Beunhazen vs. experts loodgieters

Een loodgieter kan u helpen bij het aanleggen van leidingen, bij het installeren van sanitair, bij het onderhouden van uw cv-installatie en bij het uitvoeren van spoedreparaties. Loodgieters doen eigenlijk alles wat te maken heeft met het aanleggen, repareren en onderhouden van waterleidingen, rioleringen, verwarmingsinstallaties en sanitair. Dit is een erg breed takenpakket en als u een loodgieter nodig heeft, dan wilt u natuurlijk een bepaalde zekerheid over de kwaliteit van deze persoon. Hier kunt u lezen over hoe u de beunhazen van de experts kunt onderscheiden.

De prijs

Als u een loodgieter vindt die lagere prijzen hanteert dan de gemiddelde loodgieters, dan moet er bij u een belletje gaan rinkelen. U betaalt automatisch voor ervaring en een beginnende loodgieter zal minder hoge prijzen vragen dan een loodgieter die het werk al twintig jaar doet. Dit is ook logisch en dit verschil moet er ook zijn. De gemiddelde kosten voor verschillende loodgieters op het moment van schrijven vindt u in de onderstaande tabel. Ziet u iemand die hier sterk onder zit, dan is het niet verkeerd om hier eerst een zeer acceptabele verklaring voor te vinden. De kans is groot dat u met een beunhaas te maken heeft.

Uitgave loodgieter Gemiddeld uurtarief
Een beginnend loodgieter €35 – €40
Een loodgieter met 10+ jaar ervaring €40 – €45
Een erkende loodgieter met 15+ jaar ervaring €45 – €50
Voorbeeld: kosten lekkage verhelpen €70 – €80 in totaal
Toeslag tijdens het weekend 25 procent

De garantieregeling

Een loodgieter die van zichzelf weet dat hij of zij goed werk levert, dat de onderdelen die gebruikt worden van goede kwaliteit zijn en dat hij of zij de juiste kennis in huis heeft om het werk naar behoren uit te voeren, zal geen problemen hebben om een goede garantieregeling aan te bieden. Deze garantieregeling is er om problemen die ontstaan omdat de loodgieter per ongeluk een foutje gemaakt heeft recht te zetten en dat is niet meer dan terecht. Als u naar de garantieregeling kijkt en u ziet een brede dekking en een goede lengte, dan kunt u er zeker van zijn dat de loodgieter geen beunhaas is. Ziet u echter een garantieregeling die incompleet is met een korte looptijd, dan is het tijd om de vakkundigheid van deze persoon in twijfel te gaan trekken. Een beunhaas kan geen goede garantie aanbieden, omdat deze dan te veel tijd moet besteden aan het rectificeren van eigen fouten.

Erkenningen, diploma’s en keurmerken

Wilt u een exact bewijs van kwaliteit en vakmanschap, dan kunt u op zoek gaan naar erkenningen, diploma’s en keurmerken van een loodgieter. En dit is geen slecht idee, want het beroep loodgieter is niet beschermd. Dat houdt in dat iedereen zich een loodgieter mag noemen, diploma’s of niet. Er zijn plannen om loodgieters die werken met centrale verwarmingsinstallaties in 2021 te beschermen, want de kwaliteit van deze werkzaamheden ging snel naar beneden. Als u dan iemand aanneemt die zich cv ketel monteur en installateur noemt, dan weet u zeker dat deze de juiste opleiding, diploma’s en kennis heeft om zich zo te mogen noemen. Tot die tijd kunt u echter de keurmerken, erkenningen en diploma’s van loodgieters natrekken om te zien of u te maken heeft met een geschoold en vakkundig iemand of met een beunhaas. Kijkt u dan naar de volgende punten.

Erkenningen loodgieters Diploma’s loodgieters Keurmerken loodgieters
Een erkende loodgieter heeft de juiste diploma’s, is vaak lid van een vakvereniging en mag bepaalde keurmerken voeren. Loodgieters kunnen een opleiding volgen op BBL of MBO niveau en er zijn cursussen die ze kunnen volgen. Loodgieters mogen een keurmerk voeren als ze bewezen hebben te voldoen aan alle eisen van het keurmerk.
Voorbeelden vakverenigingen:

UNETO-VNI

KvINL

SEI

VLOK

Voorbeelden:

BBL: installatietechniek

MBO: allround loodgieter

Opleiding loodgieter privé

Cursus loodgieterswerk

Voorbeelden:

KOMO-keurmerk

BouwGarant keurmerk

VCA-certificaat

Keurmerk Kwaliteitsvakman

De beschikbaarheid

Een loodgieter die goed werk levert zal een grote klantenkring hebben opgebouwd. Van deze klanten zullen een aantal de loodgieter aanraden aan familie en vrienden en hoor en wederhoor is een belangrijke bron van werk. Een goede loodgieter is dus eigenlijk bijna nooit direct beschikbaar, omdat deze in principe genoeg werk heeft. Als u een klein klusje heeft en deze kan in een paar uur worden gedaan, dan is het mogelijk dat de loodgieter u er nog ergens tussen kan drukken, maar heeft u een flinke klus, dan zal u bij een expert vaak toch een aantal weken moeten wachten totdat deze beschikbaar is. Tot dan zit hij of zij volgepland. Beunhazen moeten het niet hebben van hoor en wederhoor, maar deze krijgen klanten door de lage prijzen en agressieve marketingcampagens. Het is daarom veel vaker zo dat deze direct of snel beschikbaar zijn, ook voor grote klussen. Gebeurt dit bij u, dan kunt u zich afvragen of deze loodgieter geen beunhaas is.

Vergelijk offertes

Een goede manier om de beunhazen van de experts te onderscheiden is door een vergelijking te maken. U vraagt dan offertes op en deze legt u naast elkaar. U bekijkt dan de punten die hier boven beschreven zijn en trekt uw conclusies. Onze vergelijkingstool levert u deze offertes snel aan zodat u ook kunt besparen op een expert en niet door een beunhaas aan te nemen.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen