact weet welke deurveer voor u het beste is, koop dan een paar. Ze zijn niet duur en als u het bonnetje bewaart dan kunt u de ongebruikte veren later gewoon retourneren bij de bouwmarkt.

Stappenplan deurveer met scharnierpen plaatsen

Als u een stompe deur heeft die met een normaal scharnier opgehangen is, dan kunt u uw nieuwe deurveer erg gemakkelijk plaatsen door de volgende stappen te volgen. Voor deze methode is geen gereedschap nodig, tenzij u problemen heeft om de scharnierpen te verwijderen.

 1. Houd de deur goed vast en verwijder de pen uit het bovenste scharnier.
 2. Pak de bijgeleverde verlengde scharnierpen en schuif de deurveer hier overheen.
 3. Trek de veel enigszins open en zorg ervoor dat de veerpootjes op één lijn komen te staan en dat de veer enigszins op spanning staat.
 4. Schuif de verlengde scharnierpin met daarop de deurveer in de bovenste scharnier en u bent klaar.

Tip: gebruik eventueel gereedschap om de pen te verwijderen als deze te vast zit om het met de hand te doen. Zet een schroevendraaier tegen de onderkant van de penkop en tik hier voorzichtig op met een hamer. Zo komt de pen meestal vrij gemakkelijk weer los en kunt u snel door naar de volgende stap.

Stappenplan deurveer recht model plaatsen op een paumelle-scharnier

Dit stappenplan is alleen toepasbaar op een stompe deur die is opgehangen aan paumelle scharnieren. U heeft hier verder geen gereedschap voor nodig.

 1. Pak de deurveer en trek deze enigszins open. Het is de bedoeling dat de veerpootjes in één lijn komen en de scharnier al op spanning staat.
 2. U kunt nu de gehele deurveer over de paumelle-scharnier plaatsen en u bent klaar.

Stappenplan deurveer hoek model plaatsen op een paumelle-scharnier

Heeft u een deur met scharnieren die in de hoek staan, dan kunt u voor een opdekdeur met paumelle-scharnieren een deurveer in een hoek model aanschaffen.

 1. Pak de deurveer en trek deze enigszins open. Het is de bedoeling dat de veerpootjes in één lijn komen en de scharnier al op spanning staat.
 2. U kunt nu de gehele deurveer over de paumelle-scharnier plaatsen. Zorg ervoor dat het korte pootje tegen de deur aankomt en dat het lange pootje tegen de zijmuur aanligt.

Stappenplan deurveer voor opdekdeur plaatsen

U kunt het onderstaande stappenplan volgen als u een opdekdeur heeft met paumelle-scharnieren en als u hier een deurveer voor opdekdeuren op wilt plaatsen.

 1. Haal de deurveer uit de verpakking en demonteer deze.
 2. Pak het houdertje en houdt deze net boven het bovenste paumelle-scharnier. Het is de bedoeling dat deze ongeveer 3 mm van de deurrand af wordt gemonteerd en dat deze mooi verticaal staat. Teken de boorgaten af.
 3. Gebruik een houtboor en boor een paar gaten in het kozijn. Schroef het houdertje nu op de juiste plaats tegen het kozijn.
 4. Pak de veer en plaats deze tussen de houder. Het veerplaatje bevindt zich dan aan de onderkant en ligt netjes tegen de zijkant van de deur aan.
 5. Gebruik nu de pen en plaats deze van bovenaf door de veer. U kunt hem aan de onderkant vastzetten met een moertje.
 6. Controleer of alles goed werkt en u kunt uw deurveer gaan gebruiken.

Vergelijk offertes

Het plaatsen van deurveren is in welke situatie niet erg moeilijk, maar het is goed mogelijk dat u deze werkzaamheden liever uitbesteedt. Gebruikt u dan onze vergelijkingstool om hier vrijblijvende offertes voor op te vragen bij betrouwbare vakmensen. Zo vindt u de beste prijs en weet u ook zeker dat uw deurveren op de juiste manier wordt geplaatst.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen