KlussenKlussen

Bosch groen vs. Bosch blauw producten

Bosch is een welbekende Duitse fabrikant van gereedschappen. Het staat bekend als een merk van zeer hoge kwaliteit. Of u nu op zoek bent naar een boormachine of een werktafel, Bosch kan het voor u leveren. Wat u zich misschien wel eens heeft afgevraagd, is wat het verschil is tussen de twee lijnen die Bosch uitbrengt, namelijk Bosch groen en Bosch blauw. U kunt hier exact achterhalen wat Bosch hiermee bedoelt.

De toepassing

Als u een doe-het-zelver bent die graag zelf een plank ophangt, die graag kasten monteert en die ervan houdt klusjes in huis op te pakken, dan is de Bosch groen lijn ideaal voor u. Het wordt speciaal ontworpen voor klussers die het gereedschap niet al te intensief hoeven te gebruiken en die graag uit één stuk gereedschap meerdere functies willen halen. De Bosch blauw producten, daarentegen, zijn ontworpen voor zwaar gebruik en ook zwaardere klussen. Professionele klusjesmannen werken hiermee, bijvoorbeeld bij verbouwingen en renovaties. Het zijn machines die lang mee kunnen gaan en die projectmatig worden gebruikt en ze zijn uitermate geschikt voor de zeer ervaren klusser en professionele bouwmedewerker.

De verschillen

Als u bijvoorbeeld de productspecificaties van een Bosch blauw- en een Bosch groen boorhamer naast elkaar zou leggen, dan zou u een verschil zien op bepaalde vlakken. Dit zijn kenmerken die de machine beter geschikt maken voor professioneel gebruik of juist voor de amateurklusser.

  • De multifunctionaliteit: als u als doe-het-zelver gaat investeren in een nieuw gereedschap, dan wilt u ten eerste niet te veel uitgeven en ten tweede het gereedschap breed kunnen inzetten. Hoe meer u met één machine kunt, hoe beter. Daarom zijn Bosch groen producten vaak multifunctioneel en krijgt u er handige extra’s bij zoals een accessoireset of een aantal extra functies. Bent u echter een professional, dan heeft u aan deze accessoires vrij weinig. U heeft alle boren en koppen al, maar zoekt juist naar een machine die duurzaam is. Daarom is de Bosch blauw lijn meer gericht op gebruikersgemak bij langdurig werken.
  • Vermogen: als u vervolgens de technische specificaties nakijkt, dan zal u zien dat het vermogen van de Bosch groen producten lager is. Dat ziet u terug aan de Ampère per uur (Ah)-waarde, bijvoorbeeld. Hieraan kunt u zien hoe lang de accu mee zal gaan voordat deze leeg raakt.
  • Kracht: ook het aantal Watt van de machine is dan belangrijk want daaraan kunt u zien hoeveel kracht deze kan zetten. Het spreekt voor zich dat de producten uit de Bosch blauw lijn een veel hoger Wattage laten zien dan die uit de groen lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal Joules. Hoe meer Joules het apparaat heeft, hoe zwaarder het werk dat deze kan verrichten.

Een voorbeeld: de boorhamer

De beste manier om dit te demonstreren is door een voorbeeld te geven en hiervoor hebben we de boorhamer genomen. U kunt uit de onderstaande tabel opmaken wat de verschillen zijn in de specificaties van de boorhamers uit beide lijnen.

Kenmerk Bosch groen (doe-het-zelf) Bosch blauw (professional)
Gewicht Lichtgewicht (2,5 kg) Zwaar gewicht (6,8 kg)
Wattage 600 Watt 1150 Watt
Ah-waarde N.v.t. werkt op netspanning N.v.t. werkt op netspanning
Joules 1.9 Joule 8.8 Joule
Diameter 22 millimeter 40 millimeter
Gebruik Zwaar doe-het-zelf project Zwaar professioneel project
Toepassing Hout, staal, steen en beton Beton
Prijs Laag: €140 Hoog: €550

Welke lijn is het beste voor u?

Als u twijfelt tussen het aanschaffen van een stuk gereedschap van de Bosch blauw of groen-lijn, dan kunt u zich met beste afvragen waar u het voor nodig heeft. Om de kwaliteit hoeft u het niet te doen, want het blijven Bosch producten en dat is een leverancier van gereedschappen van uitmuntende kwaliteit. Wat kan dan wel doorslaggevend zijn?

  • Groen: als u een doe-het-zelver bent die graag een plank wil kunnen ophangen, die een plafond wil kunnen verlagen of een toiletmeubel wil kunnen ophangen, is de Bosch groen lijn ideaal. U betaalt niet te veel en u krijgt alles wat u nodig heeft van uw nieuwe apparaat. Vaak krijgt u er zelfs nog meer bij, omdat deze apparaten multifunctioneel inzetbaar zijn en u soms met één klap meerdere vliegen kunt vangen. Zelfs zwaardere doe-het-zelf projecten zijn met de Bosch groen lijn nog prima aan te pakken.
  • Blauw: heeft u een woning gekocht die u volledig zelf wilt gaan opknappen? Of bent u aan een ander bouwproject begonnen waar u zelf zoveel mogelijk aan wilt bijdragen? Bent u een beginnende klusjesman en heeft u een ZZP bedrijf opgezet? Bent u een andere professional werkzaam in de bouw? Dan is de Bosch blauw lijn voor u beter. De accu’s gaan langer mee, het gebruikersgemak is beter, de apparaten zijn duurzamer en u kunt er zwaardere klussen beter mee aan.

Vergelijk offertes

Heeft u een offerte nodig voor werkzaamheden in uw woning? Dan bent u bij ons op de juiste plek. U kunt namelijk onze vergelijkingstool gebruiken om meerdere specialisten tegelijkertijd te bereiken en dat voor allerlei soorten klussen. De tool is gratis en verplicht u niet tot aankoop. U kunt de offertes met elkaar vergelijken en er zeker van zijn dat u de scherpste prijs uitkiest.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen